![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 32 Thanked 277 Times in 166 Posts
Üye No: 10190
İtibar Gücü: 1644
Rep Puanı : 14032
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Başörtülü öğrencileri deneme sınavına almayan Final Dergisi Dershanesi de yasakçı çıktı. Devlet okulları için uygulanan kanun ve yönetmeliklerin ‘özel’i bağlamayacağını söyleyen eğitimciler, bu tavrı ‘ortamı germek’ olarak değerlendirdiler.
KAPIDA KALDILAR Final Dergisi Dershanesi’nin, özel bir kuruluş olmasına rağmen başörtüsü yasağı uygulaması tepki çekti. Deneme sınavına girmek için gelen başörtülü öğrenciler kapıda kalmanın şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşadılar. Final Dergisi Dershanesi’nin başörtülü öğrencileri deneme sınavına almaması, eğitim sendikaları ve sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden oldu. Vakit’e konuşan sendika ve eğitim kurumları temsilcileri, Final Dergisi Dershanesi’nin ortamı gerdiğini belirtti. Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR) Başkanı Mehmet Baran, Final’in uyguladığı yasağı eleştirerek ortamı geren uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. BARAN: ORTAMI GERMEYİN Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR) Başkanı Mehmet Baran ise, Final Dergisi Dershanesi’nde uygulanan başörtüsü yasağını eleştirerek, "Dershaneler özel kuruluşlardır. Vatandaşlar paralarını ödeyerek bu eğitim kurumlarına geliyor. Biz ÖZKUR-BİR olarak bu yasağa karşıyız. Dershanelerde başörtüsü yasağının uygulanmasının savunulacak bir tarafı yok" şeklinde konuştu. TİCARİ KURUMDA YASAK OLUR MU? Öğrencilerin dershanelere istediği kıyafetle gittiğini söyleyen Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Dershaneler diploma vererek öğrenci yetiştiren kurumlar değildir. Halkın çocuklarını kendi paralarıyla gönderdiği ticaret kurumlarıdır. Dershanelerin böyle bir şey yapması ticaret anlayışına da aykırıdır" dedi. Gündoğdu, "Dershane OKS ve ÖSS’ye giriş için gerekli olan diplomayı veren özel okul değildir. Dolayısıyla bakanlığın yönetmeliklerinin, kanunlarının devlet okulu gibi uygulanması gereken yerler değildir. Halkın kendi paralarıyla başvurduğu ticari işletmelerdir. Dershanelerde, okullarda dikkate alınan hiçbir yönetmelik söz konusu değil. Okullarda olan yönetmelikler dershanelerde asla uygulanmaz. Öğrenciler kot pantolonla, spor kıyafetiyle istediği şekilde derslere girebiliyor. Dolayısıyla Final Dergisi Dershanesi’nin yaptığı yanlıştır. Ortamı germekten başka bir şeye de hizmet etmeyecektir" diye konuştu.
![]() |
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
britneymadonna (04-18-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ÖSYM Başkanı'ndan yeni sınav hakkında açıklama | GooD aNd EvıL | Yurttan Haberler | 0 | 04-17-2009 08:36 PM |
Çocuğu var zannetti karnından 6 kg kist çıktı 26 Ocak | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-26-2008 01:13 PM |
07/19/07 - ÖSYM Başkanı'ndan tercih için öneriler... | Seager | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-19-2007 06:48 PM |
ÖSYM’nin rotası şaştı / 9 haziran | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-09-2007 01:17 PM |
Kendini Webcamla Çekmiş,Bir Yandanda Kendini İzliyo!HARİKA!!!(Orgazm+Caps+NO RAPİD) | eusclup | Adult eski arşiv | 0 | 02-24-2007 06:11 PM |