www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-22-2007, 10:07 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8781
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Jöle Sopranolar

MALZEMESİ
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 adet limon kabuğu rendesi
1 paket toz çilekli veya ahududu jöle

Meyve harcı için:
2 adet şeftali
2 adet orta boy tatlı elma
15-20 adet çilek veya 2 adet muz
(Ya da sizin damak zevkinize kalmış herhangi bir çeşit meyve olabilir)

Süslemek için:
8-10 top vanilyalı dondurma

TARİF
Orta boy bir tencerenin içine su, toz şeker, limon kabuğu rendesini koyalım ve orta dereceli ateşin üzerine oturtalım.
Öte yandan meyvelerimizi soyup, minik kuşbaşı et formunda küp küp doğrayalım. Üzerine kararmamaları için limon sıkıp, bir kenarda bekletelim.
Bir taraftan da ortası delik kek kalıbını ya da ortası delik olmayan ama mutlaka kelepçeli olan bir kek kalıbını ortaya çıkaralım. Akan suyun altında kalıbın içini yıkar gibi ıslatalım.
Bu arada ocaktaki şekerli suya bakalım. Kaynamaya başlayınca hemen içine toz jölemizi aktaralım ve ocağın altını kapatalım. Bu sıcaklık jöleyi eritmek için yeterlidir ancak sürekli karıştırarak da jöleyi iyice eritelim. Şimdi içini ıslattığımız kalıbın içine, meyveleri karıştırarak koyalım. Sonra üzerine biraz ılıklaşmış jöleyi boşaltıp, buzdolabına donmaya bırakalım. Yaklaşık 4-5 saat yeterlidir, ama siz iyisi mi bir gece bekletin. Ertesi gün kalıbın kelepçesini açıp, çok dikkatlice servis tabağına meyveli jöleyi oturtalım. Tıpkı pasta gibi dilimleyelim ve servis yapalım. Ama tepelerine bir top dondurma koymayı unutmayalım, afiyet olsun.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:59 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.