![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3004
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Orhan Pamuk asıl kimliğini buluyor gibi
Orhan Pamuk bir Türk olarak ilk defa Nobel Ödülü’nü kazandı. Siz de kendisini arayıp kutladınız. Ancak bu ödül ilan edilir edilmez, bir tartışma başladı. Acaba Orhan Pamuk’a bu edebiyatçı kişiliği ve başarısı nedeniyle mi verildi, yoksa biz bir milyon Ermeni’yi ve 30 bin Kürt’ü öldürdük, sözleri nedeniyle mi verildi? Bu tartışma sürüyor. Siz nasıl bakıyorsunuz? Şimdi Uğur Bey futbolu seversin. Evet... Ben de futbolu severim. Ben siyaset bir netice işidir diyorum, futbol bir netice işidir diyorum. Aynı zamanda dünyadaki sosyal gelişmeler de bana göre bir netice işidir diyorum. Şimdi burada Sayın Pamuk bir Nobel Edebiyat Ödülü’nü almıştır. Tartışmaları koyalım bir kenara. Bu bir Türk için veya Türkiye’nin evladı için dünyada bir ilk. Öyleyse bunu bizim bir kenara koymamız, rafa kaldırmamız yanlış olur. Bundan dolayı bize düşen kutlamaktır. Bizim burada kalkıp, Orhan Pamuk’un söylediklerini ve ödülü adeta böyle bir sentezleme yapıp veya miks edip bu şekilde değerlendirmemiz yanlış olur. Ve nitekim hemen ödülden sonra Sayın Pamuk’un, Fransa’nın kararı hakkında yapmış olduğu eleştirel açıklamalarla, sanki asıl kimliğini buluyor gibi bir durum da ortaya çıkıyor. Bundan dolayı da demek ki kavgalar bir şey getirmiyor.
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
05/08/07 - Kadir Has Üniversitesinde Orhan Pamuk sempozyumu | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-08-2007 09:01 PM |
Orhan Pamuk Nobel'ine kavuştu | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-11-2006 07:53 PM |
Türkiye'deki Spartaküs Orhan Pamuk mu? | drendo | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-14-2006 12:45 AM |
orhan pamuk, özü itibari ile | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 2 | 10-25-2006 09:42 AM |
AB ve ORHAN PAMUK | efeaydın | Eskiler (Arşiv) | 1 | 03-31-2006 04:27 AM |