www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-22-2006, 10:41 PM   #1
carsi1903
Daimi Üye

carsi1903 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 109
Üye No: 11177
İtibar Gücü: 1748
Rep Puanı : 21822
Rep Derecesi : carsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond repute
Arrow mutlaka ama mutlaka okuyun

lutfen sıkılmadan okuyun arkadaslar

CENNET VE CEHENNEM
Adam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği bir kazada birlikte ölmüşlerdi.. Gökyüzüne çıktıktan sonra bembeyaz bulutların arasında dolaşmaya başladılar. Adam çok susamıştı. Biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini muhteşem bir manzaranın karşısında buldular. Rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altından yapılmış bir bahçe kapısı, ve onları karşılayan beyazlar içinde bir kadın. Adam köpeğiyle birlikte kadına yaklaştı ve sordu:

"Affedersiniz burası neresi?"
Kadın ona gülümsedi: "Burası Cennet, efendim"
Adam bunun üzerine sevinçle "Harika" dedi "Peki bana biraz su verebilir misiniz, gerçekten çok susadım"
Kadın cevap verdi: "Tabi efendim, içeri girin içerde dilediğiniz kadar su bulabilirsiniz"
Böylece adam köpeğine döndü, "Hadi oğlum içeri giriyoruz" diyerek kapıya yürüdü ama kadın onu birden durdurdu: "Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez hayvanları içeri almıyoruz"

Bunun üzerine adam bir an durdu düşündü ve geri dönüp köpeğiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yönünde yürümeye koyuldular. Bir süre geçtikten sonra kendilerini bu kez tozlu çamurlu bir yolda buldular, ve yolun
sonunda karşılarına çiftlik girişini andıran bir kapıyla yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı. Adam sordu:

"Affedersiniz bana biraz su verebilir misiniz??"
Dede "İçeri gel" dedi.. "kapıdan girdikten sonra sağ tarafta bir çeşme var."
Adam sordu: "Peki arkadaşım da benimle gelip oradan içebilir mi?"
Dede " Tabii..."dedi.. "çeşmenin yanında köpeğinin de su içebileceği bir kase bulacaksın"
Bunun üzerine adam kapıdan girdi. Biraz yürüdükten sonra sağ tarafta çeşmeyi buldu. Adam çeşmeden köpek de oracıktaki kaseden doya doya içerek susuzluklarını giderdiler. Derken adam geri giderek girişte bekleyen
dedeye sordu:
"Su için çok teşekkür ederim peki burası neresi ?"
Dede "Burası cennet "dedi.. bunu duyan adam şaşırdı:
"Ama nasıl olur.? az önce burası gibi kırık dökük olmayan muhteşem bir yere gittik ve orasının da Cennet olduğunu söylediler..."

Dede "şu rengarenk çiçeklerle süslü altın kapılı yer mi?"dedi. "ama orası Cehennem.."
Adam iyice şaşırmıştı: "Peki ama orası sizin adinizi kullanarak insanları kandırıyor diye hiç kızmıyor musunuz..??"
Dede gülümsedi: "Kızmıyoruz.. çünkü onlar kendi çıkarı için en iyi arkadaşını yari yolda bırakanları Cennet'ten uzak tutuyorlar."

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı