www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-18-2006, 08:52 PM   #1
aLeMDaR
Guest

Üye No:

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı, "Futbol tarzım hız üzerine kurulu değil. Ben topla buluştuğumda, arkadaşlarımı nasıl pozisyona sokarım, topu forvetteki arkadaşlarımla nasıl buluştururum diye düşünürüm" dedi.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, yavaş oynadığını kabul ederken fazla koşmadığı için kendisine yöneltilen eleştirilere katılmadığını söyledi.

Kendi futbol tarzının hızlı koşmak üzerine kurulmadığının altını çizen Brezilyalı futbolcu ülkesinin ünlü haber sitesi UOL’a yaptığı açıklamada, "Yavaş olduğumu söylerlerse bunu kabul edebilirim, ama tembel değilim" dedi.

Sahadaki oyun anlayışının ve futbol yapısının farklı olduğuna değinen Alex şöyle konuştu:

"Günümüz futbolu için yavaş olduğum gündeme getirilebilir. Ancak şunun altını çizmek isterim ki, benim futbol tarzım hız üzerine kurulu değil. Ama hiçbir zaman da tembel olmadım. Ben topla buluştuğumda, arkadaşlarımı nasıl pozisyona sokarım, topu forvetteki arkadaşlarımla nasıl buluştururum diye düşünürüm.

Brezilya futbolunda da benim gibi futbolcuların sayısı azalıyor. Çünkü teknik adamlar savunmaya ağırlık veriyorlar. Böyle olunca da benim gibi maçın kaderini etkileyebilecek oyunculara, savunmada markaj özelliği fazla olmadığı için kadrolarında pek yer vermiyorlar."

F.Bahçe’de forma giyen Aurelio, Deivid, Edu gibi vatandaşları yanında Uruguaylı Lugano gibi kendi dilini konuşabilen futbolcuların olmasının kendisi için çok iyi olduğunu belirten Alex, "Farklı bir dilin konuşulduğu Türkiye’de zorluk ve yalnızlık çekmiyorum.

Tabii bir de teknik direktörümüz Zico var. Zico benim çocukluğumun kahramanıydı. Ondan her zaman birşeyler öğreniyorum" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı