www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-29-2006, 02:42 PM   #1
alexdesouza20.07
ÇaKaL Üye

alexdesouza20.07 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 136
Üye No: 7326
İtibar Gücü: 1817
Rep Puanı : 11245
Rep Derecesi : alexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond repute
Varsayılan "Gelişimde en önemli faktör paraydı"

Fenerbahçe'nin sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Sırp yıldız Mateja Kejman, Türkiye'ye gelişinde en önemli faktörün para olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mateja Kejman, Futbol Extra Dergisi'ne verdiği röportajda birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye gelmesinin kendisi ve herkes için büyük bir sürpriz olduğunu anlatan Kejman, şöyle konuştu: "Fenerbahçe'ye transferimden iki hafta önce Atletico Madrid'in Başkanı ve Teknik Direktörü ile konuştum. Onlar bir sezon daha takımda kalmamı istediklerini dile getirdi. Benim de kararım bu yöndeydi. Daha sonra başkan bana Fenerbahçe ile anlaştıklarını söyledi. Bu, benim için büyük bir şoktu. Daha sonra Fenerbahçe yöneticileriyle görüştüm ve bana çok iyi şartlar önerdiler. Ben de öncelikle İstanbul'a gelerek şartları ve ortamı görmek istediğimi daha sonra görüşmelere devam edebileceğimizi söyledim. Eşimle birlikte buraya geldik ve şartlardan memnun kaldık. Herkes kadar benim için de şok oldu. Her şey iki gün içinde gelişti."

"Madrid'de mutluydum"
Madrid'de iken çok mutlu olduğunu belirten Kejman, sözlerine şöyle devam etti: "Sezon öncesi hazırlık maçları dahil tüm maçlarda oynadım. Teknik direktör de bana takımın yıldız futbolcularından biri olduğumu söylüyordu. Fakat işlerin nasıl yürüdüğünü siz de biliyorsunuz. Hayatınız için bazı önemli şeyler vardır. Bazı mali sorunlar var. Fenerbahçe bana iyi şartlar sundu."

Fenerbahçe'ye transfer olmasında Zoran Mirkoviç'in büyük payı olduğunu anlatan Kejman, Zoran Mirkoviç'in düşüncelerine çok saygı duyduğunu söyledi. Önce onu aradığını anlatan Kejman, şöyle konuştu: "Transferimin öncesi ve sonrasında onunla pek çok kez konuştuk. Ama transfer teklifinin ardından ilk görüşmemiz yaklaşık 1- 2 saat sürdü. Bana Fenerbahçe ve İstanbul'la ilgili tüm olumlu ve olumsuz yönleri anlattı. Fakat olumlu şeyler daha fazlaydı. Zaten onun anlattıkları buraya gelmemde en büyük etkendi. 6 yıl önce yine Fenerbahçe'den bir teklif almıştım. Fenerbahçe bu geçen dönemde hep beni takip etmiş. Bu da benim için güzel bir şey. O dönem PSV'yi tercih ettim daha sonra da Chelsea'ye gittim."

En verimli çağı
En verimli döneminde Fenerbahçe'ye geldiğini belirten Kejman, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki 4- 5 sezon benim futboldaki en verimli, en başarılı dönemim olacak. Artık yeteri kadar tecrübeye sahibim. Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giydim. İnanıyorum ki Fenerbahçe de benim transferimden büyük mutluluk duyacak. Fenerbahçe'nin daha önce de bana teklifte bulunmuş olmasının kararımda bir etkisi olmadı."

Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce birçok takımdan transfer teklifi aldığını belirten Mateja Kejman, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bu tekliflerin 2 -3 tanesi üst düzey Avrupa takımlarından geldi. 3-4 tanesi de orta düzey takımlardı. Fakat herkes Fenerbahçe'ye transferimde çok şaşırdı. Bu sefer mali konular daha önemliydi. Şimdi Fenerbahçe'deyim ve çok mutluyum. Fenerbahçe'ye transfer olmasaydım Atletico Madrid'de kalırdım. Çünkü teknik direktörle konuşmuştum ve o da benim takımda kalmamı istiyordu. Zaten iyi bir form grafiğim vardı. Sezon öncesi dahil tüm maçlarda oynadım. Gelen yedi tane teklifi de bu nedenle reddettim."

