![]() |
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 60 Thanked 248 Times in 100 Posts
Üye No: 23664
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 11921
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() seninle hiç istanbulda olamadık göremedi istanbul ikimizi ne emirgânda bir semaver tüketebildik ne aşîyanda hüzün bir tepeden seyretmek için bu güzelim kenti ne çamlıca kısmet oldu ne piyer loti hiç bir vapur taşımadı bizi marmarada bir güvertede seni liseli aşıklar gibi dakikalarca öpemedim ellerini avuçlarımda tutup ta içimi dökemedim şöyle bir elimi atıp ta omzuna kolun belimde yürüyemedim seninle beyoğlunda bir sinema ya da tiyatro koltuğunda parmak uçlarıma değmedi dudakların pasajda arjantinleri çekip nevizadede bir iki tek atamadık doyulmaz uykulara bir türlü yatamadık seninle hiç istanbulda olamadık duyamadı istanbul sesimizi sahaflarda yorulup ta kitaplara bakmaktan çınaraltında mola veremedik karışıp çılgın kalabalığına kapalı çarşının tadına varamadık bir öğlen rakısının ya da sultanahmette bir müzeyi gezip dostlara uğrayamadık gülhaneden uzanıp sarayburnuna intiharı düşünemedik enine boyuna ne lâleliden geçebildik sevgilim ne kendimizden bir çalgılı kumkapı meyhanesinde ağlayamadım doyasıya sımsıcak göğsünde eski istanbulda gezdiremedim seni yemişte, asmaaltında ne kaldırımlarımı gördün ne çayhanelerimi ne çocukluğumu bildin ne gençliğimi seninle hiç istanbulda olamadık saramadı istanbul hiç bizi çılgınlar gibi dolanamadık otobüslerle trenlere binemedik bırak bütününü bu koca kentin sadece bir tek semtin içinde bile olamadık istanbul hiç doymadı bize bir tanem biz de ona doyamadık Vedat Didari |
![]() |
![]() |
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
The JoLLy JoKeR (05-15-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ayrılık Ayracı... Bütün ayraçları kaldırdın ama unuttuğun Bir şey vardı yine de, çiçekleri sulamadın Gökyüzü sarardı o zaman bulutlar kirlendi Ve ne kadar az konuşur olduk günboyu Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da susuşların birbirine eklendiği yerde Ezberlenecek hiçbir şey yok bu dünyada Kirletilmemiş bir bulut bile yok artık Böyle diyorsun her yolculuğa çıkışımda Yaşadığın kent de sana benziyor gitgide Ne zaman dönmeyi düşünsem yangın çıkıyor Ya da erteletiyorum biletimi son anda Uzun bir sessizlik oluyorsun dağlara baksam Karşılıksız mektuplar kadar burkuluyor kalbin Yazdığım şiirler de canımı sıkıyor artık Fotoğraflarımı yırtıp atıyorum tek tek Ve ben bütün yapraklarımı döküyorken şimdi Eylül diyorsun, tam da orda başlıyor ayrılık Üşüyünce ağlıyorsun yalnızım dememek için Uçaklar gemiler trenler çiziyorsun duvarlara Kendine bir deniz bul artık bir de rüzgâr Parçalanacağın bir uçurum bul bu dünyada Tek tutkun o kenti bırakıp gelmek olmalı Ve gelirken havaya uçurmak bindiğin otobüsü Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da çiçeklerin sulanmadığı yerde Konuşacak bir şeyler bulamıyorsak günboyu Derim ki ayrılık gündemdedir ne yapılsa Ve sen bütün ayraçları kaldırdığını sanmıştın Ama unutmuşsun yine de ayrılık ayracını Ahmet Telli |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ve Unut ve Düşünme...!!
