![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2557
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ![]() Sezen Aksu, 1975-2006 yılları arasında yazdığı şarkılarının sözlerini, 'Eksik Şiir' adlı kitapta topladı. 'Kaybolan Yıllar'dan, 'Beni Unutma'ya, 'Sarı Odalar'dan, 'Şarkı Söylemek Lazım'a kadar tam 197 tane şarkı sözünün yer aldığı kitap için Aksu, "Bu kitap, yakınlarımın uzun yıllardır süregelen ısrarları sonucu oluştu" dedi. Sezen Aksu, yıllardır hayranlarının dilinden düşmeyen şarkılarının sözlerini bir araya getirerek kitaplaştırdı. Sanatçının Metis Yayınları tarafından yayımlanan ve Eksik Şiir adını verdiği kitabında 1975'ten 2006'ya kadar yazmış olduğu 197 şarkısını sözleri yeralıyor. Sibel Algan ve Semih Sökmen'in yayına hazırladığı kitabın kapak tasarımını da Emrah Yücel yaptı. Aksu kitaba yazdığı önsözde şu cümlelere yer verdi: "Bu kitap yakınlarımın, çoklukla da şarkılarımdaki sözlerle daha fazla ilişki kuranların, uzun yılardır süregelen ısrarları sonucu oluştu. İlle de olmalı mıdır sorusu çok kurcaladı beynimi açıkçası. Epey bir süre çekimser kaldım. Düz düşününce zaten vardılar, ortadaydılar; müziğini çekip aldığınızda şiire ne kadar yakın durursa dursun eksik kalan o sözler bir araya toplandığında bir bütünlük oluşturabilir miydi? Karmakaraşık his ve düşüncenin içinde olduğum günlerden sirinde, bir cümle beni netleştirdi. Yıldırım'la (Türker) sohbet ediyorduk; 'Borcun var' dedi. Hafifleyiverdim. Seyreden de, seyredilen de kendi tarafından bakar doğal olarak, görecelidir ama gerçek tektir. Ve herkes gerçek olanı sezer, vicdanla sezer. Borcum var, fark ettim ki ben bir tek bundan eminmişim zaten kayıtsız şartsız. Bu kitabın oluşması için direncimin kırılma noktası bu cümledir..." KIRAN KIRANA Unutma, Sen yine sardunyalara su ver ben yokken, unutma Gazeteleri oku kahvaltı ederken, unutma Haberleri dinle her saat başı lütfen Sen ki acı çekmenin en kibarını bilirsin Sen ki mum gibi içine içine erirsin Dayan gözümün nuru Kavuşacağız elbet bir bağbozumu Kıran kırana bu hayat Yaşayacağız boynumuzun borcu Unutma, bahardır kışın sonu SEN DE Mİ Sen de mi söyle sevgilim Sen de mi gidiyorsun Sen de mi bei bu dünyaya Teslim ediyorsun Sevmeler beklentiler giyinmiş Ezberimdeki çok eski bir şiirmiy Kaldırımış aşklar, kaldırılmış yeryüzünden Denizler çoktan bitmiş Hayır, hüküm değil Kanun değil bu, hayır Boşluğa fırlattım sevgimi Alan, alır! Gel haydi, ne olur Gel kalbimi biraz okşa Bu son an değil, lütfen Lütfen biraz yavaşla kandırılmışız, yazık ki kandırılmışız Bu her şeyi yakıp yıkan Yok eden gururlar düşman, Dost değil
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
4 yılda 141 gazeteci öldü! /17 aralık | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-17-2007 04:16 PM |
26 yılda 137 bin kişi trafik kurbanı/25 Aralık | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-26-2006 12:37 AM |
Hindistan'da 20 yılda 10 milyon kız bebek öldürüldü 14 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 12-14-2006 07:32 PM |
10 yılda 60 bin Türk, Rus'la evlendi/ 20 eylul 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-20-2006 04:36 PM |
Türkiye'de 3 yılda 29 taksici cinayete kurban gitti -25/07/2006 12:04:56 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-25-2006 12:42 PM |