![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3025
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Gülbin İs (34), Samandağı'nın Tekebaşı Beldesi'nde yaşayan 12 çocuklu aileye mensup olduğunu, 3 yaşında geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle sakat kaldığını, ancak yaşamdan kopmadığını belirtti.
Ağrı'da Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü Resim Öğretmenliğini tamamlayarak Reyhanlı ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda resim öğretmenliği yaptığını ifade eden İs, tesadüfen tanıdığı okçuluktaki başarısını Milli Takım Antrenörü Muhlis Öç'e borçlu olduğunu kaydetti. Bankadan ''tüketici kredisi'' çekerek 6 bin YTL değerinde okçuluk malzemesi aldığını belirten İs, şöyle devam etti: ''Çanakkale'de engellilere yönelik bir etkinlik sırasında yayı ve oku tanıdım. Bu arada, orada bulunan Milli Takım Antrenörü Muhlis Öç, benim ok ile ilgilendiğimi ve özellikle belden yukarısı anatomik yapımın düzgün, sırt ve göğüs kaslarımın güçlü, olduğunu görerek, bana okçuluğu sevdirdi. Çanakkale, Zonguldak ve Aksaray'da yapılan Türkiye birinciliğinde madalyalar kazanarak dikkati çektim. Memleketime dönerek, önceleri ilkel oklarla pamuk balyalarına atışlar yaparak kendimi geliştirdim. Daha sonra, bu dalda ilerlemek için bir bankadan 6 bin YTL tüketici kredisi çekerek Avrupa mekanik yay, nişangah, ok ve diğer malzemeleri aldım. Hatay'da tesis olmadığı için haftalık izin ve bayramlarda Çankırı'ya giderek yarışmalara hazırlandım.'' Gülbin İs, Çek Cumhuriyeti'nde ağustos ayında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda, 21 ülke sporcularıyla yarıştığını belirterek, ''4. Avrupa Bedensel Engelliler Okçuluk Şampiyonası'nda, makaralı yay kategorisinde gümüş madalya kazandım'' dedi. Öğretmenlikten 850 YTL maaş aldığına dikkat çeken İs, ''Bunun 250 YTL'sini her ay düzenli olarak kredili aldığım okçuluk malzemesi için bankaya yatırıyorum. Avrupa'da 70 milyonu arkamda hissederek İstiklal Marşı'nı okutmak ve bayrağımızı göndere çektirmenin verdiği onur parayla ölçülmez'' diye konuştu. -''SPORCUNUN ÖDÜLÜ TERİ SOĞUMADAN VERİLMELİ'' Avrupa ikinciliği ödülünü halen alamadığını belirten İs, ''Sporcuların ödülleri teri soğumadan verilmelidir. Kaldı ki benim konumum çok farklı, evimin ve 12 kardeşimin rızkını okçuluk malzemelerine yatırdım. Bankaya daha 12 ay para ödeyeceğim. Yetkililerde anlayış ve destek bekliyorum'' dedi. İs, önümüzdeki yıl Güney Kore'de yapılacak Dünya Şampiyonası ile 2008'de Pekin'de yapılacak Paralimpik Olimpiyatları'nda da iddialı olduğunu sözlerine ekledi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Başarı dilediler | KaRamBoL™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-10-2008 03:11 PM |
Başarı diledi | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-23-2008 08:01 PM |
Başarı Mesajları | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 4 | 10-23-2007 03:45 PM |
Borçla tesis kurdular, İngiltere'ye masa satıyorlar/ 1 temmuz | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-01-2007 11:19 AM |
msn patlatma %100 başarı | blade_28 | Adult eski arşiv | 21 | 05-14-2007 09:52 PM |