![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() - Adam Gibi
Adamım sen de gurur varsa Yalandı her sözüm, bakışım sahteydi de Sevmedim seni, oyundu her şey Elde etmekti çabam, aşık etmekti amacım de hadi Haykır yüzüme ayran gönüllüyüm diye Sokaktaki köpek bile senden gururludur be… Susma adam gibi itiraf et, daha çok küçülme gözümde Aşk benim dilimdeydi, yüreksizim, aldatılırım bağlanamam de Romantik serseriyi iyi oynadın karşımda, neden ya neden Duygu senin kalbine uğramamış bir kere bile İçin yanmamış aşkla, dokununca titrememiş bedenin Serserisin işte… Aşktan anlamaz, ruhu duymaz, iyi bir oyuncusun bravo sana Plaket verilecek bir oyun sergiledin önümde alkışlıyorum seni ayakta Bu sana son veda… Öleceğini bilsem, yalvarsan, kapansan ayaklarıma inanmam artık son nefesim deyişine Aşığım sakın deme kanmam asla sözlerine, aşk sen de makara Aşk yakışmıyor diline, lekeleme aşkı git hadi başka kollara Acıt başka yürekleri, sız sonra da bedenlerine, kalp çal, umursama Bu sana yakışır ne de olsa gurur yok sen de Gözümden uzak ol, yüreğime dokunma sözlerinle Pişman değilim asla, bak sen bundan sonrası için pişmanlıklar duyma Kandım sözlerine affetmem asla haydi sana güle güle… Nurcan Bingöl
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() - Annelerin En Güzeline -
Hayatla buluşmama bağ kuransın sen cennet köşkünün meleğisin annem canından can sunup, kanıyla besleyen daha dünya gözüyle görmeden kendi canından üstün tutan o sancılı anda bile doğuşumu kutlayan sevinç gözyaşlarıyla çığlık çığlığa gözlerimi açtığım dünyada ilk senin kokunla sakinleşen beben gözlerindeki ışık, yüzündeki masumiyetle bilmediğim bu yeni aleme senin kollarında korkusuzca atılabileceğimi görmemi sağladın o an baktım etrafa ama; yok işte sen gibi huzur veren gördüğüm, göreceğim en güzel şeysin sen kucağında olmanın rahatlığı ne güzelmiş annem senin kokun, gülüşün, sarışın beni kucaklayışın, beni koklayıp öpmeye kıyamayışın dünyadaki ilk tat alışımda, sütünle beni doyuruşun, kana kana sütünden içişim, memendeyken gözlerine dalıp sevgi dilenişlerimde bir de sevginle doyuruşun ne güzelmiş annem senin tadın konuşmayı bilmeyen bebeni tek anlayan sen her ağlayışımda telaşlanıp canından can kopmuşçasına çırpınıp susmam için emek harcayan acıktığımda doyuran, *******ce uykusuz kalıp ninnilerle uyutan benimle ağlayıp ben güldüğümde yüzünde güller açan hasta olduğumda sararıp solan cennet kokulu anam hakkın ödenmez senin büyütürken türlü endişelerle yetiştirip gözünden sakınan sende olmayanı bana var eden, düştüğümde ciğeri yanan elimden tutup bağrına basan hata da yapsam kızmayıp bana doğruyu anlatan bir şey başardığımda benden çok sevinip gurur duyan onurlandıran canım sıkıldığında hemen anlayıp ne oldu can deyip beni benden iyi tanıyan sıkıntımı alıp neşelenmem için yapılmazları bile yapılır kılan her an benim için dualar eden kendi canından bile yüce tutansın Allah’ın emanetiymişim sana, öyle anlatmıştın bana en kutsal emanet hem de mucizeymişiz biz bebekler siz annelere iyi bakıp, koruyup, yetiştirip hayırlı evlat olalım diye sevgiyle, sabırla yıllarınızı adayan kutsal olan asıl sizsiniz mucize bizlere büyüsem de senin gözünde hep korunmaya, sevilmeye muhtacım yıllarca varlığınla dünya çekilesi bir yer oldu nedense ah bir de sen olmasan ne yapardım nasıl yaşardım, nasıl alışırdım