www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-01-2006, 01:38 PM   #1
Bostandere
Forum Aşığı

Teşekkür Etme: 111
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3038
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi : Bostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond repute

Türk'ün kıymetini Türk'ten başka herkes bilir.”

Ben yıkılmamak için direnmiyorum. Benim direnişim ve dimdik ayakta duruşum, bana yaslananların yıkılmaması içindir"

INSAN KALBINDEKI GERCEK ASK,DORTNALA GIDEN BIR ATTIR,NE DIZGINDEN ANLAR,NE LAF DINLER...(CONFUCIUS)

GOZ YASLARI MERHAMETE DELILDIR.YUREK YANMADIKCA GOZ YASARMAZ.(MEVLANA)

ASK DAVAYA BENZER,CEFA CEKMEKTE SAHIDE,SAHIDIN YOKSA DAVAYI KAZANAMAZSIN.(MEVLANA)

*KIMSEYI KIRMAMAK VE UZMEMEK SARTIYLA DILEDIGIN HERSEYI YASA
BIRGUN CEKIP GIDERKEN GERIDE NE AKLIN KALSIN ,
NEDE SENIN YUZUNDEN
KIRILMIS BIR YUREK!*

<b> </b>
INSANLAR CAY POSETI GIBIDIR,SICAK SUYA ATILMADIKCA GERCEK RENKLERINI VERMEZLER...

BIZI UZMESI GEREKEN KARSILASTIGIMIZ IMKANSIZLIKLAR DEGIL, KACIRDIGIMIZ FIRSATLARIN GEC FARKINA VARMAMIZ OLMALIDIR.

Eğer aşktan söz edilmiş olduğunu duymasalar;hiç aşık olamayacak insanlar vardır.benimse hep böylelerini severek başladı vurgunluğum!

İnsanın olmadığı yerde saygı olmaz.

Oyunu kaybederseniz kuralı değiştirin
Sofradan eksilen tabak, tabaktan eksilen lokmadan daha önemlidir.

------------------------

İnsan evlenmez, evlenmek zorunda kalır;

aşık olmak zorunda kalmaz, aşık olur.

------------------------

İnsan ruhu yaşlı doğar ve giderek gençleşir, bu yaşamın komedisidir.

İnsan bedeni ise genç doğar ve giderek yaşlanır, bu ise yaşamın trajedisidir.

Oscar WİLDE

------------------------

"Ya ümitsizsiniz ya ümit "siz"siniz...
Ya çaresizsiniz ya çare "siz"siniz..."
Behçet Necatigil

------------------------

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Hyman Rickover

------------------------

Dostlarınla öyle yaşa ki
düşman olduğunda
hakkında söylenecek sözleri olmasın.
düşmanlarınla öyle yaşa ki
dost olduğunda
yüzün kızarmasın.

------------------------

Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek
dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı artık hiç bitmez.

Edward Esling Cummings

------------------------

Dünya; kötülük yapanlar değil,
seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar
yüzünden tehlikeli bir yerdir.

Albert Einstein

------------------------

İncinsen de incitme!

Haci Bektas Veli

------------------------

Öfkeliyken konuş, göreceksin ki pişman olacağın en güzel konuşmayı yapacaksın.

------------------------

Haksızlık yapmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır.

Socrates

------------------------

Hiç kimse sandığı kadar mutsuz, umduğu kadar mutlu olamaz.

La Rochefocauld

------------------------

Küçük bir fikrin arkasındaki aktivite, bir dahinin uygulanmayan planından daha üretkendir.

James A. Worsham

------------------------

Ben bir işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem. O işe neler mani olur diye düşünürüm. Engelleri ortadan kaldırdım mı iş kendi kendine yürür’.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

------------------------

Onların peşinden gidecek cesaretiniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.

Walt Disney

------------------------

Damlayan su taşı deler. Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.

Latin Atasözü

------------------------

İki insanın iyi geçinmesi hiç kusursuz olmalarıyla değil,
birbirlerinin kusurlarını hoş görmeleriyle sağlanır.

Abraham Lincoln

-------------------------
Bildiğini bilenin, arkasından gidiniz.
Bildiğini bilmeyeni, uyandırınız.
Bilmediğini bilene, öğretiniz.
Bilmediğini bilmeyenden, kaçınız.

