www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2007, 09:33 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Güveçte Kıymalı Yumurta

MALZEMESİ
500 gr. koyun ve dana karışık kıyma (orta yağlı)
1 su bardağı sıcak su
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
2 orta boy dolmalık veya çarliston biber
100-125 gr. tereyağı
8 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber

TARİF
Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra ufak ufak doğrayın. Biberlerin saplarını kesin, ufak ufak doğrayın. Soğanların kabuğunu soyup, incecik doğrayın. Tereyağını tavada erittikten sonra kıymayı ilave edin, orta ateşte kıyma suyunu verip çekinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ilave edip, hafif çektirin. Soğanı ve tuzu kıymaya karıştırıp sahanın kapağını kapatın. Arada bir çevirerek ağır ateşte soğan sulanıp, ölünceye kadar pişirin. Sonra doğranmış domates ve biberleri, toz karabiberi de ilave edip, karıştırın. Kapağı tekrar kapatın ve ağır ateşte, sebzeler de suyunu bırakıp, yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alın.
Sonra da tek kişilik ufak güveçlerin içine eşit miktarda pay edin. Her güvecin ortasına bir yumurta kırın. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika, yumurtanın akı sertleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp, isterseniz üzerlerine de toz kırmızı biber serperek sıcak sıcak sofraya getirin.
Ufak güveçleriniz yoksa, fırına dayanıklı bir kaba, pişirdiğiniz kıyma karışımının tümünü yayın. Bir kaşığın tersiyle kıymanın içinde 8 yumurta için yer açıp yumurtaları bu boşluklara kırdıktan sonra fırında pişirin, çıkınca sıcak olarak servis yapın.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:36 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.