![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3001
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Senatodan geçmez
Gila BENMAYOR ![]() DOĞRU DEĞİL Türk basın mensuplarının "Ermeni yasası"yla ilgili sorularına muhatap kalan Fransız gazetecilerin tümü, yasaya karşı olduklarını söylediler. Ayaküstü sohbet imkánı bulduğumuz Elle Dergisi’nden Caroline Laurent-Simon’a meclisten geçen yasayı sorduk. "Fransa’da Ermeni soykırımını inkár yasası, emin olun halkın hiç umurunda değil. Ben ise açıkça meclisin tarihçilerin işine karışmasını doğru bulmuyorum" cevabını aldık. Gökşin Sipahioğlu’nun çok yakın dostu, "Visa Pour L’Image"ın müdürü Jean François Leroy ise yasanın kesinlikle senatodan geçmeyeceği görüşünde. İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı’nın konuklara yönelik konuşmasında yasaya değinmesi üzerine söz alan Jean-François Leroy, "Yasanın senatoya gideceğini hatırlatmak istiyorum. Kanımca oradan geçmeyecek. Meclisin aldığı bu kararın iki halkı karşı karşı ![]() VOLTAIRE’E İHANET Ancak salı günü Ankara’daki Meclis toplantısından sonra bazı yaptırımların beklentisinde olduğunu da gizlemiyor. "Nasıl yaptırımlar bekliyorsunuz" sorusuna ise "Bazı kontratların, ihalelerin iptali" diyor. "Fransa, ifade özgürlüğünü savunan Voltaire’e ihanet etmedi mi sizce" sorusuna ise gülerek "Evet etti maalesef" cevabını veriyor. Sergisine geldiler Uzun yıllar Fransa’da yaşayan Türk gazeteci Gökşin Sipahioğlu’nun İstanbul Modern’de süren fotoğraf sergisini dün 30 Fransız gazeteci ziyaret etti. Gazetecilere sergiyi gezdiren Sipahioğlu daha sonra Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade ve İstanbul Modern’in Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ile sohbet etti.
![]() |
#2 |
Guest
Üye No:
![]() Emeğine sağlık
|
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hani Kurşun Sıksan Geçmez Geceden | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-31-2008 11:25 AM |
Sabancı Center, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutluyor / 27 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2007 12:13 PM |
Sözüm Geçmez Gözyaşıma | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 03:07 PM |
Bush 'Gizli Operasyon'lar için Senatodan Tezkereyi Geçirdi | Shekil | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-23-2007 01:04 PM |
Oruç tutmak diyet yerine geçmez | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-26-2006 05:22 PM |