![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
1 kg dolmalık kabak 300 gr kıyma 1 dilim bayat ekmek 2 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su TARİF Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını kazıyalım. Enine 2 parçaya ayırıp, içlerini bir kabak oyucu ya da tatlı kaşığı yardımıyla oyalım. Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkarıp, içini ıslatalım, suyunu sıkıp, kıyma ile karıştıralım. Bu harçla kabakları dolduralım ve tencereye yerleştirelim. Bir tavada sos hazırlayalım. Önce tavaya toz şekeri koyalım, orta ateşte karıştırarak şekeri yakalım (tavamız teflon olmasın). Rengi kahverengiye dönünce su ve tuz katalım. Bu sosu tenceredeki dolmaların üzerine gezdirelim. Hafif ateşte yemeğimizi pişirelim. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|