![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() F.Bahçe'nin yeni ABD'li basketbolcusu Eddie Basden, G.Saray derbisi ile tanıştığı sarı-lacivertli taraftarlara hayran olmuş. İlk fırsatta da Saracoğlu Stadı'nda, tribünden maç izlemek istiyor. Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Eddie Basden kısa zamanda kendini kanıtladı. Sarı-lacivertlilerin aradığı kan olarak yorumlanan Basden, ilk röportajını da SABAH'a verdi. * Teklif aldığında ne düşündün? Cleveland ile sözleşmem iptal edilmişti. Dürüst olmak gerekirse, Türkiye hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Transferim bir günde gerçekleşince, fazla araştırma yapamadım. Sadece Alpella'da forma giyen, Kolej Ligi'nden takım arkadaşım Curtis Withers ile konuştum. Telefon geldi ve ertesi gün Türkiye uçağına bindim. * Neden F.Bahçe? Cavaliers'den ayrıldıktan sonra diğer NBA takımlarından teklif gelmedi. Ya Amerika'da kalıp CBA ya da Gelişim Ligi'nde oynayacaktım ya da Avrupa'ya gelecektim. * F.Bahçe'nin yanı sıra Maccabi Tel Aviv, Benetton dışında birkaç takım daha benimle ilgilendiler. İstanbul'un ilginç bir şehir olduğunu duydum ve Curtis ile konuştum. Burayı tercih etmemdeki bir diğer sebep de buydu. İstanbul'un çok farklı bir yer olduğundan bahsetti. Ben de yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum ve buradayım. * Çevren nasıl karşıladı? Ailem biraz endişenlendi çünkü ilk kez Amerikadışına çıkacak ve onlardan ayrı kalacaktım. Ancak İstanbul'a geldikten sonra sorun kalmadı. * Özellikle savunman beğenildi. İnsanların böyle düşünmesi bana büyük onur verir. Takımın başarısı için çalışıyorum. Lisede basketbol ile Amerikan futbolu arasında tercih yapmam gerekiyordu. Büyük bir yarış olduğu için basketbolu seçtim. Baskete başladığım gün NBA'de oynayacağımı biliyordum. * Peki ya NBA deneyimin? NBA'de oynamak her Amerikalı çocuğun rüyasıdır. Ben bu rüyayı gerçekleştirdim. Orada kısa sürede olsa forma giymek, büyük yıldızlarla aynı ortamda bulunmak gerçekten muhteşemdi. Şimdi Avrupa'da, F.Bahçe'deyim, burada keyif almak istiyorum. Tekrar NBA'de oynayabilir miyim, bunu zaman gösterecek. * F.Bahçe'yi nasıl buldun? Kısa bir zamandır buradayım ama organizasyon ve insanların güleryüzü sayesinde F.Bahçe'ye çok çabuk adapte oldum. Bana karşı çok pozitif bir yaklaşım var, bu da işimi kolaylaştırıyor. Ayrıca G.Saray maçındaki taraftarı çok sevdim, atmosfer mükemmeldi. Aynı gün, futbol maçını da TV'den seyrettim. Bir gün Saracoğlu Stadı'na gidip maç izlemek istiyorum. Kaynak: Sabah |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Rijkaard: "Taraftar sonuna kadar haklı" | cLσwηкяaL | Galatasaray | 0 | 04-12-2010 08:14 PM |
"Taraftar bizi yanlız bırakmasın" | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-06-2006 11:21 PM |
"En büyük güvencemiz taraftar" | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-17-2006 09:05 PM |
"Taraftar Eğitim Almış" | alexdesouza20.07 | Eskiler (Arşiv) | 2 | 09-11-2006 12:21 AM |
Taraftar haykırdı; "Bu vatanı bölemezsiniz" | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 08-13-2006 11:05 AM |