![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12096
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BİL BAKALIM
Dedi bil bakalim angisi onca Umurtami oksa taukmu onca Dedim yumurtadan hep kuşmu çıkar Kümesin içine yılan sokunca Dedi boluculuk iapiyon cene Istersen soralum celip geçene Dedim horoz döğüştürebilene Haydi birde yılan döğüstürsene |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yetmişbeş Yıl
Bugün cuhuriyetin Yetmişbeşinci yılı Cumhuriyyet bizim Gururumuzdur Kendine Türk diyen Herkes türk olup Yahudisi rumu Uğurumuzdur Nesebli hanedan Gitti sürgüne Geldi dönme basa Cumhurumuzdur Her şey çok ulu Mutluyuz fakat Şu başa bela Dini terkedip Yeni putlu din Buyurumuzdur Sorma kardeşim İnkılap oldu Raksı dansı bizim Şuurumuzdur |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AÇIL SUSAM
Açil susam açilsin dedik Erdik sırrına indi perdeler Sordum sırrın söyle ey Sfinsk Derki sırdır; perdeleriz Zehir verdigimizin adini Topragini alir culun giyeriz Fitne atesini yakinca biz Sönsün deyip körükleriz Erkegin kes kizlarin cariye Aldik ishakin kaldi geriye Calmisis topragin bizim diye Sahip cikar verde deriz. Kökümüz girit ne bilsin goyim Sanır ceddimiz abraham soyum Bizim tuzaklar böyledir bayım Dağılmış binbir yerdeleriz Isa der seytanin ogullari siz Seytana acik rahme gebeyiz Degil filistin Kitab ehli biz Kitap bizim yerde deriz Soyum abrama kurunca tuzak Isak tükendi Ismail ancak Göcüp gitti cöle bizden uzak Sanir amca zadeleriz. Dagil aleme cogalsin kavim Kanindan alem kan alsin kavim Kundak sokup bataklarda goyim Bilmez kanin tazeleriz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ARGO
argo demiş ya cıfıt diline eğip dilini büker yobazım bir yalağa geçirmiş eline konuşur teker teker yobazım ha harfini yutup eylemiş ka agopçayı öz türkçe sanır marifeti bu yobazın başka yok mahareti gururlanır nolayın yobazım köylü kalaydın oğuz eline bekçi olaydın |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ATTIM OKUMU
Attim okumu varsin hedefe Varmadi gitti uzaga dütü Cikmaz sokaktan kurtulmak icin Sürdüm atimi tuzaga düstü Vatan tutayim derken yuvada Vardi yolumuz iraga düstü Nevbahar idi ciktim yoluma Kara bahtima kiraga düstü Düstüm yüzüstü caresiz kalip Artik cikilmaz sokaga düstü Dönmeye mutlu türküm zamani Bize vatan dan firaga düstü Yasa cagdaslik ona bin öküz Cagdas türke bir buzaga düstü Elde muharref cagdas gecinip Bizim degismez bayaga düstü Liman boyunca sactilar tohum Soysuz bir nesil sokaga düstü Masum ananin yasli günüdür Nesep sormayan bir caga düstü Gitti ninnimiz geldi raksiniz Fravuna es bu caga düstü Eski seriat isterukcüler Devran dönünce ne yaga düstü Birdi yolumuz bine bölündük Kahin bir sola bir saga düstü Üclü pramit kible olunca Benim dörtgenim feraga düstü Akrepten zehir yutunca usta Vardi isi bir ciraga düstü |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayaklarım
Ayaklarım adım adım Bu yola yürüdü gitti Beni kendi adımlarım Ölüme sürüdü gitti Ey bu köyün sakinleri Bütün varımı yitirdim Bir ileri koştum geri Bitmez bir ömrü bitirdim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayaksız Atlılar
Ayaksız atlılar yine bugün Ağır ağır buradan geçtiniz Başkasının doğup öldüğüne Gün tayin edip ömür biçtiniz Demek bu yolcu gider sürgüne Bir yolcu varmış haberi duyur Dediniz öldü filan oğlu zat Herkes ayakta yolcuysa uyur Göçüp hayattan oldumu azat Yeni hayata denilir buyur Beklemekte sabahta boşuna Güneeş doğmaz ağarsa tan yeri Ah çekip ağla vahta boşuna Bu yolda gelirmi giden geri Dövünsek yırtınsakta boşuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynalar
Benmiyim aynadaki bu adam Elleri bağlı hayali kırık Bin yılı geçmiş gibi üstünden Şakakları beyaz teni kırışık Adem in doğup Nuhun öldüğüne Şahit olmuş gibi aklı karışık Hemen inanir duyup gördügüne Bu adam dünyada kaç yıllık İlimden nasibin almamiş adem Değersiz dediği,karma karışık Bakmayin yine söylenir madem Diyar diyar kovulmaya alışık |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayı Oynatanlar
Değil biçare insana hayvana bile Zulmeder kopt azınlık sustun be kardeşim Ayaklarını zincirler burnunda lule Hakkını aramdın pustun be kardeşim Seni eğlendirirdi ayı oynatanlar Kendinden geçip güldün kustun be kardeşim Ayıların üzerinde bedduası var Ya seni oynatınca küstün be kardeşim Ateşe bastırlılırılınca ayı oynardı Belki yok idi ama kastın be kardeşim Ayının imdadı melul bakışı vardı Sıra senin ateşe bastın be kardeşim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balkan
Veda ettim Edirneden vatana Uzandı yolum şu garib balkana Ova üstüne serilmiş yadigar Yol uzadıkça uzar şanlı tuna Bu vatan bir zamanlar şen şakraktı Bayrak açtı kadırga tuna aktı Yıkılmış camiler sönmüş ocaklar Nerde o eski ihtişamlı vaktı Gece garabeti çökmüş balkana Boyanmış toprağı yatar alkana Yad et eski günleri sehavetten Silkinip kalk bir daha haykır tuna Duyar gibiyim geçerken tunadan Vaz geçmiş yiğiter yardan anadan Akıncının sesi çınlar kubbede Bu topraklarda böyleydi bir zaman Geçerken tunayı burkulur için Baykuşmu tünedi garibsin niçin Dirilmezmi tarih kalkıp uykudan Akıncım bu yolları bir daha geçin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|