![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12114
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 3 5 Bardak Su veya Et Suyu1 Orta Boy Soğan 4-5 Kuru Kayısı 1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem 300 gr Kestane1 Çay Kaşığt Tarçın 1/2 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Karabiber, Tuz Yemeğin Tarifi Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin ![]() Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini berrak olana kadar kavurun Et suyu, tuz ve şekeri katıp önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin![]() Pilavınız kısık ateşte pişerken soğanı rendeleyin, kabukları soyulmuş bademlerle beraber 1 kaşık tereyağında pembeleştirin kayısıları süzüp ufak ufak doğrayın ve tavaya ilave edin 2-3 dakika daha kavurun![]() Haşlanmış kestaneleri dörde bölün Pilavınıza önce soğan, badem ve kayısıları ekleyin Birlikte pilav suyunu çekene kadar pişirin Baharatları ekleyerek karıştırın, en son kestaneleri katıp ateşi kapatın Böylece kestanelerin ufalanmasına engel olabilirsiniz![]() Tencerenizin üzerini temiz bir bez veya emizi bir kağıtla kapatıp demlenmesini sağlayın ![]() Bu arada baharatları ekleyin, geniş dairelerle pilavı karıştırın |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|