bu karmaşık düzende yalan dolan içinde kaybolurmuşum yoksa her an yanımda olamasan da sevgini hissedeyim yeter bana yokluğunu düşünemem bile, olmasan kim sarar, kim korur, kim sever beni sen gibi annem sana olan aşkım Allah aşkından sonra en kutsal aşk unutma! bunu bu güne dek kanıtlayamadımsa affet anam bu şiirim sana olan sevgimi sonsuz teşekkürlerimi sunmak için yazıldı kabul et anneciğim sana bu anneler günü hediyem yüreğimden dökülen bu sözler olsun iyi ki varsın annem! anneler günün kutlu olsun dünyadaki gerçek melek annelerin en güzelisin, benim annemsin çünkü; seni sevmelere doyamam sevgimi de satırlara sığdıramam kırdıysam kalbini bu güne dek çok özür dilerim annem hatalarım varsa affet, her zaman sar evladını o şefkatli kollarında avut hiç bırakma beni sensiz, savunmasız, yapayalnız melek yüzlü annem varlığın dünyalara bedel senin değişilmez sevgin hiç bir güzelliğe bunu da bilesin … Nurcan Bingöl
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() - Ben Neymişim!
aşka aşık yaşarım yaklaşanı yakarım asi şeyin tekiyim keçi inadımla istediğimi söke söke alırım serseri mayın gibi; yüreğim o deli işte benim hızı severim 200' e takarım smart, bmw olsa arabam kanatlanırım asılanı ezerim dilimle döverim kıskanç deqilim kıskanılmayı seferim dolu yaşarım boş durana kızarım teckno; trance rnb dinlerim dans edemeyene gülerim alemde her ortama ayak uydururum uymayanıda tivis geçerim kanım kaynar müzik sesine kapı tıkırtısına sallanırım delikanlıdır yüreğim ewelallah Egeliyim harmandalı da oynarım bir bakış, bir gülüşümle Çırasını yakarım hani adamın anı yaşarım geçmişi çöpe atarım arada bi kurcalarım ben yine de yoluma bakarım kendini övene uyuz olurum konu ben isem mütevazi değilim içerim güzelleşirim dünya güzel, ben güzelim, seseriyim uyku benden uzak dursun gece benim mabedim takımım şampiyonsa çıldırırm yenildiyse hazmetmeyide bilirim gezerim, tozarım nerdeydin diyeni boğmak isterim rahatıma düşkünüm sabah uykumu bozana küfrederim alış veriş manyağıyım tüm paramı basarım engel olanı ise oyarım sınır tanımam aşarım hadsizlere gıcık olurum herşeyi bilirim de uyuzluk olsun diye anlamazlıktan da gelirim yalnızlığımda ağlarım dokunmayın gözyaşlarımı ben silerim ben kanatsız bir meleğim ama kanma; şeytana pabucunu ters giydiririm az melankolik şiirsel takılsamda beni tanıyan bilir, yaşamın en güzel haliyim gülümsediğimde gülleri solduran bEN! endamımla yeri göğü inletirim kıskananlar çatlasın bEN böyle bişeyim! Nurcan Bingöl
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() - Bir Kadın Çizdim Ben Gibi…
Sadece dış güzellik tek başına bir işe yaramaz kadın onu sunmayı bilmedikten sonra bir biblodan farkı olmaz. Zekasıyla çekicilik katmıyorsa duruşuna, bakışlarına ve sözlerinde düşündüren bir yön bulamıyorsa karşı taraf bez bebekten farkı olmaz kadının. Kadın kendini ifade edebilmeli ne istediğini bilmeli ve isteklerini açık sözlülükle ifade edebilmeli ki kendine olan özgüveni onay bulsun zekası güzelliğiyle birleşip baş döndürücü bir hal alsın… Sesiyle huzuru çağrıştırsın, sözleriyle hakimiyeti elinde tutsun, yüreğiyle konuşup sıcaklığı hissettirsin, mantığıyla hareket edip yeri geldiğinde sussun etkiye tepkiyi sınasın… Ruhu okşasın egoları tatmin etsin, şımartsın ama; kendinden ödün vermesin, en çok kendini şımartıp ödüllendirsin… Yeri geldiğinde hayır