![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 14 Thanked 35 Times in 30 Posts
Üye No: 44374
İtibar Gücü: 1527
Rep Puanı : 1562
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dinle birlikte özümle yürürken
Dünyanın umurunda değilken Derin düşüncelerdeydim ben Düşündüğüm bütün fikirler Devri âlem bende gezerler Derunumda ben ve dünya Dinle buluşmayan hayatta Dinsizliğin akılcı insanları Dinledim söylerken onları Dedikleri akıllarıyla sınırlı Dini düşünürler özde tanrıcı Din kendisi yaşam savaşı Dinle her yaşam kavgası Dindir Arapçadaki tanısı Düzen olgusu hükümde Değer olgusu yaşamda Denklem olgusu adalette Düzenindeki tüm yasalar Din olup çıkar düşünceme Değer koyucu aklım Değer koyucu tanrım Denklemindeki dinle Düşüncemdeki dinimle Dinle yürürken hayatta Dinledim sözleri fikirde Düzensizlik düzeninde Düzen buldum kendime Düzenli/düzensiz fikirde Din olup çıktı sözlüklerde Dinle insan ne diyor Dinle neyi kastediyor Din neyi ifade ediyor Düzenle bilgilerini Düzensiz fikirlerini Derinliği söz anlamı Derinliği bilgi kavramı Din olur çıkar karşına Dinle/dinsiz aynı safta Diyorlar yaşama düzen Düzende olur düşünen Düşüncelerde yasalar Derler hayatı kurallar Derlenir kurallarla hayat Derleyen insanlarda itikat Dün/bugün/yarın hayatta Derlenirler hep inançlarda Der, tanrı vardır/yoktur Der, din/dinsizlik ayrıdır Dinle hepsi inançtır insanda Düzen kor insana yaşamda Düzen/din hep aynı anlamda Din bilinir dünya yaşamında Dinle, din tarifidir lûgatında Dinle birlikte yürürken özümde Din sözü geçiyor düşüncelerimde Dingin bir düşünce bütünlüğümde Derlenip toplanan bilgilerimle Dağıtmadan özünü sözlerimde Denklemine dengesizlik etmeden Din/ikileminde yanlılık gütmeden Devri daiminde bilgiyle/bilinçle Düşüncede inmek için gerçeğine Dinle birlikte özümle yürürken Dünyanın umurunda değilken Derin düşüncelerdeydim ben |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|