www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-13-2006, 04:05 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2571
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

Erzincan Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Ahşap Teknolojisi Atölyesi, fabrika gibi çalişiyor. Atölyede Erzincan başta olmak üzere, Erzurum, Sivas, Bayburt ve Gümüşhane'deki okullara sıra ve sınıf malzemesi üretiliyor. Atölyede bu yıl itibariyle 450 bin YTL gelir elde edilirken, 68 bin YTL KDV ve 56 bin YTL de peşin gelir vergisi ödendi.

8 bölümde yaklaşık 600 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ahşap Teknolojisi Bölümü’nün 11 ve 12’nci sınıflarında okuyan öğrenciler, döner sermaye işletmesi kapsamında günde 3 saat atölyede çalışıyor. Yaklaşık 400 metrekarelik kapalı alanda Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığı tarafından verilen siparişlere göre üretim yapan öğrenciler, her türlü mobilya üretimini rahatlıkla yapabiliyor.

İlköğretim okullarının sıra, masa, tahta, dolap ve askı gibi tüm ahşap işçiliğini yapan öğrenciler, aylık ortalama 250 YTL kazanıyor. Çalışmalarıyla göz dolduran öğrenciler, 2006 yılında 30 kişi kapasiteli toplam 100 sınıfın donanımını karşılayacak malzeme üretirken, 3 bin sıra ve masa yaptı.

Erzincan ve çevre illerdeki okullardan gelen siparişleri değerlendirdiklerini belirten Okul Müdürü Bünyami Aktaş şunları söyledi:

“Derslerde öğrendiklerini atölyede uygulayan öğrenciler, bir taraftan deneyimlerini artırırken, bir taraftan da para kazanıyor. Mezun olduktan sonra piyasanın istediği kalifiye eleman olma özellikleri yüzünden kısa sürede iş sahibi olabiliyorlar. Ayrıca okulumuzdan 12 öğrenci, 15 Nisan ve 13 Mayıs 2007 tarihleri arasında Almanya’nın Stuttgart kentine gidecek. Almanya’daki okullarda bilgisayarlı mobilya tasarımı ve CNC tezgahlarını inceleyecek olan öğrenciler, aldıkları eğitimi arkadaşlarıyla paylaşacaklar.”

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı