![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Başbakan Erdoğan Köşk'ün bürokrat atamaları öncesinde yaptığı araştırmayı eleştirdi.
Eve eleman gönderip başı açık mı örtülü mü diye araştırılıyor, bu ne çirkin ne ayıptır... Sezer’i, daha önce “iki koyun gütmemişler erken seçim istiyor” diyerek ima yollu eleştiren Başbakan Erdoğan bu kez de ataması yapılan bürokratlarla ilgili yaptırdığı istihbarat çalışmalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bir bürokrat eşinin başıyla uğraşılmasının medeni bir çıkış olduğuna inanmıyorum. Bunlar çirkin ve ayıp” dedi. Daha çok dinci TV’lere ya da kendine yakın bulduğu programcıların programlarına katılan Erdoğan, önceki gece ATV’deki Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın konuğuydu. Başbakan Erdoğan, ‘istihbarat çalışmasını’ şöyle eleştirdi: KONTROL ETTİRMEK AYIPTIR “Üst düzey atamalarda, ilgili bakan teklif eder, başbakan onaylar, cumhurbaşkanı da gerekçelerini göstererek, reddeder yada onaylar. Bir insanın din ve vicdan özgürlüğünün Anayasal hak olduğu bir ülkede kendini yetiştirmiş, o kurumun içerisinde yıllarını vermiş, şu andaki iktidar da layık görmüş. Bunun evine elemanlar göndermek suretiyle eşinin başı örtülü mü açık mı? Kimler geliyor kimler gidiyor? Bunlar araştırılıyor. Bu ne çirkin, ne ayıptır. Böyle şey olur mu? Kafanın içindeki bölüme mi, başarısına mı, evindeki aile yaşamına mı bakacağız?” Atamaların imam hatipli olması nedeniyle yöneltilen eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi: “Sizin atamalarınızın tamamı imam hatipli, dediler. 857 atamadan imam hatip menşeli 52 kişi var. Ayıptır. Total atamaların hepsi de KPSS ile yapılıyor. Bunda seçme şansımız yok. Bunlar TC vatandaşı değil mi? İmam hatip dediğiniz nedir, illegal örgüt mü? Ben de oradan mezunum, bakanlarım, milletvekillerim var. Bunların memur olma hakkı yok mu? Bu düşmanlık ne? Bunlar da ülkenin evlatları, çalışıyorlar.” Aday olup olmayacağımı ben biliyorum Başbakan Erdoğan, Köşk’e adaylığına ilişkin şunları söyledi: “Aday olup olmayacağımı ben biliyorum. Bu benim dünyamda var ama kimseye açıklamam. Nisan’a kadar açıklamıyorsak, bu konuda hassasiyetlerimiz olmasındandır.” ‘Harem’ sözüyle ailemi kastettim Köşk adaylığı için konuşurken “Haremimize girdiler” sözlerine de açıklık getirdi: “Hakaret etmeye kimsenin hakkı yok. Benden başladılar, eşimden, çocuklarımdan söylenmedik laflar bırakmadılar. ’Haremimize girdiler’ sözleriyle eş ve çocuklarımı kastettim. Göreve geldiğimden beri bu kesim ailemle ilgili hakaretvari ifadeler kullandılar. Beğenmeyebilirsin ama bu kişi 14 milyon oy almış bir insan.” Vatan |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erdoğan'dan İstanbul'un kurtuluşu için mesaj 06 Ekim | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-06-2007 05:25 PM |
Vatikan’dan Türkiye’ye sıcak mesaj / 24 Aralık | Rexum | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-24-2006 11:14 PM |
Ahmedinejad BM’ye sert çıktı / 24 Aralık | Rexum | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-24-2006 11:10 PM |
Kubilay’ı anma töreninde sert mesajlar/24 Aralık | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-24-2006 10:04 AM |
17.08.2006 Yunanistan'dan sert mesaj | walsman07 | Eskiler (Arşiv) | 2 | 08-17-2006 04:29 PM |