![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3946
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() SARIMSAK TARLASINI SATMAYAN DOSTLARA
> Genç adamın biri, > > Dermiş babasına her gün; > > 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi' > > Baba, itiraz eder, > > Olmaz öyle çok dost, hakikisi > > Belki bir, belki iki, > > Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki... > > Devam eder durur konuşma... > > Aralarında başlar bir tartışma, > > Karar verirler bir sınava, > > Dostun hakikisini anlamaya... > > Bir akşam bir koyun keserler, > > Ve koyarlar çuvala. > > Baba der ki oğluna, > > 'Hadi al bu çuvalı, şimdi götür dostuna'. > > Çuvaldan kanlar damlamakta, > > Sanki öldürmüşler de bir adamı, > > Koymuşlar çuvala, > > Dıştan böyle sanılmakta. > > Delikanlı sırtlar çuvalı, > Gider en iyi bildiği dostuna, > çalar kapıyı. > O dost, bakar ki bir çuvala > hem de kanlı, > Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına, > Almaz içeri arkadaşını, > Böylece tek tek dolaşır delikanlı, > Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını. > Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır. > Evlat geriye döner. > Ama içten yıkılır... > Babasına dönerek; haklıymışsın baba ' der. > Dost yokmuş bu dünyada ne sana, ne de bana. > Baba 'hayır Evlat 'der, benim bir dostum var bildiğim. > Hadi, çuvalı alda bir kere de git O'na. > Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar. > Alnından ter, çuvaldan kanlar damlar... > Gider, baba dostuna. Kabul görür, sevinir. > O dost, delikanlıyı alır hemen içeri. > Geçerler arka bahçeye. > Bir çukur kazarlar birlikte, > Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye, > Üzerine de serpiştirirler toprak. > Belli olmasın diye dikerler sarımsak... > Genç adam gelir babasına; > 'Baba, işte dost buymuş' diye konuşunca, > Babası; 'daha erken, o belli olmaz daha. > Sen yarın git O'na, çıkart bir kavga, > Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden O'na, > Işte o zaman anlaşılacak, dostun hakikisi. > Sonra gel olanları anlat bana...' > Genç adam, aynen yapar babasının dediğini, > Maksadı anlamaktır dostun hakikisini, > Babasının dostuna istemeden basar iki tokadı! > Der ki tokadı yiyen DOST; > 'Git de söyle babana, biz satmayız Sarımsak tarlasını > böyle iki tokada'! > Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni > Sevmeli... > Sarılacak biri olmadığın zamanlarda bile > Sana Sarılmalı... > Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı... > Dost dediğin fanatik olmalı > Bütün dünya seni üzdüğünde sana moral vermeli. > Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, > Ve ağladığında, seninle ağlamalı... > Ama hepsinden daha çok; > Dost matematiksel olmali; > Sevinci çarpmalı... > Üzüntüyü bölmeli... > Geçmişi çıkarmalı... > Yarını toplamalıi... > Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı... > Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı... > İşi bitince seni bir tarafa atmamalı... > SAGLICAKLA KALIN |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Üye No:
![]() saol kardesim,eline saglık.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 63 Thanked 48 Times in 21 Posts
Üye No: 31
İtibar Gücü: 1569
Rep Puanı : 2415
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() bunu bize hocamız anlatmıştı güzel
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 61 Thanked 46 Times in 23 Posts
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() "İçinizi Dökün" bölümünden "Hikayeler" bölümüne taşınmıştır.
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İşlemcinizi test edin! işlemcisini test etmek isteyenler için Asalsayı 305 Test | jockeя | Program Download ve Tanıtım | 0 | 04-03-2010 02:15 PM |
üniversiteli çiftler dikkan edin ev arkadaşınız sizi böyle teşhir edebilir | Irmak88 | Adult eski arşiv | 0 | 12-17-2008 05:46 PM |
sag beyninizi test edin | UseLanMaz | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-26-2007 12:12 PM |
Beslenmenizi test edin! | Seager | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-17-2007 11:13 PM |