![]() |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 22 Thanked 15 Times in 8 Posts
Üye No: 8478
İtibar Gücü: 1448
Rep Puanı : 760
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() AYŞEN İklimler çileme çare bulmuyor. Mevsimler halimi sormuyor Ayşen... Sakiler derdime derman olmuyor. ŞarkIlar yaramI sarmIyor Ayşen... İlkbahar, yaz derken hazanım soldu. Murada ermeden miyadIm doldu. Kalb gözüm, ellere bakar kör oldu. Senden başkasını görmüyor Ayşen... Hasretin tüketti bütün varımı, Seraba döndürdü hülyalarımı, Ne kadar süslesen rüyalarımı, Sabahlar hayıra yormuyor Ayşen... Ağlarsan, matemin yağar geceme, Gülersen, mehtabın doğar geceme,; Lale devri geldi gönül bahçeme, Senden gayri çicek girmiyor Ayşen... Kapattın gönlümün sevinç yönünü, Ümidim görmüyor sensiz önünü, Takvimler bilmiyor dönüş gününü, Saatler vuslatI vurmuyor, Ayşen... Feleğe isyanım arttı gitgide, Gençliğim su gibi aktı gitti de, Ömrümü ellere sebil etti de, Bana bir damlanı vermiyor Ayşen... Ardından çilemem, çağlamam diye, Yas tutup karalar bağlamam diye, Kaç kez and içtiler ağlamam diye, Gözlerim sözünde durmuyor Ayşen... Ey alev yanaklım, volkan dudaklım, Ne bir hilafım var, ne gizlim, ne de saklım, Her şeye erdi de zavallı aklım, Seni unutmaya ermiyor Ayşen... DostlarIm namıma Ferhat dese de, Ruhum aşk elinden imdat dese de, Kör şeytan resmini yırt at dese de, Ellerim bir türlü varmıyor Ayşen Cemal Safi ------------------------------------------------------------------------- Ruyalarım Olmasa Yıldızlara baktırdım fallara çıkmıyorsun Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Pencereden bakmıyor yollara çıkmıyorsun Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa Zor mu geldi kalbinde bana sevgi saklamak Yakıp gittiğin yeri dönüp bir kez yoklamak Değil sabaha kadar seni öpüp koklamak Seni sarmam imkansız rüyalarım olmasa Sevmesem özlermiyim seni can pahasına Ne olur bir fırsat ver, beni bir daha sına Adını söyleyemem senden bir başkasına Seni sormam imkansız rüyalarım olmasa Düşlerimde incitsem günlerce uyuyamam Sana değil, saçının bir teline kıyamam Yıllar sonra dönsende' nerde kaldın' diyemem Seni kırmam imkansız rüyalarım olmasa Yalvarırım mektup yaz beş dakkanı ayırda Su serp yanan sineme sağlığını duyur da Yaban gülü gibisin dağda,kırda,bayırda Seni dermem imkansız rüyalarım olmasa... Cemal Safi -------------------------------------------------------------------------- Zulüm Dolanır Halime bakıp da mücrimim sanma, Karşında ayağım ,elim dolanır. Ahraz da değilim,dilbazım amma, Seni gördüğüm an dilim dolanır. Biricik servetim resmin masamda, Tek zevkimde sensin,tekmil tasam da, Ben sana gelmeye uğraşmasam da, Kördüğüm olası yolum dolaşır. Hele bir derdim hapsinden yaman, Aman sen işitme, sen duyma aman! Kolunda birini gördüğüm zaman, Kalbimde kan değil,zulüm dolanır. Cemal Safi ----------------------------------------------------------------------- Vurgun Gözlerim uykuyla barıştı sanma Sen gittin gideli dargın sayılır Ben de bir zamanlar sevildim ama Seninki düpedüz vurgun sayılır Ne kadar zulmetsen ah etmem sana Her iki cihanda gül kana kana Seninle cehennem ödüldür bana Sensiz cennet bile sürgün sayılır Yalan mı söyledin göz göre göre Ne zaman dolacak verdiğin süre Gönülden gördüğüm takvime göre Aldığım her nefes bir gün sayılır Cemal Safi ------------------------------------------------------------------------ Ne Kaybederdin Bir günah işledim bin af diledim Üstünde durmasan ne kaybederdin? Hemen her fırsatta bir tokat gibi Yüzüme vurmasan ne