diyebilsin tavrını koysun, yönetilen değil kendini yöneten olduğunu ispat etsin… Bir kadın aptal sarışın diye anılmak istemiyorsa zekasıyla ön planda olmalı güzelliğini kullandırmamalı, kendi kullanmalı taşıdığı cevherleri; karşı cinse karşı en büyük koz her zaman kadının elinde çünkü; Boyun eğmesin yapılan yanlışlara, resti çeksin göz yummasın yapılan hatalara, alçaltmasın kendini bir erkeğin karşısında mucizevi bir varlık olduğunu unutturmasın asla… Bir tebessümdür en çok akılda kalan, tavırlar, bakışlar duruşundaki zarafet ve incelik kadını unutulmaz kılan en önemli detaylar… Zeki bir kadın toplumda kendini sözleriyle satar, bakışları al beni katar, duruşu özgüvenini ispat eder, tavırları bir bütünü oluşturur… Böylesi bir kişilik güzellikle buluştuğunda ifade gücü de kadında tam ise şiir gibi; su gibi; bir meleğin gökten süzülüşü gibi; afet-i deryanın karşısında hangi erkek kayıtsız kalabilir ki? Nurcan Bingöl
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() - Serüven -
• … göz alıcı bir manzarayla büyülendi bakışlarım, sisli puslu bir düş bu, renksiz, soluk, grilerle boyanmış her yer • ağaçlar dökmüş tüm yapraklarını, kuru dallarla çevrelenmiş sağım, solum • tanıdık değil hiçbir şey, havası bile başka bu ortamın • rüzgar ılık ılık esiyor tenimi değil içimi ısıtarak ruhumu okşarcasına melankolik bir müzikle kulağıma gizemi fısıldıyor • içindeyim süküt- u hayalin, tam ortasındayım büyüleyici yolun, beni sürüklüyor ayaklarım bilinmeyene doğru ürkekte olsa koşar adım yürümekteyim ne başı belli ne de sonu bu yolculuğun, bu andan sonra tek gerçek içimde ki heyecanla kaybolmakta olsa son durağım duman rengi bulutların arasında ileride beni bekleyen her neyse onunla buluşturmalıyım benliğimi bir adım geri gitsem ki gidemem, yapamam ardıma baksam kuşkuya kapılıp • kayıp şehirde yalnızlığımın farkına varıp yolumu mantığımla kesemem • duyguma kapıldım, çılgın bir serüven bu, heyecan diz boyu, kalbim hızla çarpmakta, içimde bir merak var! ne bekliyor beni ? • uçsuz bucaksız bir mavilik mi yüreğimi ısıtan gözlerimi kamaştıran...? yoksa dipsiz bir uçurum mu bekliyor beni orada …? • karanlıklarındayım ağaç gölgelerinin korkulu bir serüvene sürükleniyorum, çıkmaz bir labirente beni misafir edecek tutsak olacağım kasvetli yolların bitimi değil de başlangıcında mıyım? ? ? ... her ne bekliyorsa beni cesaretim var yaşamaya o anı... • korkularımı ardımda bıraktım yaşanacaksa yaşamalıyım… • her çıkılan yok bir serüven değil mi ki? solunan nefes bile ne zaman son bulacak bilinmezken, içimdeki coşkuyu serbest bırakıp son ana kadar yaşanmak istenenleri tutkuyla bir şeyleri göze alarak hayata katarak yaşamak, yaşanmamasından daha iyi değil mi? yaşanan her an risk değil mi? hissedilen duygu o an aşka benzerse buna kucak açmamak delilik değil mi? geriye dönmek vazgeçmekse, vazgeçmeyeceğim… • hayat dilediğince yaşamaksa ben geriye bakmadan ilerliyorum bu yolda, görmek için, duymak için, hissetmek için yaşayacağım her neyse sonu... • yüreğimin sürüklediği yolculukta ne çıkarsa yoluma, ben sürükleneceğim peşinden sonu belirsizlik olsa da,,, belirlenecek her yaşanan an benim hislerimle o an da! • belki kaybolacağım sisler ardında, belki de yeniden doğdum diyeceğim karşılaştığım manzarada! Nurcan Bingöl
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() - Boş Odalarda
bıraktım kendimi gecenin koynuna yalnızlığımda kokun nefesim olmuş boş odalarda,,, aç kapıyı gir odama zifiri karanlığıma ışık ol bir anda yak ateşimi dokunuşunla bakışlarınla köz köz olsun alevlensin aşk delice tutuşsun tenlerimiz buluşmamızda,,, sıcaklığı yaksın buz kesmiş bedenimin buzları çözülsün önce, erisin içimdeki yalnızlığın soğukluğu damlacıklar gözlerimden sevinç gözyaşlarına karışsın sen sil o yaşları dudaklarınla, tebessümüm geceye ay gibi yeniden doğsun! Nurcan Bingöl
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Alabildiğine Yaşamak Hayatı
Alabildiğine yaşamak hayatı, solumak gerek her anı, acı, tatlı getirisi neyse o an elde olan sindirerek, fazlasını hissederek her yeni güne sevgili busesiyle uyanmışçasına pervasız, penceremizde kuş cıvıltıları, gökyüzünde gökkuşağı ve altında biz salıncak kurmuşuz gibi; toz pembe bir bakış açısıyla alabildiğine çılgın en deliveren yürek çırpıntılarıyla kıskandıran bir tebessümle güne merhaba diyebilmeli insan; acılara inat anın tadını çıkararak tıpkı polyanacılık oynar gibi! Akşamlara tüketerek değil; sevinçleri katlayarak vardırmalı zamanı, hüzünleri saf dışı bırakıp bir kenara iterek çürümeye yüz tutmasına seyirci kalmalı aldırmadan, gecenin ayazını ışık saçan bakışlarla aydınlatmalı Yalnızlığında bedenin, ruhu huzurla beslemek gibisi var mı? Ah keşke demeden yaşanmışlıkları anımsayabilmeli bazen; pişmanlıklara yer vermeden istemsiz çalkantılara fırsat tanımadan küllerini dağıtmalı acıların. Umudu taze tutarak hayatın gerçekliğinde kendi gerçeğini kanıtlama çabasından vazgeçmeden zor olanı başarmanın hazzını kendi kendine büyük bir hazla haykırmalı! Ben varım, yaşıyorum! Yaşıyorsam sebepsiz değil oluşum diyebiliyorum…. Nurcan Bingöl
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Masumiyetini Dön Güneşe
Yakala tut bırakma anı tadında yaşa gelecek avuçlarından sıyrılıp gitmesin hiç bir zaman izin verme buna sakın yapma… Masumiyetini dön güneşe geceye hayallerini kat gelecek adına sar sarmala gün ve gece şafak vakitlerinde renkten renge bürünürken savaşıp sevişme anlarında, sen özlemlerini biriktirdiğin umudunu sal gökyüzüne,,, bırak kaysın avuçlarından yaşanmışlıklar, sana kalan en tatlı kokusu olacak safran sarı güneşin parlaklığında, o tecrübeye dair geride kalanlar yüzünde çizgiler oluşsun aldırma her çizgi yaşanmışlıklara inat güzellik katacak üzülme dönüş yok bilmelisin bu yolda geriye değil ileriye bakarak adımlarını temkinli at bazen de koşar adım çılgınca zikzaklar çiz hayat yolunda her düşüşün bir çıkışı var unutma dizlerin kanadığında o yollarda sakın yılma buda geçer aldırma… Acılar pişkinleştirir yüreği sevinçler ise onun üstüne tatlı bir meltem edasıyla serpiştirir gül kokusunu ne geçmiş önemli o an, ne de gelecek telaşı tek gerçek andın tadında saklı… Yaşa hüznünü dök yalnızlığında göz yaşlarını akıtma içine acılarını biriktirme, nefretlerini yükleme kalbin taşıyamaz sonra; bağır, çağır, haykır, başkaldırışlarını duyur bırak tenin hıncını alırcasına titrerken boşalışına izin ver negatif enerjinin… Sevinçlerini erteleme asla at kahkahalarını çınlasın dünya bırak deli desinler ne fark eder aklı olan dünyanın kahrını çeke dursun sen çılgınca hayatın tüm kahpeliklerine inat bas kahkahalarını... Nurcan Bingöl
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ,,, Hayat Bir Oyun...
