![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Konya'da kirli hava sağlığı bozdu
Konya'da hava kirliliğine bağlı üst solunum yolları enfeksiyonlarında artışlar gözlendiği belirtilerek, özellikle astım bronşiti olanlara hava kirliğinin etkisini artırdığı akşam ve gece saatlerinde dışarı çıkmamaları önerildi. Doğal gaz kullanmaya başlayan, ancak doğal gaz abonesi sayısı istenilen seviyeye ulaşamayan Konya'da, çanak şeklinde rüzgar almayan arazi yapısı nedeniyle bu dönemde yoğun şekilde hava kirliliği görülüyor. Büyük bölümü ısınma amaçlı konutlarda yakılan kömürün oluşturduğu hava kirliliği, özellikle hava akımının etkili olmadığı günlerde, kabul edilebilir değerlerin de üzerine çıkıyor. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahar Keleş, Konya başta olmak üzere benzer sorunların yaşandığı kentlerdeki hava kirliliğinin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Hava kirliliğinin özellikle 60 yaş üzerinde olan ve astım, bronşit hastalığı bulunan vatandaşlar için daha fazla risk oluşturduğunu anlatan Keleş, özellikle astım bronşiti olanların, hava kirliliğinin etkisini artırdığı akşam ve gece saatlerinde dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi. Kronik akciğer hastalığı olanlarda hava kirliliğinin, doğrudan sağlık sorunlarına neden olabildiğini vurgulayan Keleş, şunları kaydetti: ''Havada asılı duran partiküller soluma yoluyla vücuda giriyor. Astım bronşitli hastalarda alevlenme dediğimiz ataklara neden oluyor. Konya'da hava kirliliğine bağlı üst solunum yolları enfeksiyonlarında da artışlar gözleniyor. Ancak vakalardaki bu artışın, oransal olarak ne kadarının hava kirliliğine bağlı olduğunu net olarak söyleyebilmemiz mümkün değil.'' Keleş, hava kirliliğinin çocuklar üzerinde de ciddi olumuz etkilere neden olabileceğini, çocukların hava kirliliğinin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmasına ya da dışarda oynamalarına izin verilmemesi gerektiğini anlattı. Konya'da sabah saatlerinden çok akşam saatlerinde ve *******i hava kirliliğinin daha belirgin olduğunu ifade eden Keleş, vatandaşların özellikle akşam saatlerinde hava kirliliğine karşı daha dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kirli hava çocukların zekasını da etkiliyor | GooD aNd EvıL | Revir | 0 | 03-29-2009 05:18 PM |
Kirli hava solunum hastalıklarını artırıyor | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-16-2007 09:10 PM |
Kirli hava solunum hastalıklarını artırıyor | D@!?l<_@NG€L | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-16-2007 05:48 PM |
Konya'da trafik kazası: 1 ölü23 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-24-2006 01:33 AM |
Konya'da organize suç operasyonunda 39 tutuklama24 Aralık 2006 | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-24-2006 01:31 AM |