![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12080
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karışık Mücver...
malzemeLer: 1 kabak 1 havuç 1 patates 1 kuru soğan 3 sivri biber ½ demet maydanoz ½ demet dereotu 4 yumurta 3 kaşık un Tuz ve karabiber Kızartmak için sıvıyağ YapıLışı: Kabağı, havucu, patatesi soyup/kazıyıp, yıkayıp ince rendeleyin. Ay şeklinde ince doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta, unu bir yerde güzelce karıştırın. Buna sebzeleri ekleyip yine güzelce karıştırın. Kızgın yağa kaşık kaşık döküp iki tarafı da kızartın. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarıp sıcak olarak servise sunun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12080
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() TürLü...
MaLzemeLer: 250 gr. Taze fasulye 250 gr. Taze bamya 250 gr. Kabak 250 gr. Patlıcan 350 gr. kuşbaşı et (koyun ve süt danası karışık) 2 çorba kaşığı yağ 2 soğan 1 domates 1 kaşık salça 4 sivri biber 1 patates 1 avuç bamya Tuz yapıLışı: İnce doğranmış soğan ve eti, yağ ile kavurun. Kabuğu soyulup doğranmış domatesi ve salçayı koyup karıştırın. 2 bardak su koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin. Yıkanıp ayıklandıktan sonra tüm sebzeleri ete ilave edin. Karıştırıp orta ateşte 3 dakika kavurun. Üzerini geçmeyecek kadar su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.) Ateşten almadan 5- 10 dakika evvel tuzunu atın. Sıcak olarak servise sunun. Not : Tüm sebzelerim lezzetini ve kıvamını bulması için daha kolay pişen sebzeleri daha uzun sürede pişen sebzelere nazaran daha sonra yemeğe sırası ile eklemeniz daha güzel olur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12080
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() etLi BezeLye Tarifi...
maLzemeLer: 1 kg taze bezelye 250 gr. kuşbaşı et (koyun ve süt danası karışık) 2 çorba kaşığı yağ 2 soğan 1 domates 1 kaşık salça 2 sivri biber Tuz yapıLışı: İnce doğranmış soğan ve eti, yağ ile kavurun. Kabuğu soyulup doğranmış domatesi ve salçayı koyup karıştırın. 2 bardak su koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin. Yıkanıp ayıklandıktan sonra bezelyeleri ete ilave edin. Karıştırıp orta ateşte 5- 10 dakika kavurun. Üzerini geçmeyecek kadar su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.) Ateşten almadan 5- 10 dakika evvel tuzunu atın. Sıcak olarak servise sunun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|