Hayat bir oyundur oysa içinde oynadığımız,,, kimi bu oyunda figürandır hayata renk katar kendince,,, kimi de yönetir oyunu kendi kurallarıyla.... kimine hayat toz pembedir hayallerde yaşar, kimine gökkuşağı gibidir anlık yaşar,,, kimi gerçekçidir mantığıyla hükmeder hayata bir yandan da hayatın güzelliklerini kaçırır farkında olmadan,,, kimiyse yüreğiyle yaşar öyle bakar hayata her anı öyle hissederek yaşar ki kıskandırır tüm canlıları anlam katar canlılığıyla soluduğu her nefeste tebessüm vardır içinde… Coşku, yaşama sevinci, kendine özgü güven, sınır tanımayan bir yön, asi bir baş kaldırış, hayata meydan okuyuş, en önemlisi de kendine olan beyeni ve aşkıyla hayran bırakan sevecen bir yürek... İşte bunu başarabilen nadir insanlar vardır... Bu azınlıktan biri de benim diyebilmek ne güzel … Farklı olduğunu bilerek yaşamak, kendinle barışık olmak, sözleri yürekten akıtmak, gülümseyerek dünyaya ışık saçmak, arkadaş, dost, sevgili hepsini layığıyla yürekte barındırmak koca bir yürek ister! Var mı siz de böyle bir yürek? Nurcan Bingöl
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ... Hayata Dair...
Hayat bal tadı yaşandıkça anlam bulan Aşk sıra dışılık mantığı yitirip yüreğe teslim eden Gün anda yaşanan, dün bakıldığında anımsanan Yarınlar umutla kucak açtığımız belirsiz hayaller Tek gerçek yaşanan şuan Ne dün, ne de yarın Biri geride kalan Diğeri olacak mı? kaygıyla beklenti Hepsinin toplamı tecrübe, heyecan ve hayal! Hayat yaşanmışlıklardan pay çıkarmaksa Anı tadında yaşamaksa Keşkelere yer vermemekse Hedefler hayallerle bütünleşmişse yarın adına Mutlu olmamak için küçücük bir sebep bile yok yaşarken Her nefeste yeni uyanışlar, öğretiler kazandırıyorsa hayat bize İşte bu çok güzel, çünkü; yaşamın içinde acı, sevinç, hüzün, mutluluk var Önemli olan hissedebilmek hayatı, Hazmedebilmek yaşamın içindeki her duyguyu Acı yada tatlı bir geçiş olduğunun farkında olmalı Her anın anlamı o anda hisli, dokunaklı Elinden yitirdiğin o an için acıysa hissettiğin Hafifleyecek, dokunmayacak o kadar ilk anki gibi; geçecek Aşksa biten terk eden, zamanda kaybolacak kısmen tatlı bir anı olarak kalıp anımsanacak Zamansa yitip giden elden, işte bunun telafisi olmayacak İyi ki yaşadım diyebilmeli insan her an için pişman olmadan Geriye kalan hayata dair en güzel şey istekle tüketmek anı, Yaşanılan şimdiki zamanı Çünkü bu an bile az sonra geçmiş olacak…! Nurcan Bingöl
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|