![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12097
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı Sözlerin Közlerinden Arta Kalan Külleri Yoksullara Savur
Kül Acı sözlerin Közlerinden artakalan küller Savrulur göklere ve yere Yalnızlıkları içer gibi yaşayan İhtiyarların yüzlerine “nerde o eski günler “diye bir çırpıda hayatını özetleyip yeniden acılarını yaşama pahasına dertleşip yüreği ile bile bile yakıcılığını küllerin dillerin yakmasına alışık hali ile uzandı yere aşkın deminden kanat vurdu turnalar çıldırdı gökyüzü kutsal bir izi yarına taşıyacak çocukların haykırışını düşler zemheri sonu ayazları beyazları dağlara süren kış kıyamaz yoksullara söyle aldın mı özetini ömrünün ardınca gittiği sürünün hesabını tutmayan çobanların rahatlığına hasret bankacılar dövizciler emlakçılar ve çerçiler süpürdüler sokakların tozlarını yazları sahilde yumak üzre ellerinin kirlerini yüzlerine sürüp camlara koşan köleler bölerler ne varsa bütün olan yalan-dolan üzre kurulan dünyalarını suvarırlar leşleriyle kargaların çamur efendisinin haykırışları çarpınca kulaklarına en güzel şarkılardan nağmeler duymuş gibi olmayı şart bilerek haykırırlar ceylanların sürüsüne bilmezler kitapları kanatan harflerin sürekli ok şeklini alan mısralarını İz Can yürüdü dalına çiçeklerin Bileklerin zincirlendiği istanlarda Hürriyet, takılıp kanadına aşkın Şaşkın bakışlarında fosillerin Kaplar can içinde canı Kağnıların tekerleklerinden seken bir taşın Düştüğü tarih solur izleri Üç aylığı ile diktiği taşın Babasına yapılacakların En iyisini yaptırdığına inanan Hain duyguların esiri can Haykırır ruh üfrükcülerine Derdine yandığı dostlarının Cüzdanı ağırlığınca gözyaşını Suvarır karşısına rüzgarın Taşın ağırlığını yakan ateşlerin Yalımları pörsür ruhuna aynaların Kaidelerin sistemine bakıp Bakıp da içlenen adamlar Bayramlar bekleyen çocukların Kanadını kıskanır göklerden Bahtına kahreden çiçekçiler Çekler içinde boğuşan patronların Yarını için endişelerini Kavramaya çalışır Bakıp da cüzdanlarına Çirkin ne varsa parayla alanlar Alıp da yığanlar Canları uğruna çirkinlikler biriktirip Karşısına dikilip en aziz edayla Arar kendi ruhunu Aradılar aradılar da çirkinlikleri Kendilerinde buldular Acı sözlerin közlerinden arta kalan külleri Yoksullara savurdular. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlarım
Ömrümü çekip de yara salayım Acep yardan selem var mı alayım Ben her gün ağlayan yalnız balayım Yaz gönlüm kış olmuş yanar ağlarım. Ahımı duyup da çekilir kuşlar Çiçekler de bana ağlar olmuşlar Bulutlar gözüme selam salmışlar Özümdedir yaram kanar ağlarım. İflahım dağların yüce başında Türküler söylerim, katık aşıma Cümle dertler tüner garip başıma Yükümü çeşip de konar ağlarım. Yazın sıcağı kış, kışı ölümdür Solan bir gül varsa benim gülümdür Sazda kırık teller benim telimdir Ağustos da üşür donar ağlarım. Kardeşlerim ölmüş yerlerde yatar Güvenemem ele putlara tapar İyilik der kendi, kötülük yapar Gönlümde buğuzla, kınar ağlarım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annem Hasta Değildi O Zaman
