![]() |
|
Yurttan Haberler Yurttan Haberler Bu Bölümümüzde. |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nihal Doğan, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının ilk görüldüğü 2002 yılından 2008 yılına kadar 2 bin 597 vakanın tespit edildiğini ve dünyada 155 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi. ESOGÜ'de düzenlenen ‘Ülkemizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne Yol Açan Keneler ve Korunma Yöntemleri’ konulu toplantıya konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Karaer ile ESOGÜ Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nihal Doğan katıldı. Çok sayıda kişinin izlediği toplantıda konuşan Doç. Dr. Nihal Doğan kenelerin, sivrisineklerden sonra en çok hastalık bulaştıran vektörler olduğunu söyledi. KKKA hastalığının, Asya ve Afrika'da yaygın olarak görüldüğünü belirten Doç. Dr. Doğan, “İnsanda ateş, şiddetli baş ağrısı, ışıktan kaçma, deride kızarıklık ve kanama gibi belirtilerle seyreder. Ölüm oranı dünya genelinde yüzde 10- 50, ülkemizde yüzde 5'tir. KKKA virüsünün ilk görüldüğü 2002 yılından 2008 yılına kadar 2 bin 597 vakanın tespit edildi ve 155 kişi de hayatını kaybetti” dedi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|