|  | 
| 
 | |||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
|   | 
|  | Konu Araçları | Görünüm Modları | 
|  07-25-2009, 09:16 PM | #1 | 
| Aşmış Üye  Üyelik Tarihi: Jun 2007 Konum: İstanbul 
					Mesajlar: 50,907
 Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 İtibar Gücü: 12115 Rep Puanı : 59275 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |  Valide sultan böreği Valide sultan böreği  Malzemeler : 5 adet yufka 500 gr  soğan 1 su bardağı süt 1 su bardağı soda 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı ceviz 1 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı ayçiçek yağı 2 adet yumurta Tuz karabiber çörek otu Yapılışı : Soğanları halka halka doğrayın  Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin  Suyunu çekince bir çorba kaşığı margarin koyup, kavurun  Ateşten alın  İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın  Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve çiçekyagı'nı karıştırın  Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın  Üzerine sütlü karışımdan gezdirin  2 yufkayi yaydiktan sonra araya soğanli harç koyup, üstünü yufka ile örtün  Sütlü karışımdan gezdirin  Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın  Üzerine çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişirin | 
|   |   | 
|   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| 
 |  |