![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ab-ı Hayat
Ab-ı hayat dediler aşka.. İnandım.. Gözü kör, ..dili tutuk, ..kulağı hepten yitik demediler de kandım. Şimdi serzenişlerimi içime attım.. Aldandım.. Üzülürüm sandılar, yanılttım.. Aşkı üç kuruşa isteyene sattım.. Ab-ı hayat sen yaptım..
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adı Sen Olsun
İletişimsizlikten çıkmış ve dilini unutmuş insanlar olduk. Söylediklerimiz aynı belki ama anlamıyor kimse kimseyi. Üç beş satır ifadeye yeter oldu hissedilenleri. Duygu neydi? İçimizde bir yer var hani sol yanımızda, Hayata tutunduran bir yer de, sadece organ oldu. Kalp sesi, göz sezişi, dil sürçmesi.. Aşka dair kırıntıları toplamaya kalkacağız nerdeyse atılan çöplüklerde. İz sürüşlerimiz *******de, Kokunun, şarkının, belki kadehin en dibinde, yok oldu. Sen sevgilim, Dışında kal manzara böyleyse baktığın yerde. Gördüğün gönül gözünse içine gir, sevda yarat benimle. Önce iletişelim ama seninle, Kendi dilimizi yaratalım sözcüklerimizle. Dizeye sığmasın, nesir olsun, Nesire sığmasın, resim olsun, Hayatı aşka, aşkı yaratıcılığa kattığımda; Adı sen olsun..
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affet Beni Sevgili
Affet beni sevgili, seni çok sevdim.. Sana yazdım uyku aralarında senaryolarımı Seni sakındım gözümden, yaban elden Düşündüm sonra seni günlerde Acıdıysa canın senden daha çok yandım Affet beni senin için ağladım.. Özlediğim oldu göremediğimde Yollara çıktığında ardından sular boşalttım Sevinçle karşıladım dönüşlerini, bayram yaptım Affet beni sana hediyeler aldım kendimden önce.. En çok istediklerini aradım, gözündeki ışıltı uğruna Sana dokunmaktı içimi ısıtan Başımı omzuna yasladığımda huzur buldum Affet beni sana kızdım bazı an.. Öfkemi yine kendimden çıkardım Hayallerime kattım seni sonra Uykulara hep senle yattım Sensizliği bilemedim varlığında Ve her yeni güne şükranla başladım Çoğu kez teşekkür borcumdu yüreğine Affet beni seni hayatıma kattım.. Elimde değildi gözlerinin ötesini kapatmak O çocuk yüreğine inandım Savundum seni sonra Affet beni sana dualar ettim.. Seninle bir ömür diledim tanrıdan Kadere daha çok inandım Sesini duymayı istedim aradım Sana en tatlı *******i bıraktım Kırıldım sonra onarımı yalnız yaptım Her şeye rağmen unuttum, aşka bıraktım Gitmeyi istedim, tükenmesin sevgim diye Affet beni seni en iyi arkadaşım yaptım.. Saklayamadım yüreğimi karşılaşmalarda Yalan söz edemedim sana dürüst davrandım Yeni bir dünya kurmaya çalıştım Her şeye rağmendi yaşantılar, üzüntüyü yok saydım Affet beni sevgili, sana koşulsuz bir sevda yarattım.. ...... ...... Affetme yeter artık, gördüm ki haddimi aştım.. Sana kendim kadar değer kattım da yanıldım.. Kal şimdi üç kuruş etmez yaşantılarda.. Kaybettiklerini yanına kar say.. Ötesini ilahi adalete bıraktım.. (28.mayıs.2006)
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağla İstanbul
Ağla İstanbul.. Bitmeyen aşkların yarım kalan virgüllerine ağla.. Suya yazılmış sözlerle yürekleri dağlarken cesaretsizliğine yenik düşen sevgilinin yalnızlığına ağla.. En güzel yerinde biten ve uğruna hayat vaat edilen koşulsuz sevdaları ezip geçmeyi güç sayanlara ağla.. Yapılması gerekenle içten geçenlerin çakışamadığı şimdiki zamana, hazırlığı yaparak süreçlere bıraktığımız geleceğimize ağla.. Ağla sevgilim sen de İstanbul’la ki görünmesin yaşların.. Gözlerinin derinindeki aşkı sıkı sakla, dile yansımayan yalvarışlarını yaz yağmura, özlemlerine ve sana sunulan sevdalı yüreğin gidişine ağla.. Eşlik et bana aynı gökyüzünde, aynı yürekle ve şükrederek varlığına dökülen yaşlarınla.. Ağlıyorum bende teşekkürlerimi sunarak hayatıma kattıklarına.. Aynı anda aynı şeyleri arıyor olsak, varlığın varlığıma eşse, benim değil senim desem de ne var şimdi elimizde.. Hep aynı yerde kalmaya söz vererek, yüreğimdeki seni sıkı sıkı tutarak gidiyorum.. Yalnız, gözlerimi saklıyorum senden. Kader yazgısıysak biz elbet vakit gelir, elbet içimizdeki tamlık dışarıda da bütünlenir. Gün gelir masal sürer. Korkularından geçince sen ettiğim dualar tanrı katındaysa yüreğim aynı sevdada bekler. Cansın ya sen, candan ötesin ya bilirim gözlerin hep gözlerime değer.. Bilirim yüreğindeki yerim, yüreğimden geçer..
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama Yüreğim
Ağlama yüreğim Aşk dediğin kızgınlıkları unutmak Hiç yaralanmamış olmak gibi biraz Ağlama, gözyaşının tuzu acıtıyor sonra Kabukları sen yoluyorsun biraz da Aşk dediğin, aldanmak hep aynı yalana Gülüşünde çocuksu yalnızlığımı sakladığım sevgili Ağlatsan da yüreğimi korkmuyorum artık kaybından Gözbebeğimsin hala ilk gün gibi parıltınla Rengi siyaha döner hayatın yokluğunda Siyahı istiyorum bunu bil Sen olmasan da renkler orda
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağustos İlk Haftayı Devirdi
Bu ay dönümleri hüzünlendiriyor beni Daha kaç gün olmuştu oysa yaz geliyor diyeli İşte bak bitti ağustos ilk haftayı devirdi Sor kendine bilmezsin nasıl geçti Şimdi sıcak bir Pazar gününde es diyorum rüzgara Savur yapraklarını ağaçların, kokuları dağıt Denize dalga kat biraz uçsun martılar Uçarım belki bende havaya aşk katar Sahipsizlik gibi bir his düştü içime Tüm dostlar dağılmış dört bir yere Beden yorgun tatil peşinde Nasıl çıkılır seni bırakıp da geride Gün batımının renk cümbüşüne dalıp Geçmiş zaman yad edip birazcık Oldum olası ayrılık hissi verir Pazar Bire tek sen varsan bir aradalık Kapıda iki dost belirdi güne sürpriz yapıp Sohbet gitti geldi şöyle Akdeniz’e yakın Can sıkıntısına ortak, paylaşıma farkındalık katarak Ortaköy’den kadeh kaldırdık sıcak geceye inat Ve gecenin ortasına yakın, günün sonuna Yatağıma uzandım düşler arasında Düşündüm şöyle bir neler yaşadım, zorlandım Yine de iyi ki dokundun hayatıma mucize yarattın (6.ağustos.2006)
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akdenizdir Anılarda Kalan
