![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12116
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
PILAV KAROTEN
MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci 250 gr dana eti 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet küçük boy havuç 1 adet orta boy soğan 3 su bardağı kaynamış su 1 çay kaşığı tavuk orjantina 1 çay kaşığı safran 1/2 çay kaşığı zencefİl 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Amerikan pirinci kaynamış tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra bol suyla yıkanır Kuru soğan küçük küçük doğranır Havuç rendenin küçük tarafında rendelenir Dana eti ortalama 2 cm büyüklüğünde kesilir![]() Kuru soğan pembeleşinceye kadar yağda pişirilir Üzerine havuç eklenir Yine kısık ateşte 10-15 dakika kadar iyice pişirilir Etler eklenir yine kırık ateşte yarım saat kadar kavrulur (Bu işlem sonucunda havuç ve soğanlar erimiş olmalıdır ) Bu karışıma, tavuk orjantina, safran, zencefil, tuz eklenip kanştırılır Üzerine pirinçler eklenip zedelemeden karıştırılır Çok sık ateşte 45 dakika pişirilir 10-15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır hale gelir![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|