www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2007, 09:27 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Geleneksel İspanyol Omleti

MALZEMESİ
4-5 adet orta boy patates (tavla zarı formunda küp doğranmış)
2 adet orta boy kuru soğan (tavla zarı formunda küp doğranmış)
100 gr yeşil fasulye (bir parmak eninde doğranmış)
2 adet soyulmuş sosis (tavla zarı formunda, küp doğranmış)
5-6 dilim jambon (küp küp doğranmış)
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
6-7 adet yumurta

TARİF
Patates ve soğanları soyduktan sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayalım.
Öte yandan 20-25 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyarak kızdıralım, kızınca soğan ve patatesleri ekleyip, karıştırarak kızartalım.
Bir taraftan da ayıklanmış ve bir parmak eninde doğranmış yeşil fasulyelerle bezelyeleri kaynayan suyun içinde 8-10 dakika haşlayıp, süzdürelim.
Bu arada tavada kızarıp, iyice yumuşayan patates ve soğan karışımının üzerine tavla zarı doğranmış sosis ve jambonları ilave edip, 1-2 dakika kadar soteleyelim. Hiç vakit kaybetmeden haşlanan fasulye ve bezelyeleri üzerine aktaralım.
Bir taraftan da derin bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpalım, tuzu da ekleyip, tavadaki karışımın üzerine aktaralım. Omletin iyice toparlanmaya başlamasıyla beraber, bir tepsi ya da kapak yardımıyla diğer yüzünü çevirip, her iki tarafını da kızartalım.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:59 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.