www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-14-2006, 02:25 PM   #1
Bostandere
Forum Aşığı

Teşekkür Etme: 111
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3025
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi : Bostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond repute
Varsayılan "Dermanım olsa 10 yıl daha ağa olmak isterdim"

Bu yıl 645. yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ağalığı üçüncü kez alan Adem Tüysüz, ata sporu yağlı güreşe ömrü yettiği sürece katkıda bulunacağını belirterek, ''Dizlerimde derman, cebimde param olsa bir on yıl daha ağa olmak isterdim'' dedi..

Tüysüz, yaptığı açıklamada, 3 yıl üst üste ağa olduğu için altın kemeri almaya hak kazandığını ve yağlı güreşe hizmetlerinden dolayı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevkiinde heykelinin dikileceğini söyledi.

Ata sporu yağlı güreşe hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu ve ömrü yettiği sürece, yağlı güreşe katkıda bulunmaya devam edeceğini ifade eden Tüysüz, önümüzdeki yıl yapılacak 646. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ağalığa aday olmayacağını belirtti.

Tarihe adının ağa olarak geçtiğini anlatan Tüysüz, şöyle dedi:
''Dizlerimde derman, cebimde param olsa bir on yıl daha ağa olmak isterdim. Üç yıl üst üste ağalık yaptım. Artık diğer ağalar gibi Kırkpınar'a eski bir ağa olarak hizmet etmek istiyorum. Gelecek yıl yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde seçilecek olan ağanın yanında olacağım. Kim seçilirse seçilsin, destekçisi olacağım, yeter ki Kırkpınar'a hizmet etsin.''
Tüysüz, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin tanıtımını daha iyi yapabilmek için bir televizyon kanalı satın aldığını ve buradan yağlı güreşlerle ilgili yayınlar yapacağını kaydetti.

Bostandere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı