www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 10:16 AM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12080
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Sebze yemekleri

Karışık Mücver...

malzemeLer:
1 kabak
1 havuç
1 patates
1 kuru soğan
3 sivri biber
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
4 yumurta
3 kaşık un
Tuz ve karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

YapıLışı:
Kabağı, havucu, patatesi soyup/kazıyıp, yıkayıp ince rendeleyin.
Ay şeklinde ince doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta, unu bir yerde güzelce karıştırın.
Buna sebzeleri ekleyip yine güzelce karıştırın.
Kızgın yağa kaşık kaşık döküp iki tarafı da kızartın.
Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarıp sıcak olarak servise sunun.
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2009, 10:24 AM   #2
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12080
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

TürLü...

MaLzemeLer:

250 gr. Taze fasulye
250 gr. Taze bamya
250 gr. Kabak
250 gr. Patlıcan
350 gr. kuşbaşı et
(koyun ve süt danası karışık)
2 çorba kaşığı yağ
2 soğan
1 domates
1 kaşık salça
4 sivri biber
1 patates
1 avuç bamya
Tuz

yapıLışı:

İnce doğranmış soğan ve eti, yağ ile kavurun.
Kabuğu soyulup doğranmış domatesi ve salçayı koyup karıştırın.
2 bardak su koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yıkanıp ayıklandıktan sonra tüm sebzeleri ete ilave edin.
Karıştırıp orta ateşte 3 dakika kavurun.
Üzerini geçmeyecek kadar su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.)
Ateşten almadan 5- 10 dakika evvel tuzunu atın.
Sıcak olarak servise sunun.

Not : Tüm sebzelerim lezzetini ve kıvamını bulması için daha kolay pişen sebzeleri daha uzun sürede pişen sebzelere nazaran daha sonra yemeğe sırası ile eklemeniz daha güzel olur.
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2009, 10:25 AM   #3
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12080
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

etLi BezeLye Tarifi...

maLzemeLer:

1 kg taze bezelye
250 gr. kuşbaşı et
(koyun ve süt danası karışık)
2 çorba kaşığı yağ
2 soğan
1 domates
1 kaşık salça
2 sivri biber
Tuz

yapıLışı:

İnce doğranmış soğan ve eti, yağ ile kavurun.
Kabuğu soyulup doğranmış domatesi ve salçayı koyup karıştırın.
2 bardak su koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yıkanıp ayıklandıktan sonra bezelyeleri ete ilave edin.
Karıştırıp orta ateşte 5- 10 dakika kavurun.
Üzerini geçmeyecek kadar su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.)
Ateşten almadan 5- 10 dakika evvel tuzunu atın.
Sıcak olarak servise sunun
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:15 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.