Hayatinda Olan Biten Yerşeyin Sorumlusu Sensin Başka Hiçkimse Değil Başkalarini Suçlamayi Birak Artik Biri Sana Gelip Küfür Ettiyse Bunun Suçlusu Sensin Küfür Edeceği Ortami Ve Hakki Vermeseydin Ona! Daha Sonra Ahlayip Vahlayip Bunlar Neden Benim Başima Geliyor Deme! Otur Oturduğun Yerde, Çek Acini! En Dibine Vur! İnilebilecek En Dip Yere İn! Acini Çek! Her Hücrende Hisset Bunu, Her Zerrende! Ağla , Bağir, Çağir, İsyan Et! Ama Başkalarini Suçlama Hayatindaki, Herşeyin Sorumlusu Sensin Çünkü Seni Anlamiyor Mu? Sen Bunlari Haketmiyor Musun? Yanliş Mi Tanidi Seni? Bunun İçin Mi Ağliyorsun? Neden Seni Anlamasini Sağlamadin? Seni Yanliş Anlamasina Neden İzin Verdin? Neden Şimdi Kendi Seçimlerin İçin Sizlaniyorsun? Boşuna Bu Gözyaşlari! O Senin Ağladiğini Bilmiyor! Büyük İhtimalle Başkasina Dokunuyor... Onu Önemsiyor! Bunlari Duymak Canini Yakti Mi? Başkasiyla Hayal Edemiyor Musun Onu? Senin Değil Ki O Kabul Et Artik Bunu Kimse Kimsenin Sahibi Değil! Sen Kendine Değer Vermiyorken Nasil Bekledin Onun Sana Değer Vermesini? Sen Kendine Saygi Duymazken, Kendini Sevmezken Onun Seni Sevip Saymasini Ondan Nasil Bekledin? Karşikmda Zavalli Birini Değil Güçlü Birini Görmek İstiyorum! Güçlü Olmak Zo-Run-Da-Sin! Ağlamakla, Geçişe Saplanmakla Kaybedecek Vaktin Yok! İnadina Yaşamalisin, İnadina Mutlu Olmalisin İnadina Başarmalisin! Hemen Dik Dur, Kamburunu Düzelt,Başını Dik Tut, Sil Gözyaşlarini! Böylesine Sevebildiğin İçin Kendinle Gurur Duy! Ve Unut..! Ve Düşünme!.. Yapabileceğin Tek Şey Bu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızca Bir Kez...
Bir kez aşık olacaksın şu hayatta, Kalp bir kez bağlanacak birine bu denli. Ama karşılıklı olacak sevda. Boş kalmayacak gönlünün narin elleri... Akmayacak gözünden acı için tek bir damla Hakedene vereceksin yüreğindeki en güzel çiçekleri Duymayacaksın hiçbir söz onun söylediklerinden başka Nağme gibi gelecek sevdiğinin tüm sözleri... Bir kez aşık olacaksın şu hayatta... Ama kıymetini bilene vereceksin bu kutsal hislerini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Senden kalan Birkaç satır..
Kapkara, simsiyah bir geceydi ... Ellerimi bırakmayı seçmiştin, benden vazgeçmeyi. Oysa, büyülü bir gün diyordum ,,, gitmelere dayanamazsın diyordumm ,,, vazgeçemeyizz diyordum. Sana gitme diyemedim , korktum. Utancımdan bakamadım gözlerine ... Canım çok yandı ,,, ama diyemedimmm ... ... Güzel bir kaç satır bıraktın bana. Bir de ... içi boş bir çikolata kutusu. Evet, kutusunu hala saklıyorum. Atamadım. Her baktığımda , yüzümde güzel tebessümler oluşturan boş bir kutu. Hala çikolata kokuyor ... Bana yazdığın satırları koymak istedim içinee ... Sonra , vazgeçtim. Kokusu sinmesin hiç bir yaprağa. ... Nasıl bir boşluktur bu ? , nasıl bir yalnızlıktır ? . Bir gidiyorsun içimden , bir dönüyorsun bir öncekinden daha da acı verircesine. Sensiz dolduramıyorum içimii ... Yaşıyorum , gülüyorum , arkadaşlarımla bol bol sohbet ediyorum . Sonra , Bir kenara çekilip sana şiirler yazıyorum . Ayrılığımızı yazıyorum ... Nasıl gittiğini ... nasıl engel olamadığımı anlatıyorum ... Sonra , Unutmayı deniyorum, Yabancı sevdalarda dolanmayı , bilmediğim yüreklerde var olmayı . Olmuyor. Her defasında canı yanıyor birilerinin. Sonra, Bir şarkı dinliyorum. Yine şarkıda sen varsın , ve yine bir ayrılık hikayesi ... Yine sonra, Hani bana yazdığın o satırlarr ... Yırtıp atmak için alıyorum elime kağıt parçalarını ... Yapamıyorum. Öyle yoruldum ki kendi içimdeki gel-git lerdennn ... Bitiremediklerimden ... Kararsızlıklarımdan ... Geri dön ... geri dön ... Ne olur geri dön ... Uzanıp tutuver elimi birgün. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() BÖYLE BİR SEVGİ
Hani bir şarkı duyarsın, Hani için geçer biraz, Karamsarlaşırsın, hüzünlenirsin biran, Ağlamak gelir içinden, ağlayamazsın bir türlü. Benimkisi böyle bir sevgi. Amaçsız, çaresiz, sonsuz... Unutmak yok, unutabilmek yok! ******* bitmek bilmeksizin güneşler doğar, Yapamazsın onsuz, yapamazsın tek başına, Yalvarırsın tanrıya binbir umutla... Beklersin günlerce gelir diye, ama olmaz, gelmez! Benimkisi böyle bir sevgi. Alışırsın zamanla yalnızlığa, Alışırsın acılara, karanlığa. Öğrenirsin kimin dost olduğunu, İzmaritlerin mi, şişelerin mi? Bulursun çareyi kimsesiz parklarda, Sessizlik ve soğuk dert ortağın olur. Kaçmak gelir aklına uzaklara, çok uzaklara. Yapamazsın bir türlü gidemezsin, Benimkisi böyle bir sevgi. Hem lanet eder, hem de taparcasına seversin. Görünce saklanır, görmeyince çıldırırsın. Kaybettiğini anlamaz, yenilgiyi kabullenmezsin. Ve beklersin *******ce, gelmeyeceğini bile bile... İstersin onu, yalvarırsın tanrıya, Sevmeyeceğini bile bile. Benimkisi böyle bir sevgi..... İlker TÜZEMEN |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Defa Ben Gidiyorum...
