www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-19-2007, 11:21 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8780
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Peynirli Şık Tavuk (Cordon Blue)

MALZEMESİ
6 adet tavuk göğsü
Varsa; 12 dilim otlu peynir veya 12 dilim Dil peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu veya pane un

Kızartmak için:
1 çay bardağı ayçiçek yağı

TARİF
Tavuk göğüslerini bir bıçakla uzunlamasına ortadan sanki bir cep açarcasına ikiye ayıralım. Ama dibini koparmadan yarıp, içini açalım. Sonra da bir çekiç ya da et döveceğiyle dövüp, inceltip, yassılaştıralım. Ya da bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz. Daha sonra tavukların üzerine tuz ve karabiberi serpiştirelim. Sonra her bir tavuk göğsünün cep gibi açılan ortasına 2 adet peynir dilimini yerleştirip, kapatalım. Tavuğun uçlarını da bir bıçağın ucuyla çivi çakar gibi birbirine yapıştıralım. Böylece tavuğun göğsü hiç açılmadan kızaracaktır.
Şimdi de her bir tavuk göğsünü önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en olarak galeta ununa batırıp, iyice bulayalım.
Öte yandan geniş bir tavaya sıvıyağı koyup, orta ısılı ateşte kızdıralım ve tavuklarımızı çevire çevire, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım. Servis tabağına aldıktan sonra yanına haşlanmış patates dilimleri ve domates halkalarıyla süsleyip, servise sunabiliriz. Afiyet olsun
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:35 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.