www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2007, 09:35 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8777
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Papaz Yahnisi

MALZEMESİ
1 kg. balık (mevsimine göre)
2 baş kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kepçe üzüm sirkesi ya da 1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz


TARİF
Papaz ve kesişlerin perhiz yemeği olduğu için bu adla anılan papaz yahnisi bir latif yemektir. Zeytinyağında soğan kavrulup yapılır. Kaya ve iskorpit balığı kullanılır. Balıklar temizlendikten sonra tuzlanır. Ufak balıksa bütün, büyük balıksa doğranarak kullanılır. Sonra bir iki baş soğan doğranıp, zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine bir kepçe sirke ve su konup kaynatılır. Kaynarken balıklar üzerine konup güzelce pişirilir. Bazıları sirke koymazlar, üzerine limon sıkarlar.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:50 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.