![]() |
|
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 5 Thanked 41 Times in 34 Posts
Üye No: 43456
İtibar Gücü: 1686
Rep Puanı : 4181
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Başbakan'dan Gül'e Tam Destek Geldi
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda uzlaşmaya açık olduklarını belirterek, “Sayın Gül’ün iradesine saygım var ve bu iradeyi görmek istiyorum. Çünkü bir mağduriyet sözkonusu. Meydanların talebi ve dili ortadadır” dedi.İstanbul 1. Bölge’den Milletvekili seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını almasının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Seçim sonuçlarına Hakkari’de bir itirazın olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, “İtiraz sonucunda yarın akşam kesin sonuçlar açıklanacaktır. Salı günü yemin merasimi yapılacaktır. Yeni döneme, yeni parlamentomuzla girmiş olacağız. İktidarımızın barış, sevgi ve kardeşlik içinde, Türkiye’nin gelişmesine bir sıçrama dönemi olacaktır” dedi. Liderlere çağrıda bulunan Erdoğan, “Kapıları hemen kapatmayın” dedi. Parlamentoda grubu bulunan tüm parti liderlerini ziyaret edeceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı ile ilgili müzakere etme fırsatı bulacağım. Aynı şeyi diğer liderlerden bekliyorum. Artık bir ak sayfa açtık, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olarak ise Erdoğan, “Sayın Gül’ün iradesine saygım var ve bu iradeyi görmek istiyorum. Çünkü bir mağduriyet sözkonusu, meydanların talebi ve dili ortadadır. Uzlaşmaya her zaman açığız. Uzlaşma azınlığın çoğunluğa tahakkumu kabul edilemez. Millet ne kadar yetki verirse o kadar konuşursunuz. Anayasa’da nitelikleri uygun olan herkes aday olabilir. Millet parlamentoya girin ve görevinizi yapın diye oy veriyor. Gerekirse referandumla millete gidelim, ülkenin önünü tıkamayalım” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyerek’in bugün yaptığı açıklamalara tepki gösteren Erdoğan, “Gerek şahsım, gerekse Abdullah Bey, Mustafa Özyürek’in açıklamasına benzer bir açıklama yapmadık. Daha şimdiden kapıların kapatılması doğru olmaz. Gelmiyoruz, bu doğru olmaz. Ben Genel Başkan’larıyla konuşuyorum, ziyaret edeceğim diyorum, kendisi memnun oluruz diyor. Özyürek’in açıklaması hoş değil” diye konuştu. Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi konusunda kriz olacağını düşünmek istemediğini söyledi. “Parlamentodaki bütün gruplarla olumlu diyalog içersinde olmaya mecburuz ve bunu istiyoruz” diyen Erdoğan, “DSP lideri Genel Başkanı Zeki Sezer, beni arayarak tebrik etti. Ben de kendisini aradım. Önümüzdeki süreç CHP içinden ayrılacak DSP’li milletvekilleri olacak, onlarla da oturup konuşacağız” dedi. Erdoğan, “Dereyi görmeden paçaları sıvamayalım. Biz dereye gerecekmiş gibi hazırlıklarımızı yapalım diyoruz” diye konuştu. Başbakan, “Cumhurbaşkanlığı için elinizde tek isim mi, yoksa liste mi olacak?” yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi: “Bunları görüşmelerle belirleyeceğiz.” Erdoğan, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmadığını da sözlerine ekledi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Demirel'den Gül'e sürpriz destek | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-17-2008 06:00 PM |
Gül'e Köşk için sürpriz destek | Shekil | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-26-2007 10:04 PM |
DTP'den Gül'e Destek! 16.08.07 | sara74 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-16-2007 01:52 PM |
Hak-İş'ten Gül'e destek 15 ağustos 2007 | rockstar | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-15-2007 01:27 PM |
08/13/07 - Faruk Çelik'ten Gül'e tam destek | Seager | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-13-2007 06:36 PM |