kaybederdin? Neyin eksilirdi beni affetsen ? Ne vardı kalbimi tekrar fethetsen ! Ne olur birazda bizden bahsetsen Hep onu sormasan ne kaybederdin? Evli olmasakta keyfe kederdi Gönül nikahımız bize yeterdi Şeytana uyupta bu kadar derdi Başına sarmasan ne kaybederdin? Yakamı tutmasan yargılar gibi Ahiret gününde sorgular gibi Her yerde hatamı sergiler gibi Önüme sermesen ne kaybederdin? Üstüme gelmesen sıkana kadar Üzmesen canımdan bıkana kadar Dağ gibi sabrımı yıkana kadar Dilini yormasan ne kaybederdin? Kanattın yaramı günbegün deşip Paramparça oldun gözümden düşüp Çılgın seller gibi haddini aşıp Üstüme varmasan ne kaybederdin? Hiç şansın kalmadı dönsende geri Yitirdin verdiğim bütün değeri Aşkına emanet ettiğim yeri Bu kadar kırmasan ne kaybederdin? Cemal Safi ----------------------------------------------------------------------- Bulunur Çeker gibi bakma hançeri kından Senin de canını yakan bulunur Senin de bir zalim gelir hakkından Sana da bir kurşun sıkan bulunur Aşkımın ahıyla tutuşur yakan Alıcı kuş kadar sürmez fiyakan Senin de gözünü yaşlı bırakan Senin de boynunu büken bulunur Merhamet olmazsa kalp kiracında Tahtın da kurtarmaz seni tacın da Bir kara sevdanın darağacında Seninde ipini çeken bulunur Cemal Safi -------------------------------------------------------------------------- Bilsen Kırdığın kadehte kalan ömrümden Ağlarsın içtiğin yılları bilsen Sayende sararıp solan ömrümden Ağlarsın biçtiğin dalları bilsen Bağban eyle dedin beni bağrına Yanılıp yakılıp uydum çağrına Bir demet hercai çiçek uğruna Ağlarsın kırdığın gülleri bilsen Ateşe su dedim göz göre göre Aklım zavallıydı duyguma göre Bahtına şükretti mecnun bin kere Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen Ar ettim sakladım uğraşlarımı Haberdar etmedim sırdaşlarımı Gizlemek isterken gözyaşlarımı Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen Sefiller gücünü bende sınadı Kimi kaçık dedi kimi bunadı Berduş eleştirdi sarhoş kınadı Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen Cemal Safi ------------------------------------------------------------------ Ben bu şiire söyliycek söz bulamıyorum: Tek Hece (AŞK) Var mı beni içinizde tanıyan Yaşanmadan çözülmeyen sır benim Kalmasa da şöhretimi duymayan Kimliğimi tarif etmek zor benim Bülbül benim lisanımla ötüştü Bir gül için canevinden tutuştu Yüreğime Toroslardan çığ düştü Yangınımı söndürmedi kar benim Niceler sultandı kraldı şahtı Benimle değişti talihi bahtı Yerle bir eyledim taç ile tahtı Akıl almaz hünerlerim var benim Kamil iken cahil ettim alimi Vahşi iken yahşi ettim zalimi Yavuz iken zebun ettim Selim’i Her oyunu bozan gizli zor benim Yeryüzünde ben ürettim veremi Lokman Hekim bulamadı çaremi Aslı için kül eyledim Kerem’i İbrahim’in atıldığı kor benim Sebep bazı Leyla bazı Şirin’di Hatrım için yüce dağlar delindi Bilek gücüm Ferhat ile bilindi Kuvvet benim kudret benim fer benim İlahimle Mevlana’yı döndürdüm Yunusumla öfkeleri dindirdim Günahımla çok ocaklar söndürdüm Mevladanım hayır benim şer benim Benim için yaratıldı Muhammet Benim için yağdırıldı o rahmet Evliyanın sözündeki muhabbet Enbiyanın yüzündeki nur benim Kimsesizim hısmım da yok hasmım da Görünmezim cismim de yok resmim de Dil üzmezim tek hece var ismimde Barınağım gönül denen yer benim Cemal Safi ----------------------------------------------------------------------- Edemezsin İş işten geçmeden gel de söz dinle Sen benim aşkımla başedemezsin Ben sarhoş gezerken senin derdinle Sen kendi gönlünü hoş edemezsin Gül sefa sürse de