www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 11-29-2006, 01:13 AM   #1
Bostandere
Forum Aşığı

Teşekkür Etme: 111
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3042
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi : Bostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond repute
Varsayılan Bilgisayar oyunuyla vergi bilinci

Gelir İdaresi, çocuklara bilgisayar oyunları aracılığıyla vergi bilinci kazandırmak amacıyla bir internet sitesi kurmayı planlıyor.

Gelir İdaresi ile Ankara Üniversitesi çocuklara vergi bilinci aşılamak amacıyla bir proje yürütecek. Edinilen bilgiye göre proje için kurulacak proje ekibi ön çalışmaları tamamladıktan sonra öğrenciler için bir eğitim seti hazırlanacak.

Bunun yanı sıra bilgisayar oyunları aracılığıyla çocuklarda vergi bilincini oluşturmak amacıyla çocuklara yönelik vergiyle ilgili bir internet sayfasının kurulması da planlanıyor. Projenin ilerleyen aşamalarında başta pilot okullar olmak üzere bütün ilköğretim okullarında vergiyle ilgili eğitimler verilmesi düşünülüyor.

Bu arada vergi bilincinin küçük yaşlarda geliştirmek amacıyla Gelir İdaresi Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından dünya uygulamaları da taranarak yapılan ön hazırlık çalışmasından sonra, Milli Eğitim Bakanlığı eğitim uzmanlarınca yapılan çalışmalar sonucunda vergi konusu ilköğretim ders kitaplarında da yer aldı. İlköğretim 3'üncü Sınıf Hayat Bilgisi, 4 ve 6'ncı sınıf Sosyal Bilgiler ders kitaplarıyla ve 6'ncı sınıf Sosyal Bilgiler çalışma kitaplarında vergi konusuna yer verildi.

Bostandere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı