![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acil Hasta
Yoldan geçerken bir araç vurdu savurdu kenara... kırdı hemen her yerini... koştu gören...insafı olanlar imdâda... ele alınacak gibi değildi... bir telaşla...haber verdiler ambulansa... saatler sonra gelebildi ambulanssa… ne doktor…ne hemşire!!?? aklı eren bir kimse yok ambulansta bir şoför…bir sedye sadece!!?? apar topar koydular yaralı kıvranırken acılar içinde...sedyeye…. ambulans zar zor çıkabildi caddeye ve sirenler çalarak nice tehlikelerden sonra yetiştirebildi yaralıyı yarı canlı...hastaneye… acil servis kapısı…ana baba günü!! herkes üzgün… görmek mümkün değil kimsenin güldüğünü… yaralı...çığlıklar atarken ve yalvarırken yardım için… başucuna gelen görevli -kızgın kızgın!!?? bakmadan yaralının haline... aldırmadan çektiklerine... sormaya başladı; sosyal güvencen var mı? sigortalı mısın? Paran var mı? Arkan var mı? Yok deyinince...yaralıyı haşladı!!?? Kimin kimsen yoksa bekleyeceksin sen... -beklemek senin yazgın! sana yardım edemem… edersem eğer!!?? mevzuat beni de yer!? Dedi ve ekledi: Bekle..yorulma beklemekten… hasta kahrolurken inlemekten. Hasta bekledi…bekledi. Kendini kurtaracak yardımseverleri Bir türlü gelmedi… Kan kaybı… dereken kalbi tekledi ve birkaç yardımsever el aldı temelli iyileşen hastayı sükut aracına yükledi… O gün... İğreti...eve benzemeyen bir evde Akşam...babalarını ve yiyecek getirmesini bekleyen başka bekleyenlerde vardı gözleri yollarda... beklediler...beklediler bekledikleri gelmedi her taraf karardı sordular...aradılar gözleri kapıda kulakları seste hiç kimse haber getirmedi ve o eve bir daha sevinç girmedi...
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Alem Gözlüm
O kadar hastayım ki sana Âlem gözlüm İnan o kadar Özleminle içimde Erozyonlar Heyelanlar var. Acılarım acır İnan ki ince, ince Sancılarım sancır Gayet derince Aklıma geldikçe yüzün Kaplıyor yüzümü Mahşeri bir hüzün İçime yanardağlardan Akkor, akkor Lavlar akar Lav püskürtmeye başlar Ruhumdaki sönmüş yanardağlar Dağ-dağ gezmene lüzum yok Alem gözlüm Av peşinde Taze otları ezerek Ömrünü tüketmene Hele hiç lüzum yok Ancak ahmaklar Sarplarda av kovalar Bir bakarsan etrafına Sana av olmak için Yalvaran bakışlarla Can atan binlerce av var.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ani Gidiş
Hiç kimseye sormaya cesaretim olmadı evin dağınıklığından bildim gittiğini… İsteseydin merakta bırakmazdın Açıklayabilirdin…bu âni gidişin bilemediğim sebebini… Demek ki gerek görmedin her şeyi birden başlamak gibi bitirmekte özelliğinmiş anladım şimdi!... Ama ne kadar yazık! Ne denli acı!... Sen…hiç anlamamışsın beni! Belli bilmediğin… Seni nasıl sevdiğimi… Şâhidim duvarlar… çeken, biteviye hıçkırıklarımın resmini ispatım pencereler… yalnız camlar biliyor yolları nasıl gözlediğimi sorabilsen, söyler kapılar… ne ümitlerle beklediğimi Bir tavsiyem olacak… Seveceksen eğer beni sevdiğin gibi sevme kimseyi… kimse katlanamaz ve çekemez bana çektirdiklerini senin müzmin hastalığın…anladım!... terk etmek…üzmek…ağlatmak…inletmek bekletmek sevdiklerini… merak ediyorum doğrusu… sevdiklerin böyle ya… kim bilir, ne yapıyorsundur sevmediklerini?
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk
Ne okunur, ne yazılır... Aşk öyle bir hitaptır ki! Ne silinir, ne kazılır... Aşk öyle bir kitaptır ki! Ölüleri diriltir aşk! Dirileri delirtir aşk! Düşmesin bir taş yüreğe... Yavaş yavaş eritir aşk! Derttir, derman bildirmez aşk! Çektirir de öldürmez aşk! Hasret ile örülürse... Ağlatır da güldürmez aşk! Bâzen gözde bakıştır aşk! Bâzen sözde yakıştır aşk! Bâzen tebessüm, edâdır... Bâzen gizli akıştır aşk! Öyle bir kitaptır ki Aşk! Çok yazılır...Çok okunur... Sihirli hitaptır ki aşk! Acemilere dokunur...
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Güftesi
Gözlerini yazmalıydım Yazamadım yaktı beni! Sözlerini yazmalıydım Kuvvetsiz bıraktı beni! Gülüşün içimde yara Meftunum gül dudaklara Sürükledi uzaklara Özlemiyle yıktı beni! Vücudumu sardı acı Acıların aşk ilacı Oldu aşkım darağacı Kemendine taktı beni! Sıcak bir göze muhtaçtım Korktum, ateşinden kaçtım Susuzdum hem de çok açtım Besleyen kuraktı beni!