bülbül çilerken Bin pişman olmaz mı rengi solarken Ben sana dört mevsim bahar dilerken Sen benim yazımı kış edemezsin Fırtına biçersin ey rüzgar eken Borcunu faizle öder geciken Sen benim gezdiğim yolları diken Yattığım yatağı taş edemezsin Gülersin aşığı yedekte sayıp Yetmez mi arından verdiğin kayıp Kınalı kekliğim elde var deyip Sen beni kafeste kuş edemezsin Kapılma hayalin renk akışına Ağlarsın gerçeğin can yakışına Ben kurban olurken bir bakışına O canım gözleri yaş edemezsin Aklını başına topla da vazgeç Gel beni dinle de vuslata gün seç Sen benim elime mecbursun er geç Bahtımı Mecnun’a eş edemezsin Cemal Safi -------------------------------------------------------------------------
![]() |
#2 |
Guest
Üye No:
![]() eyvallah kanka
|
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 12043
İtibar Gücü: 1414
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() maşallah kardeş emeğine sağlık
![]() |
#4 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 1 Thanked 11 Times in 7 Posts
Üye No: 1389
İtibar Gücü: 1482
Rep Puanı : 560
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() sende kalmışdie bi şiiri var benim favorim o,
bide yar olamadın var, paylaşım için saol kanka..
![]() |
#5 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 1 Thanked 9 Times in 3 Posts
Üye No: 10794
İtibar Gücü: 1428
Rep Puanı : 460
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() tesekkurler..zaten orhan gencebayı orhan gencebay yapan bu adamdır...
![]() |
#6 | |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 22 Thanked 15 Times in 8 Posts
Üye No: 8478
İtibar Gücü: 1448
Rep Puanı : 760
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Alıntı:
Sende Kalmış Bilmiyorum nerdeyim, ne haldeyim, ben kimim Ayrılırken kimliğim, adresim sende kalmış. Tebessümü yüzüme çok görüyor matemim Güldüğümü gösteren tek resim sende kalmış. Akların kaybolduğu, rengin ahenk bulduğu Toprağın kadehine ab-ı hayat dolduğu Bir gül için, bülbülün saçlarını yolduğu Aşkın harman olduğu o mevsim, sende kalmış. Nerede o çocuksu, o şımarık hallerim, Saçlarına hasreti tanımayan hallerim, Rengarenk rüyalarım, toz pembe hayallerim Tekmil neşem, sevincim, hevesim, sende kalmış. Ayıplama, kınama, kahveye gidiyorsam, Avunabilmek için bir tavla atıyorsam, Garson çay uzatırken ben aklımda diyorsam, Sende kalmış demektir, ladesim sende kalmış. Dostlar da muhabbeti kestiler, lüzum da yok. Zaten senden ziyade sohbetim, sözüm de yok. Sen dönmeden kimseye bakacak yüzüm de yok. Aynalarda kendimi göresim sende kalmış. Sende kalmış umudum, saadet çağım sende, Sende kalmış huzurum, tüten ocağım sende, Sende hayat kaynağım, duygu membağım sende, Can diyorum sana,can kafesim sende kalmış. Allah' ım düşmanımı düşürmesin bu zaafa, Sanki her noksanımı mecburum itirafa, Hangi şarkıya girsem, notalar do re mi fa Sol diyorum sana sol, la sesim sende kalmış. Gel Tanrıya borcunu teslim etsin bu yürek, Tez gel ki enkazımı kapatsın kazma kürek, Kelime-i şahadet getirmem için gerek, Son diyorum sana, son nefesim sende kalmış. Cemal Safi -------------------------------------------------------------
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cemal Karsavran | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 461 | 10-24-2008 04:15 PM |
Sarı Cemal | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-07-2007 06:37 PM |
Cemal Süreya | F.S.Mehmet1453 | Eskiler (Arşiv) | 77 | 08-19-2007 12:59 AM |
Cemal Safi | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 67 | 08-18-2007 08:51 AM |