![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3042
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Gelir İdaresi, çocuklara bilgisayar oyunları aracılığıyla vergi bilinci kazandırmak amacıyla bir internet sitesi kurmayı planlıyor.
Gelir İdaresi ile Ankara Üniversitesi çocuklara vergi bilinci aşılamak amacıyla bir proje yürütecek. Edinilen bilgiye göre proje için kurulacak proje ekibi ön çalışmaları tamamladıktan sonra öğrenciler için bir eğitim seti hazırlanacak. Bunun yanı sıra bilgisayar oyunları aracılığıyla çocuklarda vergi bilincini oluşturmak amacıyla çocuklara yönelik vergiyle ilgili bir internet sayfasının kurulması da planlanıyor. Projenin ilerleyen aşamalarında başta pilot okullar olmak üzere bütün ilköğretim okullarında vergiyle ilgili eğitimler verilmesi düşünülüyor. Bu arada vergi bilincinin küçük yaşlarda geliştirmek amacıyla Gelir İdaresi Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından dünya uygulamaları da taranarak yapılan ön hazırlık çalışmasından sonra, Milli Eğitim Bakanlığı eğitim uzmanlarınca yapılan çalışmalar sonucunda vergi konusu ilköğretim ders kitaplarında da yer aldı. İlköğretim 3'üncü Sınıf Hayat Bilgisi, 4 ve 6'ncı sınıf Sosyal Bilgiler ders kitaplarıyla ve 6'ncı sınıf Sosyal Bilgiler çalışma kitaplarında vergi konusuna yer verildi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bilinci açık | GooD aNd EvıL | Yurttan Haberler | 0 | 05-16-2009 10:52 AM |
Mimar Sinan - Sorumluluk Bilinci | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-14-2008 08:11 AM |
04/23/07 - Demokratik bilinci zorlamayın | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-23-2007 11:13 AM |
Ben Bilinci Ve Değer Verme | GeCeLeR | Adult eski arşiv | 0 | 12-07-2006 05:10 AM |
Dünya mayın bilinci günü | ๏๒รєรรเ๏ภ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-04-2006 01:28 PM |