www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:04 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12099
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı

Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 70 dkKaç Kişilik 4Yöntem Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti
1 Su bardağı pilavlık pirinç
15 Su bardağı su
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Adet orta boy patlıcan
Yeteri kadar kiraz domates
6 Adet uzun sivribiber
150 gr tereyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Kiraz domateslerin saplarını kesin
  • Dibi yuvarlak ve bombeli, düz olamayan bir teflon veya çelik tencereyi sıvıyağla yağlayın
  • Domatesleri kabuklu tarafı tencerenin tabanına gelecek şekilde dizin
  • Patlıcanları kuşbaşı iriliğinde doğrayıp, tuzlu suda acısını çıkarın
  • Sonra patlıcanların suyunu süzüp, kurulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın
  • Tavuk kuşbaşı etlerini başka bir tencerede kavurup, patlıcanla karıştırın
  • Karışımı domateslerin üzerine yayıp biraz bastırın
  • Tuz ve karabiber serpin
  • Sivribiberlerin saplarını kesip, yıldız şeklinde tencerenin kenarlarına dizin
  • Tuzlu suda haşladığınız pirinçleri, tavuk ve patlıcanların üzerine yayın
  • 15 Su bardağı suyu pirinçlerin üzerine ilave edin
  • Ağır ateşte suyunu çekene dek pişirin
  • Ateşten alıp, üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin
  • Düz bir servis tabağına tencereyi yavaşça ters çevirip, servis yapın
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:48 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.