![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adamın Biri 1
Akşam rıhtımında vardı gişeye Aldı biletini kuytu köşeye Dudağın yaslayıp galon şişeye İçtikçe içiyor adamın biri Ayılmak sarhoşluk yasasında suç Meteliksiz zerre uçabilmek güç Sokakta bir şişe şaraba avuç Açtıkça açıyor adamın biri Akşamcı diyorlar düşmüştür dile Dünyanın her kahrı sırtında çile Vurdukça içkiye kendinden bile Geçtikçe geçiyor adamın biri Yollara düşer el açıp yakarır Her yerde ekmeğin çöpten çıkarır Sanmayın yarına bir şey aktarır Saçtıkça saçıyor adamın biri Bir sokak köşesi bazen durağı Meskendir yağmurda bir dam saçağı Kıvrılıp yatacak köşe bucağı Seçtikçe seçiyor adamın biri |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adamın Biri 2
Her şeyi yolunda kurudur tuzu Mihnet nedir bilmez gerilmez yüzü Bar pavyon gazino kesilmez hızı Gezdikçe geziyor adamın biri Elinde purosu ipek yuları Kapatır her gece disko barları Cüzdanından çekip yuro doları Bozdukça bozuyor adamın biri Coştukça viskiye atıyor perdah Şarkılar türküler oluyor sabah Dudak defterine sayısız kadeh Yazdıkça yazıyor adamın biri Oldukça kalındır ense derisi Çekilmez kahırı bitmez kaprisi Etrafına garson konsamatrisi Dizdikçe diziyor adamın biri Kafayı bulunca attıkça atar Başı sıkışınca adamı satar Gerer ortamı bir birine katar Azdıkça azıyor adamın biri |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlarım
Sensizliğe bilenir dakikalarım. Hasretim filizlenir, Sızım olursun en olmadık zamanlarda. Gelir çöreklenirsin içime, Düşünürüm seni ağlarım. Yüreğime kıvılcımlar düşer, Büyüdükçe büyür volkan olur. Kahverengi gözlerin gözlerimde, Düşünürüm seni ağlarım Siyaha boyanır baharlarım Yıldızlarım batmaz olur. Gülmez güneşim şafaklarımda, Düşünürüm seni ağlarım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahu'm
Feryadıma kulak asmaz, Gözyaşımı hiç silmezsin. O yüreğin taştan mıdır? Ne bileyim Ahu’m senin. Baharları yazı bilmez. Koynumda bir gün açmazsın. Mevsimlerin kıştan mıdır? Ne bileyim Ahu’m senin. Arasam her gün bulunmaz. Peri gibi görünmezsin. Benim olman düşte midir? Ne bileyim Ahu’m senin. Gel desem de çıkıp gelmez. Ben varsam da bulunmazsın. Şu adresin mahşer midir? Ne bileyim Ahu’m senin. Cilve, nazı, derdi bitmez. Bir kerecik dost gülmezsin. Al kumaşın Hintden midir? Ne bileyim Ahu’m senin. Bacasında duman tütmez. Yüreğimi ısıtmazsın. Aşk ateşin külden midir? Ne bileyim Ahu’m senin. Hiçbir yerde mekan tutmaz. Otağını kuramazsın. Aşiretin göçten midir? Ne bileyim Ahu’m senin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akdeniz ve Sen
Bir Akdeniz’i seviyorum, Bir de seni. Bir Akdeniz mavi mavi, Bir de gözlerin. Bir saçların karışır melteme, Bir de yosunlar dans eder Akdeniz in derinliklerinde. Bir bakışınla ısınıyor yüreğim, Bir de güneşin gülümsemesiyle. Bir sen söylersin En içli türküleri. Bir de martı sürüleri. Bir dalgalar okşar Çakıl taşlarını, Bir de parmakların okşar Ak düşen saçlarımı. Bir sen saklarsın Beni derinliklerinde, Bir de Akdeniz. Bir Akdeniz’e düşer yakamozlar Bir de gözlerine. Bir Akdeniz senden güzel, Bir de sen güzelsin Akdeniz den... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anarşist Sevda