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Tuzağı
Aşk tuzağı zorlu olur dediler Gülümsedim geçtim, önem vermedim Sevdâ dağı karlı olur dediler Her yanımı tipi sarmış görmedim. Tutuldum, düşürdü ne hâle beni? Eyledi kendine kul, köle beni Mahkum etti zorlu emele beni Aşk içinde aşklar varmış görmedim. Kör edermiş meğer sevda gözleri Silinmezmiş aşkın kâlpten izleri Hem gözü bürürmüş hem de sözleri Aşk hep gönülde kışlarmış görmedim.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayna
Bu ayna yalan söylüyor Bu yüz yüzün olmamalı Canında sevgi ölüyor Bu yüz hüzün dolmamalı. Baskında kalmış limanın Emziği sevdâ zamanın Çile dikişi yamanın Çilekeş hiç bilmemeli… Kimse anlamaz huyunu Bitmez acının oyunu Köz öğütür gül suyunu Gül bundan hiç yılmamalı… Paramparça şu göz sözde Umut kordan yağmur gözde Acı resmedilen yüzde Ağlayanlar gülmemeli… Yalnızlık bitmez buruntu Canın gölgesi kuruntu Sevgi özlemlerde tutu Dertler aslâ bulmamalı… Bu ayna bir can aynası Bakanın depreşir yası Kavuşmak olan, sevdâsı Aynada çok kalmamalı.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram Başka Bahara
Karlar erir dağlarda, ölü otlar yeşerir Issız, bâkir köşeler bezenir çiçeklerle Buzul tutmuş, yıllanmış hayaller filiz verir Kamaştırır gözleri Var Eden, gerçeklerle Güneş ışık göndermez olur mahzun diyara Saklayın çelenkleri, bayram başka bahara. Bulutlara yükselir, yüreklerden kaynayan Kanar eski yaralar, el sürmeyin,değdikçe Öyle bir ah çekiş ki, kalmaz kimse duymayan Hüzün çöker göklere, yerlere baş eğdikçe Ne gören, ne duyan var; değişmez hiç manzara Çekmeyin resimleri, bayram başka bahara. Çağırır hasret yeller, yalnızlık türküsünü Nağmelerin yankısı yansır yalnız dallardan Bozar yorgun duygular, vuslat görüntüsünü Yanık sesler yükselir, tozlu bomboş yollardan Sızı çöker âniden, özlemli duygulara Dermeyin hayalleri, bayram başka bahara. Doruklarda coştukça hasret hisler önünde Bekleyenler ümitle bekler yolcularını Savrulur canlar her an hülyâların yönünde Gömerken rüyalara umut acılarını Kasavetli bir anlam çöker sakin sulara Bulandırman suları, bayram başka bahara. Unutulur sorulmaz, aranmaz biçâreler Yaşarlar kavuşmanın tarifsiz arzusuyla Yıkanır gözyaşıyla boşa giden seneler Karşılanırlar her an ayrılık pususuyla Ümitler korku olur, kâlpler düşer yollara Acı dolar sahneler,bayram başka bahara. Var oluş bir müjdedir, inanın yok oluşta Nice labirent yüzler yorgun düşer ummaktan Bilinsin ki mutluluk, yokluk ile doluşta Yokluğa sabredenler, ümidi kesmez Hak’tan Mutluluk uzak değil, dayan konsan mezara Hüzün ağıt bu âlem, bayram başka bahara.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekledim
Pencere, kapıda seni bekledim Ümit dolu gelmeni bekledim. Hasretin depreşti çekemez oldum İmdadıma yetişmeni bekledim. Duyar belki, koşar diye, sesimi Ağladım da işitmeni bekledim. Hayallerin tuttu buz ellerimden İnan ki hep ellerini bekledim. Hazan vurmuş gönül bahçemde her an Açsın diye güllerini bekledim. Yakarsın diyerek sönmüş ateşimi Özlem ile gözlerini bekledim. Geldiğinde tutup ak saçlarımdan Yerlerde sürüklemeni bekledim. Bilmeden kâlbini kırmışsam eğer Suçu bana yüklemeni bekledim. Vuslat anı gelmiş ben gelmemişsem Vazgeçmeyip beklemeni bekledim. Ağladığım anlar tutup elimden Sevgiyle desteklemeni bekledim. Üzüldüğüm anlar koşup yanıma Sevincini eklemeni bekledim. Can fedaya hazır kendin bilmeze Yeniden bir can vermeni bekledim.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekleyiş
Hâre hâre dürülür doruklarda bulutlar Hasret ile kucaklar bakışlar gökyüzünü. Buruk bir beklentiye sâbitlenmiş umutlar Yaşayarak ân be ân ayrılığın hüznünü… Aydınlığa darılmış gözler ışık aramaz Ağlar âh’ la yürekler, özlemler yokuşunda. Adanmamış hiçbir can hedefine varamaz Buluşurlar sevenler rüzgarın kokuşunda. Kesif bir hüzün kaplar umutlar limanını Heyecandan duyulmaz bir çıt bile kimseden. Düşleyenler visâlin sevinç dolu ânını Boğulur feryatlara, gelmez ise beklenen! Bekleyenler hicranlı çelişkiden bayılır Sanki mahşer ânına döner birden manzara. Etrafa yanık kâlp kokuları yayılır Ümidini yitiren girmek ister mezara. Bekleyen ve gelmeyen; eskimiş resim gibi Acıların çisesi dönüşür sağanağa. Aşınan gönüllerin, görünür yanmış dibi Derdinden bunalanlar muhtaçtır sığınağa. İnler buruk yürekler sabrın hüzzam telinden Hazin serâp vehmiyle tekrarlanır sahneler… Bestelenen hep hasret türküsü aşk elinden Ayrılık ve hasretle ezilirken sineler.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|