Fenerbahçe'yi tercih etmesinin ilk nedeninin para olduğunu itiraf eden Kejman, ikinci nedeninin iyi bir takımda oynamak istemesi, üçüncü nedeninin İstanbul'un Sırbistan'a yakın olması ve dördüncüsü ise arkadaşlarının İstanbul'a rahatlıkla gelebilecek olmasını gösterdi.

Unutamadığı gol
Hayatında unutamadığı golün ilk maçında Partizan formasıyla Celestica'ya attığı gol olduğunu anlatan Kejman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyuna son 20 dakikada girdim ve maç 1-1 berabere devam ediyordu. Son dakikada attığım golle galibiyete ulaştık. Partizan taraftarları çok ateşliydi. O an inanılmaz bir heyecan, inanılmaz duygular yaşadım. Hayatımın en anlamlı golüydü. İkincisi Bosna-Hersek'e attığım goldü. Benim attığım golle Sırbistan 16 yıl aradan sonra Dünya Kupası finallerine katılma hakkını elde etti"

"İlk öğrendiğim kelime yavaş"
Türkiye'de öğrendiği ilk kelimenin "yavaş" olduğunu ifade eden Mateja Kejman, 5 dil bildiği halde Türkçe'yi öğrenmek istediğini, birlikte yaşadığı ve çalıştığı insanlara saygı duyduğunu bu nedenle Türkçe'yi öğrenmeye çalıştığını, bunun sahada daha kolay iletişim kurmak için önemli olduğunu söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin Hollanda ve Almanya liglerinin seviyesinde olduğunu anlatan Kejman, Türkiye'de çok yetenekli futbolcuların olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Fenerbahçe'de Tuncay çok yetenekli bir futbolcu ve çok genç. Yurt dışında da çok başarılı olacak bir futbolcu. Geleceği çok parlak. Fenerbahçe dışında Galatasaraylı Arda çok yetenekli. Fakat taktik, tecrübe ve disiplin eksikleri var. Bunlar giderildikten sonra ikisinin de çok başarılı olacağına inanıyorum. Ankaragücü'nde oynayan Emre en beğendiğim defans oyuncusu. Fakat hakemlerin de bunda rolü var. Eğer hakem Emre'nin yaptıklarını değerlendirseydi büyük ihtimalle oyundan ihraç edilirdi"

Hakemlerimiz hakındaki düşünceleri
Türk hakemlerinin kendilerini geliştirmeye ihtiyaçları olduğunu anlatan golcü oyuncu Kejman, "Ben Fair-play'e uygun davranan bir oyuncuyum. Maç içinde çok zorlandığım anlar oldu fakat asla böyle bir kandırmacıyı düşünmedim. Çünkü takım arkadaşlarıma, rakibime ve futbola, yani işime saygı duyuyorum. Ben dürüst bir oyuncuyum. En fazla 4-4-2 sistemini seviyorum. Bu sistemde gol için birçok fırsat oluyor. İleri de yetenekli ve gerçekten güçlü bir golcü ile oynamayı seviyorum."

En beğendiği kaleci Mondragon
Türkiye'deki kalecilerden en çok Galatasaray'ın file bekçisi Mondragon'u beğendiğini söyleyen Mateja Kejman, "Yeri geliyor, bir futbolcu 6-7 yıl bir ülkede yaşıyor ve o ülkeye alışıyor. Kendini o ülkenin bir parçası gibi hissetmesi gayet normal. Bunda bir sorun yok bana göre" diye konuştu.

