![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
2 adet portakal 2 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı süt 4 adet yumurta 4 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya TARİF Önce 1,5 litrelik diktörtgen bir kalıbı alalım ve yumuşamış margarinle yağlayalım. 1 su bardağı toz şekeri de tavada eritip, rengi altın sarısı oluncaya değin karamelize edelim. 6 yemek kaşığı sıcak su ilave edip, karamel eriyene kadar ısıtalım. Hemen kalıba döküp, katılaşmaya bırakalım. Daha sonra sütü kaynatıp, ocaktan alalım. Vanilya, yumurta, yumurta sarısı ve kalan 1 su bardağı toz şekeri çırpalım. Sıcak sütü bu karışıma katıp, yine 2-3 dakika beraberce çırpalım. Öte yandan portakalları iyice yıkayalım. Kabuğunu rendeleyip, sütlü karışıma ekleyelim. Sonra da bu sütlü karışımı kalıba dökelim. Derin bir fırın tepsisine sıcak su koyalım ve kalıbı bu sulu tepsinin içine oturtalım. 150 derece sıcaklıktaki fırının orta gözünde 1 saat pişirelim. Çıkarıp, iyice soğutalım. Tatlıyı ters çevirip, tabağa alalım ve meyvelerle süsleyelim. Ama servise sunmadan önce krem karameli en az 3-4 saat buzdolabında bekletelim. Sertleşirse dilimlenip servis yapılması kolaylaşır. Afiyet olsun... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|