KONFIÇYÜS

-------------------------

Mutluluk beklemekle ele geçmez...
Bilin ki o da sizi bir yerde bekliyor

Derdimizle dertlenmeyen bizden değildir...

oyun bittiğinde şah da piyonda aynı kutuya atılır

• Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey kalbleri birbirine bağlamaz. (J.J.Rousseau)

• tecrübe insanın hayatta yaptığı hataların toplamıdır (Coubo)

• ONCA MAZLUMUN GÖNÜLDEN KOPAN AHLARI
• ELBET İNDİRİR BİR GÜN TEPENİZDEN LANETULLAHI (M.Akif Ersoy

• bir meyhane buldum mezarlığın karşısında. eğer bana geri dönecek olursan,ya meyhanedeyim ya da tam karşısında..

• bir gözyaşı olmak isterdim. gözlerinde doğup,yanaklarında yaşayıp,dudaklarında ölmek için...

• bütün gün uyuyorum diye bana deli diyorlar. budalalar rüyamda seni gördüğümü bilmiyorlar

• özlemek güzeldir, özlüyorsa özlenen beklemek güzeldir, gelecekse beklenen ve sevmek güzeldir, seviyorsa sevilen...

• Olgun insan güzel söz söyleyen değil,söylediğini yapan ve yapabileceğini söyleyen adamdır.
• (Confucius)

• İnsanı taş yada kırık kalpli yapan bu dünyadan gidiyorum beni nereye gömerlerse gömsünler.....
• (Diderot)

• HAYATTA NEYİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU KEŞFETMEK İÇİN BİR FELAKET BEKLEMEMEK GEREKİR.
• (H.JACKSON BROWN)

• Seni seviyorum diyebiliyorsam bu sende bütün insanlığı bir anlamda bütün canlı olan herşeyi ve yine sende kendimi seviyorum demektir
• (Erich Fromm)

• Dosttan bol şeyde yok dünyada,dosttan bulunmaz şeyde.(La Fontaine)

• Dostların sıkıntıda iken onları mutlu oldukları zamankinden daha çok ara.(Chilon)

• Düşmanlarınızı sevin çünkü kusurlarınızı yalnız onlar açıkça söyleyebilir.(Benjamin Franklin)

• Evlilikte başarı yalnız aranan kişiyi bulmakta değil aynı zamanda aranan kişi olmaktır.(Foster Wood)

• Evlenmek kafese benzer içindekiler çıkmak için,dışardakiler girmek için uğraşır.(Lard Mary Montagu)

• Güler yüzle söylenen bir yalanı bir anda yuttuğumuz halde acı gerçeği ancak damla damla yutarız.(Diderot)

• Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir.(John Christian)

• senden başka hiçbirşeyi olmayan ben, senden başka herşeyi olana acırım…

• Bir insana gereğinden fazla değer verirsen ya onu kaybedersin yada kendini

• Hissettiğin hisleri hissettiğini hissettiğin an hissettiğin his AŞKTIR.

• Düşünüyorumda, Düşüncelerin En güzeli, Senin Beni Düşünüp Düşünmediğini Düşünürken, Düşündüğünü Düşünmek Olsa Gerek Diye DÜŞÜNÜYORUM

• Uzaklıklar küçük sevgileri yok eder büyükleri ise yüceltir tıpkı rüzgarın mumu söndürüp ateşi yükselttiği gibi

• Sevgiliyi aylarca göremeyen aşığa,sevgili için akan gözyaşı bile güzeldir

• Rüzgar alabildiğine hırçın, yağmur alabildiğine inatçı, yüreğin onlara inat sanki bir liman...Tıpkı gözlerindeki huzur gibi..

• insanlar bir kırmızı gül peşinde koşarken, ayakları altında ezilen papatyaları görmezler!!!

• Ask gunah olmayacak kadar masum,kole olmayacak kadar ozgur, unutulmayacak kadar derin,umulmayacak kadar yakın,tek başına yasanmayacak kadar takımdır..

• nice insanlar gördüm üstlerinde elbise yok...nice elbiseler gördüm içlerinde insan yok(mevlana)

• Hayat kazanmayı öğrendik ama Yaşamayı öğrenemedik.

• Hayatımıza yılları kattık ama yıllara hayat katamadık.

• En sürekli aşk karşılığı olmayan aşktır.

• Aşkın ilk soluğu mantığın son soluğudur.

• Sevdiğiniz zaman aşk okadar büyüktürki bir bütün olarak içimize sığmaz sevdiğimiz insana doğru yayılır.

