www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:11 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12097
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Osmanlı Pilavı

Osmanlı Pilavı

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dkKaç Kişilik 6Yöntem 2 Su bardağı pirinç
Yarım paket margarin
300 gr kuşbaşı et
1 Çay bardağı kabukları soyulmuş badem
1 Kahve fincanı yemeklik fıstık (iç fıstık) ve kuşüzüm

Hazırlanışı
  • Pirinci tuzlu suda ıslatarak bir saat kadar bekletin
  • Badem ve fıstıkları yağsız tavada ayrı ayrı kavurun
  • Eti de ayrı bir tencereye alın
  • İçine 2 çorba kaşığı margarin ve 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakın
  • Tam kavrulmadan suyu çekmeye başlayınca ocaktan indirin
  • Pilav yapacağınız tencereye, kalan margarini koyun
  • Daha sonra pirinçleri ekleyin ve kavurun
  • Kavurduğunuz eti pirincin suyuyla birlikte dökün
  • Badem, fıstık ve kuş üzümünü de ekleyin
  • Üzerini örtecek kadar su koyun
  • Suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine gezdirin
  • Pilavı alt üst ederek karıştırın
  • Kısık ateşte demlenmeye bırakın

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:00 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.