Hiç bitmeyecek sandığım g-e-celerden birinde, Gözyaşlarım uğurladı seni giderken. Eskisi gibi değildi bakışların, Bir şeyler vardı yapmaya çalışıpta yapamadığın. Dindiremedim içimdeki sessiz çığlıkları. Umudum bile yetmedi seni getirmeye … Gel desem bile gelemez, sesimi duyamazdın Gözlerim gece nöbetlerinde kaldı,bekledim. Gelmedin. Hiç gitmemiş gibiydin resimlerde. Hiç kimse sen değildi ki, Sanki teninin sıcaklığı vardı bedenimde. Düşüncelerimde bir yorgunluk belirtisi, Kırgınlıklarım isyanlar içinde şimdi. Vazgectim artık! Seni sevmekten değil senden vazgeçtim. Bu defa ben gidiyorum. Kırgınlıklarımı,umutlarımı sana bırakıp, Siliyorum anılarımı. Bağrımda senin ateşin yanıyor, Elvedasız yolculuğum başlıyor şimdi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Seni sevmeyi ağır ödüyorum seni sevmeyi ağır ödüyorum kirpiklerim üşüyor adın her aklımdan geçişinde her gün biraz daha çoğalıyorsun içimde hasretin, hasretinde anılarım büyüyor dayanamıyorum yokluğunun varlığını her hatırladığımda yüreğimde hissettikçe derinliklerimde kayboluyorum nereye savrulduğumu bilmeden ve varlığım yok olsa diye dualar ediyorum kaçtıkça sana geliyorum kahretsin kalbimdesin kahretsin kalbimdesin kahretsin ellerinsinnnnn!!! Ama öyle bişeysinki İçimde bitmeyen hiç tükenmeyensin….. Ama bilesinki sevdiğim Uzaklarda bi yerlerde Özlenmektesin Ve umutsuzda olsa Beklenmektesin Sen yinede sakın ama sakın gelme Gelirsen Bi kez daha alışmak zorunda kalacağım sensizliğe nasıl olsa yine çekip gideceksin biliyorum Sen benim ne çektiğimi nerden bileceksin Sen hiç sensiz kalmadın ki Gitmelerin çok yaktı canımı Yanacak canım kalmadı Sakın gelme Alıştım sensizliğe desemde Yalan Kolay mı sensizliğe alışmak Kolay mı artık yok gitti unut onu gönlüm demek Dilim varmıyor kendime bile itiraf edemiyorum Şimdi kırdım zincirlerimi söylüyorum Seni seviyorum seni seviyorum seni seviyorum seni seviyorum bu lafı söylemek kolay değil inan bana sevmek kolay değil ve ben bilirsin inanmadığım bir şeyi söylemem sen inanmasan da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() neyine aşık oldum bilmemki
bir kenarda eskiyen güzelligine mi yoksa rüzğarların getirdiği gülüşüne mi neyine aşık oldum bilmemki gözlerimde bir damla umuttun belki birgün "sevdiğim" diyecektin sanki ama terk ettin,elveda bile demededen neyine aşık oldum bilmemki bir cümleydin dudaklarımda söyleyemediğim bir hayaldin asla gerçekleştiremediğim gittin arkana bile bakmadan neyiene aşık oldum bilmemki yağmurlarla gözlerime düşen gözlerine mi yoksa damla damla yağan sözlerine mi seni nasıl sevdim ...sen anlamadım ki neyine aşık oldum bilmemki |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Son Gözyaşım... bir sevda masalını, anlamsız kıldıran yarim. gökkuşağı renklerini solduran meleğim. her adımımı,nefesimi sana verdiren güzelim. Gittin.. beni meçhule döndüren sevdiğim. arkanda bıraktığın içinde ben olan ve gözyaşına bulanmış kefenim.. artık susma zamanı geldi ey deli gönlüm; bir yokoluşu bitirme zamanı virane ömrüm. bundan sonra sana olmayacak artık tek sözüm.. senin bende tek göreceğin o kefendeki gözyaşlarıyla yıkanmış gözüm.... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Top bizi çok sevemedi | Shekil | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-20-2007 02:42 PM |