![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2539
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() AVRUPA Birliği’nin (AB) Erasmus Öğrenci Değişim Programıyla Adana’ya gelen 3 Avrupa ülkesinden 11 öğrenci, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi'nde yabancı dil olarak Türkçe öğrenmeye başladı. Öğrenciler, eğitimlerinin sonunda yazdıkları bir hikayeyi Türkçe canlandıracak, yine Türkçe olarak ailelerini ve kendi ülkelerinde okudukları üniversitelerini anlatacak. AB Sokrates eğitim programlarından biri olan Erasmus kapsamında hem Türkçe eğitim almak, hem de branşlarında 2006- 2007 akademik yılı derslerini tamamlamak üzere ÇÜ’ye gelen 11 yabancı öğrenci Türkçe sunumları için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ülkelerinde işletme, tarım, Türk dili ve edebeyatı, İngiliz dili ve edebiyatı, uluslararası ilişkiler bölümlerinde öğrenimi gören Çek Cumhuriyeti'nden Jana Skrbkova, Vitezslav Pelc, Martina Celisova, Bohumil Novotny, Yırka Splichal, Vojtech Marvan, Almanya’dan Phillip Richter, Polonya’dan Martha Szczepaniak, Thomas Sosinski, İga Piotrowska ve Michal Sarnowska, akademik eğitimleriyle aynı anda aldıkları Türkçe derslerinde öğrendiklerini sergileyecek. SUNUM SÖZLÜ SINAVLARI OLACAK ÇÜ Eğitim Fakültesi Hasan Ali Yücel Salonu’nda gerçekleştirilecek sunumda yabancı öğrenciler kendi kültürlerini tanıtan bir sergi hazırlayacak ve slayt gösterisiyle kültürlerini tanıtıp, kendi dillerinde şarkılar da söyleyecek. Öğrenciler birer hikaye anlatıp, kendi ülkelerindeki üniversitelerini ve ailelerini de Türkçe tanıtacak. Avrupalı öğrencilerin Türkçe eğitimini üstlenen ÇÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülden Tüm, eğitimin çok başarılı geçtiğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Gülden Tüm, “Ekim 2006’da haftada iki gün başlayan Türkçe dersleri sorunsuz devam ediyor. Öğrenciler aynı zamanda branş derslerini İngilizce alıyor. 19 Aralık’ta gerçekleştirecekleri sunum onlar için aynı zamanda sözlü sınav niteliği taşıyor. Sunumla sadece yabancı öğrencilerin öğrendiklerini sergilemesini değil, bizim öğrencilerimize de Erasmus’u tanıtıp, başka ülkelerdeki programlara katılmaları konusunda motive edip, bilgilendirme amacını da taşıyor” dedi. Türkiye’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen yabancı öğrenciler de ÇÜ Eğitim Fakültesi’ndeki eğitimin son derece kaliteli olduğunu vurguladı.
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
04/23/07 - Minik öğrenciler Türkçe için yarıştı | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-23-2007 11:15 AM |
Öğrenciler, okulu savaş alanına döndürdü: 5 gözaltı 14 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 12-14-2006 07:37 PM |
Öğrenciler çıldırdı 14 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-14-2006 07:06 PM |
Yabancı uyruklu 11 kadına fuhuş gözaltısı 14 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-14-2006 05:47 PM |
3gp türkçe ve yabancı videolar | djcrueL | Adult eski arşiv | 0 | 09-25-2005 03:15 PM |