Annem hasta değildi o zaman Babam başını elleri arasına alıp Uzaklara, taa uzaklara dalıp ******* boyu düşünmezdi Yine gelmiştik buralara Uzaklara gitmemiştim ben Koşup yamaçlara Getirmiştim anneme her çiçekten Annem hasta değildi o zaman Babam elimden tutardı yolda Annem hasta değildi o zaman Herkes saçlarıma gülüyor okulda Nolur anneler hasta olmasın Kurdaleli gelsin kızlar okula Annem hasta değildi o zaman... Babam at oludu bana evde Hepsi oluyor babaların belki de Akşam evlerine gelince /Şimdi düşünüyor babam şimdi üzülüyor babam/ Ben de Ağlıyorum babam görmeden. Annem hasta değildi o zaman... Uyukladı mı babamı yerine kaldırırdık /Babam uyumuyor artı Babamın yüzü karanlık/ Olsun... Ben de uyumam Ama... Babamın gömleği yırtık Büyümeye çalışıyorum durmadan Büyüyünce dikerim onu ben Biliyorum üzülüyor annem Üzülmesin iyileşsin annem Babama bakabilirim ben. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateş Üşütür Oldu Ruhumu
Rüyamı açtım göklere kanadıma esecek ruzigar Bir haykırışa gebeyim ki naralar yetmez Bitmez tükenmez bereketler devşiriyorum Hür yorumlar gerektir ruhuma ankaya çok var Baharlar yaşanacak bebeğim ne ki geldiğimiz yol Yıldıramaz beni önüme çıkan demirden duvarlar. Ateş üşütür oldu ruhumu Dem tutmak için ne gerektir bilmem Gülücüğün doldururken koynumu Hiçbir çağrıya gitmem. Yıldızların iz düşümü tarlalara saçılı biderim Giderim demiştim oysa ayaklarım gitmez Çağrıların bini bin yerden ruhumu kolaçan eder Gider bir duvara yaslarım da başımı nida gelmez Kırbam bengisu dolu içsin çocuklar ve kuşlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atlıların Seyir Defteri
Can çekişiyorum canımı çekiyorum çekiştirenden benden yana uçan kuşlara gülümsemeliyim giydiğim kuş sarısı elbiselerin hatırına yarına kalacak sevgiler devşirmeliyim deliyim diye bana aldırış etmeyenlere boş yere hayıflanmaktansa basa basa üstüne, keyfini çıkarmalıyım. Nerdeyse aşk, ben ordayım her daim açıp frekanslarımı göklere ve yere ve denize ve dağlara kapkara bulutlara aldırmadan arkamdan dökülüp gelen iri damlalara inat bir muhabbet ovasına yayılmalıyım. kurak geçse de her yılım hatta ayım payım ne ise göklerden alırım Kalk doğrul yoğur hamurunu, şeklini alıncaya kadar sür atını menzile varıncaya kadar soylusun sen, sürsün savaşın ölünceye kadar kar yağınca yok olmaz tohum yerin altında da bir yer var serdar olan yiğitler kadar, anaları kadar göklere kalkan eller var. gün olur dosta gider atlılar yolda kalanlar da dosta varırlar II. Yola giden atlıların seyir defterini okudum sayrılar evinde alanurun kilimin dokudum yedi düvel ordusundan doğan beyi ben korudum yürümeliyim, biliyorum rüyadan yoruldum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkına Aşığım
akşam oldu çiçeklerde Sessiz ve serin Aşkına aşığım ben Çiçek omrü yaşayıp gidenlerin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bağdat Çocuklarının Göklerindeki Kuşlar
Bana minik kuşum deme anne Kuş tüyü gibi olduğuna da inanmıyorum saçlarımın Bana yalan mı söyledin anne Neden kanadı saçlarım gibi değil bu kuşların Neden ateşlere kesiyor geçtiği her yer Bu kuşlar geçince herkes neden ölüyor anne Gelir demiştin babam giderken Babam neden gelmedi anne Bundan sonra nasıl inanırım sözlerine Ben nasıl el açıp dua ederim Bağdat’ın göklerine. Kuşlar demirden mi anne Bu kuş nasıl konar çiçeklerin üstüne. Hatırlar mısın anne Kardeşime küsünce, “gül bakalım” “kuş konsun yüzüne” derdin sevgiyle Bu kuş mu kondu kardeşimin yüzüne Bunu neden istedin anne Ölünce ninem, “kuşlara yoldaş gitti” demişti babam Ninemi neden gönderdiniz anne Ben kuşları sevmiyorum bundan böyle. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|