![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3042
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Batı ülkelerinde yaşayan Müslüman ailelerin çocuklarının İslami bilgilerini geliştirmeyi hedefleyen eğitim CD'leri beyin yıkama ve propaganda araçlarına dönüşmüş durumda
Britanya merkezli Innovative Minds (Yenilikçi Zihinler) firması sitesinde kendisini Batı dünyasında İslam dininin daha iyi anlaşılması için bilişim teknolojilerini kullanan bir firma olarak tanıtıyor. Bunu sağlamak için seçtikleri öncelikli yöntemleriyse çokluortam (multimedya) CD'leri. Hemen her ülkede bilgisayar destekli eğitim alanında yoğunlukla kullanılan örneklerine benzeyen bu uygulamalarda Innovative Minds şirketinin farkı içerikte ortaya çıkıyor. Firmanın İslami Düşünce ve İslami Eğlence başlıklarını taşıyan CD'lerinde çocuklara yönelik dini bilgiler veriliyor. Uygulamaların temelini soru-cevaplardan oluşan bölümler alıyor. Burada amaç İslami bilgiler vermek olsa da üstü örtülü bir siyasi propaganda da gözleniyor. Örneğin 'İslam'dan nefret eden, tekke ve zaviyeleri kapatan, Arapçayı yasaklayan ve Müslümanların ibadet ettiği Aya Sofya Camii'ni kapatan kişi kimdir?' sorusunun cevabı Mustafa Kemal çıkıyor. Direniş başlıklı başka bir bölümdeyse Lübnanlı bir çiftçinin eline geçirdiği cephanelerle İsraillileri öldürmesi işleniyor. Bölümü başarıyla tamamlamak için en az cephaneyle en çok Yahudiyi öldürmeniz gerekiyor. Yayıncı firma web sayfasında bu son oyunu eleştiren medyayı Siyonist tanklarıyla çocukları öldüren askerleri görmezden gelerek ikiyüzlülük yapmakla suçlayarak kendini savunuyor.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
BJK-Bursa düşmanlığı korkutuyor... | yunuss48 | Eskiler (Arşiv) | 3 | 09-29-2006 07:28 PM |
Age of Empires lll'te Türk düşmanlığı | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 3 | 04-30-2006 11:50 AM |
Atatürk bilim ve eğitim dili hakkında ne demişti... | trecy | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-28-2006 04:25 AM |