• Erkekler kadınların ilk aşkı,kadınlar erkeklerin son aşkı olmak ister.

• Hiç birşey insan kadar yükselemez ve onun kadar alçalamaz.

• Hakiki arkadaşlık sıhatten farksızdır,kıymeti ancak elden gittikten sonra anlaşılır.

• İyi olmak kolaydır zor olan adil olmak.

• Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbirşey kalpleri birbirine bağlamaz.
• Kaplumbağaya dikkat et.Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerliyebiliyor.

• Sen benim hayatımda olduğun sürece, ne sen kimseye rakip ne de kimse sana rakipti..Çünkü sen benim için daima tektin..

• Sen bir güneşsin ekvatorda, bense kutuplarda bir yıldız.Asla birleşemeyecek iki şeydi varlığımız

• İnsan gitmesi gereken yere yüreğiyle beraber gitmelidir. Yoksa gittiği yerde barınamaz

• Aski reddetmek,günesin batisini görmekten üzüntü duyduğun için doğusunu izlemekten zevk almayi reddetmeye benzer.

• En tatlı balın bile fazlasının tadı bile bıkkınlık verir.

• Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler,elinden büyük iş gelmeyenlerdir.

• Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır.

• Çalışmak hayat,düşünmek ışıktır.

• Sana nasıl davranılmasını istersen sende başkalarına öyle davran fakat ilk iyi davranışı sen yap.

• Yumuşak olma ezilirsin sert olma kırılırsın.

• Geçmiş dert için yakınmak ,yeni dert edinmektir.

• Eğer herkes dost sandığı kimselerin birde kendi arkasıından söylemiş olduklarını duysaydı,dünyada dost kalmazdı.

• Dünyada Paylaşıldıkça büyüyen tek şey sevgidir.Haydi o zaman paylaşalım.

• Aşık olmak olabildiğim en güzel şeydi

• ben beni bildim bileli ne ben beni buldu kendimde
• ne de kendim beni buldu bende...

• Esaret dağlarında gül olmaktansa, hürriyet dağlarında diken olmayı tercih ederdim..

• Çiçekler rüzgarın şiddeti ile, erkekler kızların ihaneti ile solar

• Şu gülen vehreme bakipta sanmayinki bahtiyardir her kahkahamin altinda binlerce hickirik vardir

• biz birbirimize dönmüş iki ayna gibiyiz.İçimizde binlerce olsada görüntümüz biz sadece birbirimizi görürüz...

• Neden durmadan yağıyorsun yağmur, neyi ıslatmak istiyorsun? caddeııslak, kaldırım ıslak! gözlerimi ıslatmak istiyorsan eğer, onlar zatenııslak!!!

• Eger askta guzel bir an varsa oda baskalarini bastan cikartan o yuregin benim icin kan agladigi zamandir...!

• insanların umudunu kırma..belki de sahip olduğu tek şey odur

• Aski reddetmek; günesin batisini görmekten üzüntü duyduğun için doğusunu izlemekten zevk almayi reddetmeğe benzer

• Aşkımıza nokta koyma;sana bir kucak dolusu virgül
• getirdim!!!

• Seni asil insanların basit aşkıyla değil basit insanların asil aşkıyla seviyorum

• seni aklima düsüren yerçekimi degil ;yalanci yildizlar
öyle uzaksin ki;
üflesem soguyacaksin....sarilsam okyanus

• DUYGULARINIZI BELLI ETMEKTEN ASLA OZUR DILEMEYIN BURADA GERCEKLER SIZDEN OZUR DILESIN

Bostandere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
alemdar66 (04-01-2006), Gadar (05-16-2006), nike46 (04-01-2006), Pacha (09-16-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 04-01-2006, 08:44 PM   #2
aLeMDaR
Guest

Üye No:

eyvallah kanka emeğine sağlık güzel sözler
Old 04-01-2006, 09:27 PM   #3
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2552
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

ya cok gusel mıs yaa cok saollll
Old 04-02-2006, 02:53 AM   #4
sonnnefes
ÇaKaL Üye

sonnnefes Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 285
Üye No: 2594
İtibar Gücü: 1971
Rep Puanı : 16049
Rep Derecesi : sonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond reputesonnnefes has a reputation beyond repute

paylasım için tesekkürler kanka...güsel ve anlamlı sözler..
sonnnefes çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı