www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2007, 09:27 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Peynirli ve Jambonlu Kiş

MALZEMESİ
8 adet hazır, dondurulmuş milföy hamuru (10x10 cm.lik kare parçalar halinde satılır)
Yarım yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
10-15 dilim jambon
10-15 dilim ince kesilmiş tost kaşar

SOSUN MALZEMESİ
Üzerinin sosu için:
Yarım su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
4 adet yumurta
Yarım su bardağı hazır çiğ süt kreması

TARİF
30-35 cm büyüklüğündeki, dikdörtgen ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşamış margarinle iyice yağlayalım.
Bu arada milföy hamurlarını 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleterek, donunu çözüp, yumuşatalım. Sonra da bu hamurları yanyana, uçları da üst üste gelecek şekilde ve hatta iki parmakta kalıbın kenarlarına doğru yükselterek yayalım. Üzerine jambon dilimlerini, onunda üzerine peynir dilimlerini yerleştirelim.
Şimdi sosu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, kremayı ve rende kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım.
Sonra da bu karışımı kalıbın içine yavaşça boşaltalım. Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayıp, kalıbı orta gözüne koyup, en az 30 dakika pişirelim. Artık fırından alalım, biraz ılınmasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:07 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.