www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:18 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12095
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Gökkuşağı Pilavı

Gökkuşağı Pilavı

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 100 dkKaç Kişilik 6Yöntem 2 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Adet kesme şeker
1 Tatlı kaşığı safran
1 Adet domates
2 Çorba kaşığı maydanoz
2 Çorba kaşığı dereotu
1 Çorba kaşığı haşlanmış bezelye

Hazırlanışı
  • Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletin
  • 2 Su bardağı su, yağ, şeker ve tuzu bir tencereye alıp, kaynatın
  • İçine limon suyunu ilave edin
  • Daha sonra pirinci yıkayıp, süzerek tencereye alın
  • Kapağı kapalı olarak 5 dakika yüksek 20 dakika kısık ateşte pişirin
  • Ateşten indirip, demlendikten sonra pilavı dörde bölün
  • Ortası delik bir kek kalıbına elinizle sıkıştırarak pilavın ilk bölümünü safranla karıştırarak yerleştirin
  • İkinci kısma haşlanmış bezelye dereotu ve maydanozun yarısını karıştırın
  • Yine kalıba sıkıştırarak yerleştirin
  • Üçüncü bölüme kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri karıştırın
  • Bunu da kalıba alın
  • Son bölüme tekrar kıyılmış maydanoz, dereotu ve bezelyeyi karıştırın
  • Yine kalıba sıkıştırarak yerleştirin
  • Kalıbı ters çevirerek şeklini bozmadan servis tabağına çkarın ve servis yapınız

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:44 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.