Denizin ufukla birleştiği yerdeyim Dalgalar hoyratça vuruyor kıyıya Rüzgar uçuruyor ıslak saçlarımı Burnumda fesleğen kokusu Ayaklarımda köpüren dalgalar Eğilip aldığım deniz minaresi Geçmişin yâd edildiği en güzel zaman Akdenizdir anılarda tazeliğiyle kalan Yanık tenli gülümsemeler yakında Dostluklar ne sınavlardan geçmiş Şimdi her şeye rağmen burada, tamam Ellerimizdir göz değmesin diye tahtaya vuran Gidiyorum şimdi yüreğimin parçasını bırakıp İçimde başka yerde bulunmaz bir huzur Çocukluğumuzu yeni çocuklara masal yaptık sonunda Bir varmış bir yokmuş sesleri yankılanır kulaklarda Bizi anlatır bu sahil kenti sahile vuran her dalgayla
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklım Betimleyemez Oldu Seni
Aklım yokluğunda betimleyemez oldu seni Ağlamam lazım, yerine gülümsüyormuşum izlenimine kapılıyorum Düşünüyorum sonra, sözcüklerim yokluğunu tanımlıyor Geleceğe ilettiğim duygularım, hayallerim nerde Sanki şimdiki zamanda her şey dağılıyor Benliğim dışarıyla temas halinde Haz ve hoşnutsuzluk bir arada ikilemlere kalıyorum Saldırgan dürtülerime yeniliyorum sonra Neye isyan etmeliyim bilmiyorum Korku mu bu Bütünüyle yazıya aktarılamayan duygu; içimdeki Yada arzu ettiğimi sandığım kadar katışıksız değil mi aşkım Aslında duygum aklımın kalesinde kapıda kaldı da yabancılaştı mı içimdeki aşka Neden bu zihinsel karmaşa Özlemlere gebe yolların sonunda yanına geldim Bak,bitti yokluğun zaferi, bıraktım kendimi sana Dağılıyorum sanki imgelemlerim arasında Bastırılanların geri dönüşü varlığın oluyor sonra yarı yolda kalıyor kaygılarım Varoluş ve bir o kadar yokoluş hikayesi görünürdeki Gizil sandıklarım açıldı, sen değilsin sanki içindeki Bir yalnızlık oyunu, sessizlikleri ve baştan çıkarıcı soruları aldım yanıma Zaaflarıma yenik düşüyorum ara sıra Aldırmaksızın bir resim çiziyorum zamana Her şeye rağmen sensin yanıma aldığım Öznel sorgulamalarım bitti de endişelerim kaldı geriye Süslenmiş ve sunuma hazır bir paket gibi aşk Düşünüyorum Ben sana âşık değil miyim yoksa Kapsanan veya kapsayan, hangisi bana kalan bu oyunda Her şey normaldi düne kadar, oysa şimdi seçim yapmak başa bela Anımsamaya çalışıyorum sen miydin dün gece düşümdeki Bekledim, ateş basan sabahlara geldim yine Bir gemi sanki dumanı tüten ufukta Anımsayamıyorum inan, nerde karıştı aklım nerde yüzleştim yokluğunla Öteki dediğim karşısına aldı seni, sürekliydi varoluşun hani Saldırılar, yalnızlıklar, peş peşe gelen cevapsız sorular Baş edemediğim yerde sürekliliğin bozuldu galiba, sekte vurdu hayat varoluşuna Oysa ruhumun ihtiyacı var aşkına sarılmaya Öznel bir duygumdun, sahiplendiğim Aşka dönüktü yüzüm varlığın kadar yokluğunda da Aşk sendin baştan aşağıya Aşk sensin bilinçaltı yolculularımın dışa açılan durağında Sanki dört günlük kısa bir yolculukla anlam arayışına girdim Gittim geldim, senden uzakta aklım aşkımdan çıkacak sandım Dedim ya korkum bu galiba Nerden çıktı şimdi bu karmaşa Sonsuz dünyalar yarattık aşkla, kıyısında denize taş atan çocuk yüreklerdik orda Düşlemsel bir uzaklık girdi aramıza, en kötü bu ya Betimleyemez oldum sevgilim seni, rüyalar da dağılmada Hadi tut gerçeğimi, düşlerimden başla ama Hadi tut da evvel zaman içinden yürüyelim aşka çocuk adımlarımızla Hatta eskisi gibi tutkuyla bağlanalım masalımıza Hadi tutkudan söz et bana Kuşkusuz ve koşulsuz bir aktarım başlasın sonra Tüm nesnel hallerim, iç yada dış tüm yolculuklarım sana çıkmalı Değişen sadece dilim, ifade tarzım belki Köklü bir bakışım var hala ilişkisel alanımıza Aşk ektik ruhumuzun topraklarına Derin bir yerden yara aldım biliyorum Adeta bir intikam duygusuyla çalışıyor zihnim Kılıcımı kuşandım seni yağmalayacak tüm korsanlara Hatta kendiliğime bile kalkanım var Sensin düşümdeki gerçeğimdeki kadar Değişiyor sandıklarım yorgunluğa ait yanılsama Sana dönük yüzüm İşte şimdi bitti yokluğun sandığım boşluk Şimdi bitti bu karmaşık oyun Döndüm şehr-i İstanbul’a Gülümsüyorum gözlerine aşkla
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aldanıyoruz Belki Aldatmalardan Önce
Aldanıyoruz belki aldatmalardan önce. Neydi bizi ötekine çeken ilişkiler içinde. Nerden başlıyoruz içimizdekileri yok saymaya. Saygıyı ezip geçerek, sevgiyi utandırarak ve gözlerinin içine baka baka yalan yanlış cümleler kurmaya çalıştığımız kaçamak yaşantılar mı aldatmalar yoksa. Başka yerden baktığında aslında güvenmişlik değil midir ilişki de seçim. Aldatılmışlık yok olur o zaman. Peki hangi sevdalı yürek bu kadar objektif bakabiliyor aşka, kaçamaklara ve kaçınılmaz gerçek aldatmaya. Zor evet. Ama olmalı. İnsan her şeyden önce kendinin ve seçimlerinin farkına varmalı. İlişkide neye ne kadar olabileceğini, neyi nasıl tolere edebileceğini bilmeli. Tekliğini koruyarak bir ilişki de çift olabilmeli. İşte o zaman aldatılmışlık yok güvenmişlik vardır. Kişinin kendisi için önce güvenmek. İç hesaplaşmasında temize çıkabilmek için, kendine ve ötekine saygısını koruyabilmek için ve zedeliyorsa durum kalpte bir yeri uygun yerde ilişkiden gidebilmek için. Dedim ya yazıya başlarken aldanıyoruz aslında aldatmalardan önce. Niye mi? Çünkü, öyle hızlı, tüketen, günü birlik ve duyguları bilmeden yaşanmaya başladı aşklar. Hatta aşk bile denmiyor şimdiki yaşantılara. Sadece tensel temaslar var. Üstelik ten hissedilenler olmadan anlamsızken sevmeyi bilmeyen insanların dürtülerine gem vuramaması aslında şimdilerde sevişmenin adı. Kimin kimle olduğunu takip etmek zor. Dürüst yaşantılar uzakta kaldı. Korku bastı yürekleri. Seni seviyorum demek zorlaştı ya da her önüne geleni sevdiğini sandı insanlar. Hal böyle olunca da ilişkilerin tadı kaçtı. Evlilikler sarsıldı, temel güven sarsıldı çünkü. Bencil ve yalnızlığına sığınmaya itilen bir çağda teknolojinin esiri oldu gözlerimiz. Aldatmalar sanallaştı, öyle eskisi gibi değil artık aldatmanın da açılımı. Kapattıkça kapattı insan kendini, güvenmenin zorlu yolunda yürümeyi seçmek yerine. Sonrada kolaya kaçarak yaşanılan çağı suçladı, kadının kadınlığını, erkeğin erkekliğini sorguladı, hayatı ve ilişkileri harcarken en önce kendini harcadı. Mutsuzluk kaldı elimizde sonunda. Kasvetli, soğuk ve yabancılaşmış insanların oluşturduğu koca bir sis gibi çöktü üstümüze mutsuzluk. Aldatıldı diye suçladı belki biri diğerini, bakmadan kendine. Yıkılmış bedenler, yalnız ruhlar kaldı geriye. Kime dokunsanız veryansın