Hem Galatasaray hem de Beşiktaş'ın iyi takımlar olduğunu söyleyen Fenerbahçeli golcü oyuncu Kejman, "Fakat iki takımın da kendi içlerinde bazı sorunları var. İkisi de iyi oynamıyor. Fenerbahçe şu an çok iyi bir durumda. Galatasaray ve Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında çok büyük fark var. Şu an için ligin en güçlü takımı biziz. Bizi zorlayamazlar. Onun için arkamızdan hangi takımın geleceği önemli değil" diye konuştu.

Çetnik polemiği
Türkiye'ye gelmeden önce oynadığı takımlarda attığı gollerden sonra yaptığı "çetnik" işareti konusunda daha önce bir açıklama yaptığını hatırlatan Kejman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes gibi ben de ülkemle gurur duyuyorum. Her futbolcunun ülkesiyle ilgili bir kutlama işareti vardır. Herkes birbirinin ülkesine, dinine saygı duymalı. Bunlar, tabii ki benim dengemi bozmak için yapılan şeyler fakat beni etkilemiyor."

Mayıs ayında Hollanda'nın bir magazin dergisine verdiği röportajın farklı noktalara çekildiğini belirten Kejman, şöyle konuştu: "Bu röportajda Bosna-Hersek maçının bizim için ne kadar önemli olduğunu anlattım. Ancak bunlar politik olarak yorumlanmak istendi. Fakat ben futbolcuyum. Benim savaşlarla ve politikayla işim yok. Benim için önemli olan Dünya Kupası finallerine gidebilmekti. Benim Bosnalı çok sevdiğim arkadaşlarım var ve ben Bosna-Hersek'e yardım ettim. Sadece futbolla ilgili bir açıklamaydı. Bu maç çok önemliydi çünkü, 16 yıl aradan sonra Dünya Kupası finallerine katılacaktık."

Gerek İspanya'da gerek Hollanda'da ve gerek Sırbistan'da birçok derbide forma giydiğini anlatan Mateja Kejman, "Fakat bu kadar özel bir maçta heyecanı, enerjisi ve taraftar sevgisi bu kadar yüksek bir maçta ilk defa oynadım. Böylesi bir maçta görev aldığım ve özellikle gol attığım için çok gururluyum. Bu maçta yaşanan her şey gerçekten çok etkileyiciydi" ifadelerini kullandı.

Devre arasında takımın transfere ihtiyacı olmadığını, alınacak futbolcunun takıma uyum sağlamasının zaman alacağını anlatan Mateja Kejman, takımda herkesle iyi ilişkiler içerisinde olduğunu, fakat zaman zaman dil sorunu yaşadığını, en çok Appiah ve Can Arat ile zaman geçirdiğini söyledi.

Batman lakabı
Hem İngiltere'de hem de Hollanda'da taraftarların kendisine "Batman" dediğini belirten Kejman, sözlerini şöyle tamamladı: "Hollanda'da kulüp için bir pazarlama malzemesiydim. Zamanla ben de bunu kabullendim. Aslında hoş bir şey. Taraftarlar sevdikleri oyunculara böyle lakaplar takabiliyor. Daha sonra Robben'le birlikte İngiltere'ye transfer oldum. O zamanda bize "Batman ve Roben" dediler. Bunda kötü bir şey yok. Benim hoşuma gidiyor. Benim açımdan bir sorun yok"
29.12.2006

Kaynak : İHA

Altın sarısı bir güneşin lacivert okyanuslarına gömün bizi. Bırakın üzerimizde çubuklu forma yüreğimizde sevdası kalsın!

alexdesouza20.07 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
KέžmдИ (12-29-2006), Rexum (12-29-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 12-29-2006, 08:17 PM   #2
Rexum
Daimi Üye

Teşekkür Etme: 55
Üye No: 25019
İtibar Gücü: 1451
Rep Puanı : 2360
Rep Derecesi : Rexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the roughRexum is a jewel in the rough

bunları gercekten soylediyse üzüldüm

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı