![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() SPORLA GERGİNLİĞİNİZİ AZALTIN SAĞLIKLI OLUN
Her pazartesi spora başlamayı planlayan, televizyon önünde yayılmayı biraz hareket etmeye tercih edenlerdenseniz, kendinize büyük bir kötülük yapıyorsunuz. az da olsa düzenli bir biçimde spor yapanların Alzheimere yakalanma ihtimali yüzde 38 düşüyormuş günde yarım saat yürümenin, depresyona bağlı belirtilerde azalmaya neden olduğunu ortaya koyuyorlar. şişmanlığın giderek yaygınlaştığına dikkat çekerek, buna karşı ilk yapılacak işin düzenli spor olduğunu vurguluyorlar. sporun gerçek anlamda zevk için bir kaç hafta düzenli yapılması gerektiğini belirterek, başlangıçta büyük bir azimle çalışmanın şart olduğunu söylüyor. Gerginliği azaltıyor Spor yapmak iş yaşamının stresi karşısında da yararlı sonuçlar sağlayabiliyor. Beyinde oksijen artmasına neden olarak hafızayı güçlendiriyor. Endorfin salgılanması mutsuzluğun ve gerginliğin azalmasına yardımcı oluyor. Fazla kilolarından, gergin bir ruh halinden, uykusuzluktan, yorgunluktan ve genel bir mutsuzluk halinden şikayetçi olanlara duyurulur. Spor her derde deva Beyin: Spor stresi azaltmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı oluyor. Yapılan bazı deneyler, fiziki aktivitenin depresyona bağlı olarak ortaya çıkan belirtilerin azalmasında yardımcı olduğunu vurguluyor. Kalp: Spor yapmak tansiyonu düşürüyor. Ritm bozukluğu ve krizleri engellemekte önemli bir rol oynuyor. Ayrıca damarların tıkanmasını engelliyor. Hafıza: Spor yapmak hafızayı güçlendiyor ve beynin kapasitesini artırıyor. Yaşlılık hastalıklarına, özellikle Alzheimer´´e karşı beyni koruyor. Göbek: Haftada on kilometre yürümek aşırı kilosu olmayanların beden ağırlıklarını kontrol altına almaları için yeterli oluyor. Kaslar: Spor yapmaya başlandıktan on gün sonra, kas dokuları güçlenmeye başlıyor. Hücreler yenileniyor ve vücut yağ yakmaya başlıyor. Dizler: Düzenli spor yapan ve kilolarını kontrol altında tutmayı başaran kişilerin dizlerinde artirit oluşma ihtimali belirgin oranda düşüklük gösteriyor. Sizce yaşam bu kadar değersiz mi ? kendinize az da olsa vakit ayırın ben bu yazıyı okudum ve bende spor yapmayı çok sevdiğim için sizlerlede paylaşmak istedim herkese sporlu sigarasız bir yaşam diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
BİngÖl'de 'saĞlikli KÖyler' Projesİ | TiTaN | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-30-2008 05:08 PM |
SaĞlikli YaŞam Önerİlerİ | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-05-2008 12:03 PM |
Sporla hayata tutundu | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-28-2007 02:34 PM |
Hem Muhteşem tamamen , Doğal hemde Sporla arası iyi | bluekeys™ | Adult eski arşiv | 4 | 08-27-2006 11:16 PM |
SaĞlikli Ve BİlİnÇlİ Zayiflama | beyazgelincik | Eskiler (Arşiv) | 3 | 02-06-2006 02:37 AM |