![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
8 adet orta boy tavuk göğsü Terbiye Sosu İçin; 4 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Yemeğin Diğer Malzemeleri; 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 2 diş sarmısak (dövülmüş) Yarım çay kaşığı zencefil Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber Yarım çay kaşığı kurkuma (kırmızı renkli bir Hint baharatı) 2 su bardağı doğranmış domates TARİF Öncelikle, derin ve yayvan bir kabın içinde terbiye sosumuz için gerekli olan malzemelerimizi karıştıralım ve tavuk göğüslerini bu sosun içine atıp, bekletelim. Bu sırada derin ve geniş bir tencereye ayçiçek yağını, soğan ve sarmısakla beraber koyalım, bu arada ocağımızı da yakmış olacağız. Ve hemen içine tüm baharatları ekleyerek, 5 ila 7 dakika kadar kavuralım. Terbiye sosunun içinde beklettiğimiz tavuk göğüslerini alıp, tencerenin içine yerleştirelim ve son olarakta doğranmış domatesleri ilave edelim. Tencerenin kapağı kapatalım, orta harlı ateşte 10-12 dakika daha pişirelim ve bir servis tabağına alalım. Üzerine kişniş serperek, servise sunalım. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|