İşte gidiyorum bir tanem. Boşalan şişeleri kumsala, Göz yaşlarımı denize gömüp gidiyorum. Bir geceyi daha şafaklara boğup, Dalgaları kumsala vurup gidiyorum. Gökyüzünden yıldızları söküp, Dolunayı Denize döküp gidiyorum. Rüzgarın nefesinle sönerken mumlar, İçimdeki yangını alıp gidiyorum… İşte gidiyorum sevgilim. Sevin çocuklar gibi. Uçurtmalar uçur, Balonlar sal gökyüzüne. Şarkılar söyle,dans et. Bayram et iki gözüm, Benim matemlerim üstüne. Bir avuç toprak da sen at, Yaşama terk ettiğin Bu enkazın üstüne… İşte gidiyorum vefasızım. Mutluluğunu avuçlarına bırakıp, Özgürlüğünü Saçlarına takıp gidiyorum. Gökkuşağını gözlerine, Hasreti sineme katıp gidiyorum. Gelme peşim sıra, Gelme, seni de topraklara yazar İçimdeki bu anarşist sevda… |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anılar Tüneli
Çok zor oldu yine Bu gece seninle buluşmamız. Uzadı yollar bitmedi Ulaşılmaz oldu anılarımız. Geçtim zamanın sonsuzluğunu, Rastladım son dakikamıza. Bıraktığımız gibi yerli yerinde Hatıralar hala dört bir yanda. Seni sordum ilk gördüğüm dosta. “İşte.” Dedi yakındır oldukça. Bir baktım dünde kalan ne varsa, Açıldı mazinin kapısı usulca. Yürüdüm üç beş adım girdim içeri, Ellerini tuttuğum yerdeyim şimdi. Oracıkta uzanıp dudaklarıma Dolamıştın kollarını boynuma. Avuçlarında ilk kaybolduğum gün, İlk dokunuşumdu saçlarına. Aynı ateşe düştük biz seninle, Aynı rüzgarda savrulduk. Belki birer yıldız olduk Kara *******in ayrı köşesinde, Belki güneştik belki ay An geldi tutulduk birbirimize. Işıksız kaldık önce, Sonra birlikte aydınlandık Aynı gökyüzünde. Bulut olduk şimşek olduk Tutuştuk gökyüzünde. Sevgi dolu birer damlayken, Ayrı topraklara düştük. Yollar olduk ayrılan, Yıllar olduk kaybola. Bir rüzgara tutunduk, Uçtuk sevgilim. Sen bir yana. Ben bir yana. Düştüm yollara sana geleyim. Yumdum gözlerimi binip kanatlarıma. Sar beni kollarında öleyim, Bir bütün olalım sınırsızca. Ama çok zor oldu yine seninle, Bu gece de yeniden buluşmamız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlayamadık
Anlayamadık biz birbirimizi. Ne sen beni anladın, ne ben seni. Söyleyemedik hiç hislerimizi, Yüreğimizde kaldı hep ne varsa. Ne sen yenebildin kaprislerini. Ne ben yenebildim benliğimi. Hiç uğruna harcadık sevgimizi, Bitti gençlik, vakit erken olsa da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne
Süzülür akarsın döş’ den ruhuma Sevginle gülüyor gözlerim anne. Her sabah doğarsın gökten ruz’ uma Tutarsan ısınır ellerim anne. Seni anlatmaya cönkler yetmez ki Kadrini bilmeyen kalpler atmaz ki Dünya saçlarından bir tel etmez ki Sen yoksan kararır günlerim anne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşık Mehmet Akbaba
Yağmur yaş demeden dolanır gezer Bir dost arar aşık Mehmet AKBABA Mızrabında türkü dokur söz dizer Şiir yazar aşık Mehmet AKBABA Gurbet içinde kor yoktur çaresi Gözlerinde parlar aşkın haresi Nazlı kuzusundan sevda yaresi Dinmez kanar aşık Mehmet AKBABA Yaylaları renk renk çiçek bürünür Dağlarında börtü böcek sürünür Vuslat çölde serap olmuş görünür Dağ taş koşar aşık Mehmet AKBABA Mahsuni şerife ağlıyor sazı Yüreği üşüyor yaşarken yazı Hasret içinde dinmeyen sızı Çile çeker aşık Mehmet AKBABA Telinden şifalar verir hastaya Hüzün perdesinde döner muştuya Saygıyla keskinli Haydar ustaya Selam eder aşık Mehmet AKBABA Dünyanın dertleri döner serinde Adım adım yurdun her bir yerinde İnsanlık sevdası hayli derinde Kafa yorar aşık Mehmet AKBABA Bağlaman otuz üç yıllık sırdaşın Cümle ozan şair hepsi yoldaşın Her zaman yanında Bolat gardaşın Sen bil yeter aşık Mehmet AKBABA |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|