![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8781
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gece ile gündüzün sırrı
*Öylesine bir geceydi bu gece. Yıldızlar olması gerektiği gibi duruyorlardı durulması gereken yerde. Ay yine zamanı kendisine odaklıyordu. * *İnsanlar yine evlerinde dinleniyorlardı.* *Kimileri belkide geceye hakkını vermemek için direniyorlardı.* *Kimileri belkide hakkını veremiyordu. * *Geceyi onlara dayanılmaz kılanlar oluyordu.* *Ağlayanlarda oluyordu şüphesiz. * *Gözyaşlarını geceye saklayanlar...hıçkırıklarını kimseyle paylaşmamak için geceye ayıranlar.* *Fakat bunlara rağmen öylesineydi bu gece. Hep öyle olmalıydı.* *Gecenin büyüsünü bozamıyordu kimse, kutsallığını…* *En içten duygular gece patlayıveriyordu.* *En yürekten şiirler gece yazılıyordu…* *En hüzünlü ve hasret kokan mektuplar.* *İstisnasız herkesin dostuydu gece…* *Gece insanı kendisiyle başbasa bırakıyordu adeta…* *Gündüzün veremediğini gece tamamlıyordu.* ** *İnsanın bir hayatı ikiye ayrılmıştı.* *Gündüz ve gece…* *Gündüz insanın dışarıya kanat çırpmasıydı. Kendisini tüm çıplaklığıyla „ ben burdayim „ demesiydi adeta.* *Gece ise insanı gündüze hazırlayan bir anneydi. * *İnsanın kendisine geri dönmesini sağlayarak , kendi öz benliğini sorgulamasına vesile oluyordu. * *Gündüz , „ ben burdayım „ diyen insan yine „ ben burdayım „ diyebilmesi için gece kendisini bir aynada keşfederek „ ben kimim ? „ sorusunun muhasebesini yapıyordu.* *Gece ile gündüz arasında sanki gizli bir bağ vardı. * *Gece yapılanlardan gündüzün haberi oluyordu. * *Gündüz yapılanlardan gece zerresini kaçırmıyordu…* *„Geceyi gündüze sokarsın, gündüzü geceye sokarsın". (Al-i imran 7)* *"O, geceleyin sizi ölü gibi kendinizden geçirip alan (uyutan) ve gündüzün kazandıklarınızı bilen, sonra da belirlenmiş eceliniz tamamlanıncaya kadar gündüzleri sizi tekrar diriltendir. (uyandırandır). (Enam 60)"* *Ölüm ve dirilis…* * Iste gece ile gündüzün arasındaki ilişki buydu…* *İnsanlığa anlatılmak istenende buydu aslında….* *Her gece oluşunda gözlerimizin kapanması aslında ölmeyi etüd etmekti.* *Ölümü anlayabilmekti. * *Teneffüs edebilmekti…* *Gündüz ile dirilişe geçmekti…* *Yaşıyorduk gece ile gündüzün arasında…* *Gece ile gündüzün aslında bizlerin aynası olduğunu bilmiyorduk.* *Gece bizim ruhumuz, gündüz elbisemizdi.* *Çıkardık elbisemizi ruhumuza teslim ettik…* ** *Öylesine bir gecenin…öylesine bir gündüzün ehemmiyetini, kudsiyetini kulaklarımıza fısıldadılar;* *Geceye hakkını vermeniz, gündüzden hakkınızı almanız dileğiyle… |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|