etti ilişkilerden, karşı cinsinden. Aman dedi kime sorsanız uzak olsun aşk masalları. Sütten ağzı yanan misali her yaşantı üflenmeye başlandı. E sonunda da güvenden bihaber, duygudan ve kendinden bihaber yüzeysel yaşayan insanlar kaldı. Şimdi soruyorum size, nedir aldatma, nedir güven, nedir sevgi. Kendi hesaplaşmanızı kendiniz yapın iç sesinizle. Vicdanınız yol göstersin size ilişkilerinizi gözden geçirirken. Haklı haksız savaşından vazgeçip duyguları ifadeyi öğrenmekle başlayınca yola, korkulardan arındırınca yüreği, her yaşantının sorumluluğunu alınca ve dürüst olunca geriye kalan güvenmişlik olur aldatmalardan. Üstelik kaybeden yoksa aşkta elinizde paylaşılan zamanlar kalacak, belki ilerde dudakta tebessümle anlatılacak.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aldanmalar Sevdaya Dahil
Gücünü tüketmeden, acıyan yerleri görmeden, sabahsız *******de parça parça olsan da her yeni günde var olabilmek.. Bu mu mesele? İçindekileri sakla dur, duyguları uzak tutmaya çalış gözlerden. Sonrası zaten tek başınalık. Yalnızlık belki çoğu kez. Herkes var en yoksun misali, dahil olamadığın yabancı yüzler, içi boş sohbetler. Ruhun sıkışmış kalmış. Çık çıkabilirsen işin içinden. Kırılıyorsun sonra farkında olmadan. Birileri üzerken seni sende aynısını yapıyorsun. Üstelik en çok sevdiklerinden çıkıyor acısı çoğu kez. Yanlış anlatıyorsun kendini, hoyratça kullanıyorsun sözcükleri. Sonrası hüznüne eklenen yeni hüzünler. Daraltan bir duygu içinde duvarlar bile üstüne gelir oluyor. Huzur sallantıda. Gitti gidiyor her yeni gün inancına dair bir şeyler. Zaman diyorlar sonra sana. Sen de zaman diyorsun, zamana da. Kimler gitti de sen kaldın geriye yüreğimde. Öğretilenleri sıfırlamalı mı yoksa baş edebilmek için bu oyunla? Geride kalanlara tutunmaktan vazgeçip, sıradan ve ne yaşadığını bilmeyen ötekiler gibi farkındalıksız mı olmalı? Yok.. bu bana göre bir şey değil. Değerse aynı değer, inançsa aynı inanç. İstersen sev, istersen sevme, bilirim sen de ben gibisin özde, yürekte güç yok korkulardan fırsat bulup çıkabilsin gerçeğe. Vazgeçmedim ben. Ne yaşarsan yaşa, kaçınılmaz dönüşlerle dolu yollardan geçebilecek misin. Sevmek ya da gitmek değil asıl olan. İkisinde de sen bahanemsin aslında. Sevmeyi bilmediğinden sevişmelerde aramaya çalıştığın duygular, çoğu kez yabancılaşmanın varlığına teslim ettiğin, içine akıttığın yaşlar var senin. Kal orda. Uzaklığını yakın yapmam, aldanmışlık sayarım sadece yaşanmışlıklarımızı. Gözlerden geçerken duygular, sadece benim gördüğüm belki de, savunmasızlığının şahidiyim aşktan geçemediğin günlerde. Acımıyorum.. varlığını yok saymadan, ne güzel günlerdi diyeceğim dili geçmiş yaşantılar yaratıyorum. Farz etsem ki yanılsama her şey, ne çıkar. Saklamaya çalıştıklarını bilmiyor muyum. Hissettiklerimiz yok mu aynı ilizyonda. Mucizeler değil miydi bizi yakın tutan. Ne çıkar şimdi gitsen, ne çıkar ben vazgeçsem. Aldanmalarımızı paylaşmış oluruz sadece. Sevdaya dahil değil mi aldanmalar da.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|