![]() |
|
Yurttan Haberler Yurttan Haberler Bu Bölümümüzde. |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() GAZİANTEP'te oğlunun nüfus cüzdanına fotoğraf ve TC kimlik numarası ekletmek için yeni kimlik çıkarmak isteyen Sibel Güneş, nüfus kütüğünde oğlunun cinsiyet hanesine ‘kadın’ yazıldığını öğrenince şoke oldu. Nüfus memurlarının mahkemeye başvurup cinsiyetini değiştirmesini istedikleri anne, yetkililerden yardım istedi.
Araban İlçesi nüfusuna kayıtlı olan 11 yaşındaki Ali Kemal Güneş'i fotoğraflı ve TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı çıkartmak için annesi Sibel Güneş, Şahinbey Nüfus Müdürlüğü'ne götürdü. Evrakları inceleyen memurlar, Ali Kemal'in cinsiyetinin kütükte ‘kadın’ olarak kayıtlı olarak kaydedildiğini belirterek, cinsiyet değişimi için mahkeme kararı getirmesini istedi. Aldığı haberle şaşkına dönen anne Sibel Güneş, Emine Ulusoy İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi olan oğlunun nüfus kütüğünde cinsiyetinin yanlışlıkla ‘kadın’ olarak kaydedildiğini belirterek, “Oğlumun ilk nüfus cüzdanını 11 yıl önce Araban İlçesi'nde çıkardık ve ‘erkek’ yazıyordu. Şimdi fotoğraflı kimlik çıkarmak istedik. Fakat nüfusta oğlumuz kız olarak görünüyormuş. Mahkeme ve hastane raporu olmadan kimlik çıkaramıyoruz” dedi. Derslerinde başarılı olan Ali Kemal'in 4 çocuğunun 3'üncüsü olduğunu söyleyen anne Güneş, oğlunun mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|