![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() ’Süpheler’ Time’da
22 Eylül 2007DIŞ HABERLER SERVİSİ ![]() BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın türban yasağına son verilmesi gerektiği açıklamaları Amerikan Time dergisi tarafından, "Seçim sonucu AKP’yi cesaretlendirdi" şeklinde yorumlandı. Andrew Pervis imzalı haberde, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün 20 Eylül tarihli "Bu darbe sizi de götürür" başlıklı yazısından alıntılar da yer aldı. "Bazı geleneksel laikler, türban yasağının kaldırılmasının akılcı bir iş olup olmadığı konusunda şüpheler taşıyor. Etkin Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün de şüpheleri var" diye yazan Time, Özkök’ün yazısını şu şekilde özetledi: "Ben de türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasından yanaydım. Ama 22 Temmuz seçiminden sonra kafamda bazı şüpheler doğdu. Türban serbest bırakıldığı takdirde, Anadolu üniversitelerinde türbansız kızların mahalle baskısına nasıl direnebileceğini biliyor muyuz? Yarın bu şehirlerde türban muhafızlığı yapacakların ortaya çıkmasından korkuyorum." Dünyaca ünlü sosyolog Prof. Şerif Mardin’in Hürriyet’te yayınlanan, kadınların endişeleriyle ilgili sözlerine de yer veren dergi, "Önde gelen liberal sosyolog Mardin, türban yasağının kalkmasından sonra meydana gelebilecek sosyal değişimler konusunda uyarıyor" diye yazdı. SORU İŞARETLERİ Erdoğan’ın açıklamalarının, AKP’nin Türkiye’nin "laik anayasasını değiştirme çabalarında nereye yöneldiği"ne ilişkin yeni tartışmalar yarattığını kaydeden Time, açıklamaların büyük bir çoğunlukla Müslüman olan bir toplumdaki kadınların rolü konusunda da soru işaretlerine yol açtığını kaydetti. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|