![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2032
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Eğer küresel ısınmaya önlem alınamazsa 1000 yıl sonra dünyanın haritası değişecek. Birçok bölge sular altında kalacak. Kutuplarda buz kalmayacak. Hava sıcaklığı 15 derece daha fazla olacak.
ABD’de yapılan bir araştırmaya, günümüzde deniz seviyesinin sanıldığından daha hızlı yükseldiğini ortaya çıkardı. Bunun nedeni, yapılan araştırmalara göre Grönland buzullarının erimesi nedeniyle Atlas Okyanusu’na dökülen suların 5 yılda iki kat artması. Araştırma, uydu verilerinden faydalanılarak yapıldı ve küresel ısınmanın Grönland’dan giderek artan bir hızla buzul parçalarının koptuğunu kanıtladı. Grönland’da buzulların kapladığı alan yaklaşık 1.7 kilometrekare; yani yaklaşık Meksika’nın yüzölçümüne eşit ve 3 kilometre kalınlığında. Bu çok büyük su kütlesinin tamamen erimesi, yeryüzünün biçimini değiştirebilecek ve felaketlere neden olacak. 7 METRE YÜKSELECEK Son 20 yılda Grönland’da hava sıcaklığı 3 derece arttı. Bunun sonucunda Atlas Okyanusu’na dökülen su miktarını da hızlandırmış oldu. Bilim adamlarına göre, son on yıl içinde buz kütlesindeki erime yaklaşık üçe katlandı. Grönland’daki buz kütlesinin erimesiyle deniz seviyelerinin 7 metre yükseleceği tahmin ediliyor. Son zamanlara kadar böyle bir gelişmenin bin yıl alabileceği düşünülüyordu. Ancak araştırmacılar, son veriler ışığında bunun daha erken gerçekleşebileceği uyarısında bulunuyorlar. Deniz seviyesindeki yükselmenin yaratacağı en büyük tehlike, Londra’dan İstanbul’a, New York’tan Kahire’ye, New Orleans’tan Venedik’e birçok büyük kentin de içinde bulunduğu kara parçalarının sular altında kalması. Deniz seviyesinden yüksekliği pek fazla olmayan adalar da sular altında kalacak. İKLİMLER ALTÜST Buzulların böyle büyük oranda erimesi, yerkürenin her şeyi etkileyecek. Atlas Okyanusu’ndaki Golf Stream akıntısı yok olduğu için Avrupa ve Amerika’nın bugünkü iklimi ortadan kalkacak ve daha kurak bir iklim gelecek. Dolayısıyla bu iki kıtanın bitkilerinden hayvanlarına tüm ekosistemi altüst olacak. ![]()
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 337 Thanked 1,629 Times in 455 Posts
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3260
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi :
|
![]() aklıma kötü seyler getirmek istemiyorum
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3945
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
![]() bunlar doğa olayı ama benim ülkem okadar kötü şeyler yaşadı ki daha kötüsünün olacağını düşünmek bile kötü...paylaşım için saol
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 285 Thanked 300 Times in 86 Posts
Üye No: 2594
İtibar Gücü: 1972
Rep Puanı : 16049
Rep Derecesi :
|
![]() 3000 yılını göremeyecegimize göre mesele yok kankalar...rahat olun siz
![]()
Ronaldinho Show Muhtesem müzik eşliginde... Daha büyügü var diyen varsa gelsin(Resimli) Erkekler Kadınlardan Ne Bekler??? (Resimli Anlatım) Hiç Nos Takılmış Bilgisayar Gördünüzmü? Kim 500.000 YTL İster (12.000 soru kapasieli ) Daha önce hiç >[KARINCA]< gördünüz mü? Atatürk ingiliz lorduna lafı oturtmuş... TÜrklerİn DÜnyaya İmzalari.......... ![]() Esprİlİ Erkeklerİn Özellİklerİ Yılın Fişi(tavsiye) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 6 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 8157
İtibar Gücü: 1440
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() bende sana katılıyorum ahbap
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 260 Thanked 57 Times in 30 Posts
Üye No: 5869
İtibar Gücü: 1642
Rep Puanı : 3701
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Alıntı:
bencede kasmaya gerek yok ama türkler bunada bi çare bulurlar bence
![]() |
![]() |
#7 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 61 Thanked 46 Times in 23 Posts
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Niye kasmıyorsunuz kendinizi. O zaman hiç evlenmeyip çocuk yapmayacaksınız aksi taktirde onlar zorluğu çeker siz de diğer dünyada rahat edersiniz değil mi?
Bırakın bencilliği boşvermeyi de herkes şimdiden üstüne düşen görevi yapsın siz görmeyecekseniz sizden gelenlere yazık. Dünyanın içine edip de sifonu çekmeyi sonraki nesile bırakmayın :nono: Konu "içinizi dökün" bölümünden "serbest "kürsi"ye taşınmıştır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4229
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() walla kızdırmayın nan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sular kesik mi? | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-01-2008 06:20 PM |
İnsanoğlu, 3000 Yılında Gollum'a Benzeyecek | Shekil | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-28-2007 12:23 PM |
Sular durulmuyor / 17 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-17-2007 07:50 PM |
Sim City 3000 | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 1 | 06-22-2007 03:53 PM |
3000 yılda bir.. | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 8 | 10-08-2006 11:39 AM |